С кои песни, филми и книги свързвате 20-те си години?

• 13 737
  • 357
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Обичах да чета Вечната Амбър, Тримата Мускетари и от този сорт. Слушах диско"80 и любимият ми филм "Неприлични танци", който съм гледала много много пъти оттогава.

# 16
  • Deutschland/HE
Много харесвах книгите на Пол-лу Сюлицер (сега препрочитам първата - Хана), а за музика май ФСБ и БТР от него период. Филми Форест Гъмп, Изкуплението Шоушенг и Криминале.

Последна редакция: сб, 18 фев 2023, 10:48 от colibri

# 17
Филмите "Събудих се на 30" и Orange County (The O.C.) 🫠

# 18
Много са книгите и музиката, които са оставили спомен в 20- те ми години - творчеството на Ремарк, Маркес, Стивън Кинг.
Музика - Бийтълс,  Куин, Тина Търнър, Майкъл Джексън...

# 19
  • София
През 20-те си години открих едни от най-хубавите за мен филми, които обичам да гледам и до днес - "Зеленият път", "Изкуплението Шоушенк", "Форест Гъмп" и още, и още.
По същото време гледах един концерт на "Бон Джоуви" по телевизията и оттогава групата остана завинаги сред моите любимци.

# 20
Английска литература- Брулени хълмове, Гордост и предразсъдъци,  Големите надежди, Дейвид Копърфийлд и още много. Четях много от всички жанрове.
Музика -главно БГ и особено ФСБ, Някъде по това време открих Депеш и се влюбих.
Филми- Междузвездни войни, Титаник и много още.

# 21
Ту Ънлимитид и книгата "Кръстникът".

# 22
Книгите са много, но си спомням че точно тогава някъде четях всичко на Кърт Вонегът и  Уилям Уортън. Слушах малко по твърд рок и метъл, но бях луда фенка и на Дони  и Момчил. Филми...май любимите ми от този период са " Преди залеза" и " Любовни квартири".

# 23
Слушах Снап, а от българските групи - Атлас, често посещавах Кънтри клуба до Техническия университет. Имах и картонена каубойска шапка.

# 24
"The perks of being a wallflower", книгата и филмът тогава ми бяха много любими, тъй като доста се припознавах в главния герой по онова време.

# 25
Агата Кристи, Джеймс Хадли Чейс, Мери Хигинс Кларк и др.

# 26
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Филмът "Гарванът"/"The Crow", в който умира Брандън Лий.
До ден днешен нося отпечатъкът от него и буквално и преносно.

# 27
Филмът "Тетрадката" и песента на Графа "Никой", която свързвам с раждането на дъщеря ми

# 28
  • София
Филми - Завръщане в синята лагуна и Мръсни танци. Любими... Музика -ДЖ Бобо

# 29
Всички песни на група Сигнал и Тоника, филма Титаник.

Общи условия

Активация на акаунт