С кои песни, филми и книги свързвате 20-те си години?

• 13 758
  • 357
  •   1
Отговори
# 285
Обичам фантастика и досега - Фондация и Немезида на Азимов.
Песента Прекрасен живот на Блек.

# 286
  • Варна
Филми гледахме основно по телевизията. Беше дошла демокрацията и киното беше взело да става недостъпно.
През 90-те започнаха да се превеждат много западни криминалета, фентъзи, любовни романи. Открих цял един нов свят след годините руска литература.

# 287
  • varna
 Музика - Two unlimited, DJ Bobo, филми - Изкуплението Шоушенк, Форест Гъмп

# 288
"Черните ангели " и други.
Том Джоунс, Тоника, Сигнал и много други.

# 289
Не мога да се сетя конкретно за тази възраст, но от малка и все още обичам романите на Стивън Кинг и Агата Кристи. Любим български роман - Тютюн.
Харесвам филми на ужасите, мистерии, трилъри и танцувални.
Музика - рок, поп.

# 290
  • София
Междузвездни войни

# 291
Странен любим автор имах в 20те си години - Толстой. Война и мир прочетох няколко пъти през няколко години, всеки път я разбирах различно и през нова призма. А любимата музика беше рок for ever.

Последна редакция: вт, 21 фев 2023, 14:12 от onche-bonche

# 292
Агата Кристи, Оскар Уайлд, Достоевски - "Престъпление и наказание", бизнес литература.

# 293
За филм  - " Флашданс". Гледах го на голям екран 6 пъти и сега го гледам с удоволствие.
А любимите ми книги от онова време са тези на Агата Кристи.

# 294
20 те си години, свързвам с учебници, не и художествена литература.
Музика - Д2.

# 295
  • София
Имате ли филми, книги или музика, които свързвате точно с вашите 20 години?

Кои са те и към какви емоции ви връщат днес?
Книги четях всякакви. Имаше огромен избор и си лягах всяка вечер с нова книга. Може би предимно фантастиката.
Музиката на 90 -те. Слушах Металика, Мадона, Уитни Хюстън,  Гънс, Бон Джоуви, Queen, БТР, Сигнал и др. От филмите - Мръсни танци, Хубава жена,  Индиана Джоунс, Междузвездни войни и  разбира се .... Матрицата
Всички те са помогнали за положителните емоции и случки които, топлят и до днес сърцето ми. Запознах се с мъжа ми и все по-често си ги спомняме и гледаме и слушаме Олд колекциите Simple Smile .

# 296
Аз ги свързвам с БТР, Мадона, Майкъл Джексън и филмите "Титаник", , "Мръсни танци" , "Хубава жена" . Приятни спомени.

# 297
През моите 20 години гледах много ужаси.
Любим сериал- Дневниците на вампира, а музика- Кристина Агилера, Шон Пол и Дженифър Лопез  Simple Smile

# 298
Титаник, който наскоро пак гледах с удоволствие. Джия, всички филми на Брад Пит, Джулия Робъртс...
Книги от всякакъв жанр. Често препочитания "Вертеп" на Емил Зола е докоснал душата ми.
Музика Snap, To unlimited и моите музикални идоли M.J.&Madonna.

# 299
По време на 20-те си години бях студентка, гледах доста сериали с вампири, върколаци, четях доста книги (не като филмите, класика, включително руска).
Някъде тогава излезе и книгата на Юнасон "100-годишният старец, който скочи през прозореца и избяга", допадна ми и я изчетох на 1 дъх. Още бях в края на 20-те си, когато гледах постановката "Хъшове" в Народния театър, много ме впечатли.
Песни, които слушах: Maroon 5 - Moves like Jagger, Black Eyed peace- I gotta feeling и др.

Общи условия

Активация на акаунт