С кои песни, филми и книги свързвате 20-те си години?

• 13 748
  • 357
  •   1
Отговори
# 300
Исторически книги - най-вече Вечната Амбър

# 301
Бях влюбена в "Птиците умират сами" и "Отнесени от вихъра". Харесвах "Вечната Амбър".
Обожавах "Тютюн" и "Самуил".
Всички съм ги чела много пъти.

# 302
Портретът на Дориан Грей от Оскар Уайлд е книгата, която свързвам със своите 20. Научи ме на много, погледнах света и себе си по друг начин.

# 303
Аз съм все още в 20-те си години, но моята музика е: Sting, BANKS, Depeche mode, а любимите ми книги са класическите, затова и тях чета. Може би най-любима ще ми остане "Великият Гетсби"

# 304
Alphaville слушах много, а по това време открих и Антъни Бърджес с Портокал с часовников механизъм"...

# 305
  • Sofia
Книгата е "Едно" на Ричард Бах. И още много, разбира се! Но първенството принадлежи именно на този роман.

Любимите песни от младите ми 20+ години също са много, съвпадат с хитовете на 90-те, включително и качествена българска музика.

Филми? Титаник! Матрицата! Боговете сигурно са полудели! ... Ех, върнах се много назад в миналото! Благодаря за темата, ще гледам и другите форумци какво са отговорили.

# 306
Музиката на 90те - Depeche Mode, U2, INXS
Граф Монте Кристо, Отнесени от вихъра, Птиците умират сами

# 307
  • Някъде в Матрицата
За книги - наистина не помня, а не е като да не чета.
Филми: Титаник излезе в тия ми години, гледах го в киното в Пазарджик, където бях по някакъв повод. И разни други филми, които изгледах на видео, заемайки касетки от видеотеките. За някои филми се чакаше Simple Smile
Музика: Може би тогава беше времето на момичешките и момчешките банди. Spice Girls, Take That, East 17...
Безгрижни години Simple Smile

# 308
  • Варна, Пловдив
Ех, много носталгична тема. Спомням си колко много харесвах поредицата за Фантагиро, Пръстенът на дракона и всичките фантастични и приказни филми.Видеото от превъртане на касети си отиде без време. Филмът и сериала "Бойна звезда Галактика" са непреходни за мен. До ден днешен най-обичам фентъзи и фантастика. От книгите, сякаш най-много "Гордост и предразсъдъци", "Джейн Еър", книгите на Астрид Линдгрен. За музика, основно филмова слушах/м. Народните ни песни, баба ми беше народна певица. И закъде без "Queen" .

# 309
Когато бях на 20 години всяка седмица или ходехме на кино или правихме филмова вечер в квартирата, обикновено гледахме новите филми, но единствено Титаник беше филма, който сме го гледали 3 пъти  в годината, и любимата песен е свързана с този филм - My Heart Will Go On на Селин Дион, като книга през тези години открих книгата Алхимикът на  Паулу Коелю, която също си отварям и препрочитам веднъж на две години.

# 310
Свързвам ги с книгите на Паулу Коелю и музиката на Depeche Mode, U2, INXS

# 311
  • Пловдив
Любимите ми книги от този период са на Агата Кристи. От филмите харесвах "Мръсни танци".

# 312
Книгите на Сидни Шелдън. Филмът, който и скоро гледах е "Ръката, която люлее люлката". А за музика - рок и българска музика, харесвам и класика, особено "Унгарски танц №5" на на Брамс/от години това е мелодията на телефона ми/.

# 313
Книга е.. Алхимикът, книгата е страхотна и супер надъхваща

# 314
Flipped (2010) - много добър филм, тогава бях точно на 20!

Общи условия

Активация на акаунт