Добър гастроентеролог в гр. София – 2

• 43 758
  • 271
  •   1
Отговори
# 75
Не, в Пловдив съм и случайно влязох в темата.
Няма да се забавя много. Появата на слуз не е нещо ново, обсъждали сме го в темата за СРДЧ, повечето хора се оплакват от същото. Имам го отдавна, но обикновено е малко, както  при всички други. Сега обаче не знам защо е толкова много, че чак изтича. Сигурно възпалението е много силно. Мисля също и че жлъчката ми изпуска в момента. Моите жлъчни пътища са унищожени от автоимунното и това при мен не е необичайно. Сякаш обаче всичко се струпа накуп или се отключи нещо. Затова ще проверя калпротектина и окултаната кръв, за да изключа още едно автоимунно гастроентерологично и туморите и да се насоча към възпаленията. Че докторите много се бъркат като им изтърся всички диагнози накуп и много често тръгват по грешен път.
Пп Аз слбагам свещички цикатридина, малко помогнаха, болката я няма вече и не ме дразни така, но още изтича. И запека си стои.

Кои туморни маркери пускате и защо.
Питам защото на мен ми казаха че ТМ са САМО ако има предходно онко заболяване за проследяване и не поставят диагноза.
Имам вече няколко години над норма ТМ и живея в стрес, защото ги пуснах ей така...

# 76
Въпросът ми е, дали ще имам полза от това изследване в Генетика? Струва доста, а мен ме интересуват по-скоро конкретни продукти.

Ами, това ти трябва да си го прецениш. Simple Smile На мен, например, ми бяха от голяма полза тези изследвания, защото се потвърди, че съм с Лактозна непоносимост (допреди това само предполагах, че имам такава). Съответно, чисто на психологическо ниво, вече ми беше много по-лесно да откажа млечните продукти - в миналото опитвах многократно и не се получаваше, защото обожавах всяка сутрин да пия огромна чаша кафе с мляко.
Иначе, тези другите тестове, при които се определя чувствителност към конкретен хранителен продукт, уж не се водят надеждни; даже някои лекари напълно ги отричат. Аз затова не съм ги правила.

# 77
Не, в Пловдив съм и случайно влязох в темата.
Няма да се забавя много. Появата на слуз не е нещо ново, обсъждали сме го в темата за СРДЧ, повечето хора се оплакват от същото. Имам го отдавна, но обикновено е малко, както  при всички други. Сега обаче не знам защо е толкова много, че чак изтича. Сигурно възпалението е много силно. Мисля също и че жлъчката ми изпуска в момента. Моите жлъчни пътища са унищожени от автоимунното и това при мен не е необичайно. Сякаш обаче всичко се струпа накуп или се отключи нещо. Затова ще проверя калпротектина и окултаната кръв, за да изключа още едно автоимунно гастроентерологично и туморите и да се насоча към възпаленията. Че докторите много се бъркат като им изтърся всички диагнози накуп и много често тръгват по грешен път.
Пп Аз слбагам свещички цикатридина, малко помогнаха, болката я няма вече и не ме дразни така, но още изтича. И запека си стои.

Кои туморни маркери пускате и защо.
Питам защото на мен ми казаха че ТМ са САМО ако има предходно онко заболяване за проследяване и не поставят диагноза.
Имам вече няколко години над норма ТМ и живея в стрес, защото ги пуснах ей така...

Не пускам туморни маркери. Мисля, че ако окултна кръв е положително, тогава трябва да се отиде към туморните маркери, или най добре към колоноскопия. Калпротектин ме ориентира към евентуални автоимунни, защото съм силно рискова.

# 78
  • In the land of Never Never
Въпросът ми е, дали ще имам полза от това изследване в Генетика? Струва доста, а мен ме интересуват по-скоро конкретни продукти.

Ами, това ти трябва да си го прецениш. Simple Smile На мен, например, ми бяха от голяма полза тези изследвания, защото се потвърди, че съм с Лактозна непоносимост (допреди това само предполагах, че имам такава). Съответно, чисто на психологическо ниво, вече ми беше много по-лесно да откажа млечните продукти - в миналото опитвах многократно и не се получаваше, защото обожавах всяка сутрин да пия огромна чаша кафе с мляко.
Иначе, тези другите тестове, при които се определя чувствителност към конкретен хранителен продукт, уж не се водят надеждни; даже някои лекари напълно ги отричат. Аз затова не съм ги правила.
Благодаря, и мен лактозата ме интересува най-вече. Реших си преди време, че сигурно постоянно запушения нос сутрин се дължи на лактозата в млечните продукти и ги отказах преди три години. Не беше лесно наистина.
Кафето го пия със соево мляко без захар, то е най-неутрално на вкус. Иначе сиренето ми липсваше най-много, но има и веган сирена, които са подобни на вкус. Има и веган кисели млека, които са доста приятни на вкус.Вече свикнах без млечни. Но веган имитациите са доста мазни, с растителни мазнини, които не са полезни в големи количества поради преобладаването на Омега 6 мастни киселини.
За теста за храните, който правих, мога да кажа със сигурност, че за ядките макадамия и бразилски орех със сигурност е точно, защото ядях всеки ден. Торади това, че съм практически веган, ядките са задължителни. Сега ям предимно орехи и бадеми, и нямам проблем с тях. Може би това, че са екзотичен вид, който тук не расте, и организмът реагира. Може би няма достатъчно ензими да ги разгражда. Въпреки, че ям доста отдавна такива, но сега в последните години може и да съм прекалила и така да е станало. За другите храни, не знам, например към моцарела излезе,  че съм чувствителна, но не към млечни изобщо. С лактозата явно нямам проблем, според  този тест. Това ми е интересно да видя, защото според мен, имам някаква чувствителност.

Последна редакция: сб, 31 авг 2024, 22:23 от Glikoza

# 79
  • София
И аз имам проблеми с нещата , които съдържат лактоза и козеин. Като че ли че някои видове кисело козе мляко ми действат добре. Всякакви други видове кисело мляко(краве, овче, биволско, пробиотично) ме пращат в тоалетната рано или късно. Доста се замислям за изследването на чревен микробиом.

За растително мляко - това ми е любимото и ми действа най-добре. Скъпо е и всеки си има вкус. Индивидуално много добре ми се отразява.

И на мене ми се запушва едната ноздра и се редуват. Знам, че имам много сериозно изкривена преграда на носа, но четейки поста ти пак се замислих. Чувал съм за запушване на нос от лактозна непоносимост. При мене го има и това със сигурност. Скоро ще пробвам   ензим лактаза, че ми е интересно дали ще има някакъв ефект (помага за за усвояването на млечните продукти).

Последна редакция: нд, 01 сеп 2024, 00:26 от ghost27

# 80
Благодаря, и мен лактозата ме интересува най-вече. Реших си преди време, че сигурно постоянно запушения нос сутрин се дължи на лактозата в млечните продукти и ги отказах преди три години.

За съжаление, точно за този проблем, при мен спирането на млечните въобще не оказа влияние. Аз съм с хронично полу-блокиран нос - трудно дишам през него. С уголемени конхи съм, секрети няма особено много.
Май ще ходя на операция в скоро време. Съмнявам се друго да помогне.

# 81
И от къде го измислихте това с запуването на носа и лактозната непоносимост?
15 години водя щерката по алерголози, млечни въобще не ядем у дома, аз съм с непоносимост към всички млечни продукти /козе, краве, овче, биволско/ и никой лекар не е говорил, че запушен нос е от млечни проблеми.
За алергия към акари и запушен нос виж всички са на едно мнение.

# 82
  • София
ghost27, след като си наясно, че лактозата и казеинът са проблемни, просто ги махаш и си ОК, не ти трябва микробиом. То всъщност нищо няма да ти покаже - проблемът може да в тънките черва, че не могат да произведат лактаза, или в многото бактерии, които папкат лактозата и отделят токсини.
Можеш да си правиш сам растителни млека на стойност стотинки за литър. Това мляко на картинката е на испански, а там са много евтини - евро за литър.

# 83
  • София
Този чревен микробиом би ми дал и някаква друга информация, иначе напълно подкрепям горния пост. Така е.

# 84
Здравейте.Днес имам записан час за доц.Александър Кацаров.Някой ходил ли е при него и какви са му впечатленията? Преди няколко месеца бях при баща му проф.Крум Кацаров.Много съм доволен,обаче нямам време да чакам за час при него.Благодаря,предварително за отговорите

# 85
  • София
Здравейте.Днес имам записан час за доц.Александър Кацаров.Някой ходил ли е при него и какви са му впечатленията? Преди няколко месеца бях при баща му проф.Крум Кацаров.Много съм доволен,обаче нямам време да чакам за час при него.Благодаря,предварително за отговорите
Моля да споделиш, как премина прегледа? Доволен ли си? Прави ли ти някакви манипулсции?
Аз съм в голяма чуденка при кой и къде да отида?! Някак се страхувам от това, че вече всичко комерсиализираха и понякога злоупотребяват с това за сметка на нашето здраве 😓
Наистина исксм да чуя вашите препоръки и впечатления от гастроентеролозите, от които сте доволни и най- важното, са ви помогнали.
Бих исксла да чуя мнения за доктор Кадиш от София Мед. Благодаря ви.

# 86
  • столицата
Мнения за проф. Петрова от Александровска?

# 87
  • София
Миналия месец бях на преглед при проф. Диана Петрова. Много задълбочен преглед на ехографа, ако има нещо, което не е видяно, тя е човека. Това е първият гастролог, който ми отдели повече от час, макар че навън чакаха хора.

# 88
  • София
И Живко Цаков от раковата болница страшно много го хвалят. Бил много внимателен и не започва с разни инвазивни методи, ако не се налага. Единствения проблем е че прегледа при него винаги е платен.

# 89
За  Александър Кацаров имате ли някакви отзиви?

Общи условия

Активация на акаунт