Коледа, подаръци и радост носи, чакаме си ЮЛСКИТЕ бебоци

• 12 253
  • 292
  •   1
Отговори
# 255
И аз бях в подобно положение моя много близка приятелка вече седма  година не може да има дете а и акушерка на всичко отгоре а  аз бремена с второ ,но се престраших и казах и сега  след като направи инвитро и тя има положителен тест сега ще се моля дано всичко бъде наред и малко след мен и тя гушка рожба.

# 256
  • София
Здравейте болни мами, да оздравявате бързо и безпроблемно  Hug
Аз се притеснявам малко, защото около мен е пълно с грипозни, но засега съм ок (да чукна на дърво).

Аз също натисках док да ми предпише витамини на предишния преглед, но той не щя.  Crossing Arms После баща ми ми обясни, че във витамините за бременни има такива, които се натрупват в организма (за разлика от фолиевата или вит С например) и не е хубаво да се пият по време на органогенезата. Затова ги изписвали след 3-я месец.

# 257
  • Sofia
Здравейте     Hug   днес сме живнали малко, макар и болни  Confused   оздравявайте бързо   bouquet
Но  и малко се замислих, и аз бях болна преди коледа, но се наложи да пия колдрекс ми исписаха, дали е било грешка, да не съм направила грешка, сега се притесних.

# 258
  • София
Привет!
Бързо оздравяване на болните.Аз също не съм регестрирана,в четвъртък след 3Д ще стане.Ама много страхове нахлуват в главата ми преди преглед.

Момичета кажете им,после ще им е още по гадно,оставете ги да го преживеят сами,поне според мен е така.

# 259
Добро утро мили мами и бебоци.
Връщам се от доктор ,но сега само ме мериха теглиха без да ме гледат на видеозон докторката каза че ще ме гледа другия месец,обаче забравих да я питам дали да пия още фолиевата киселина .Тя нали се пие до края на третия месец а аз вече влезах в четвъртия и незнам какво да правя.О забравих да ви се оплача ,че съм наддала 2.5 кг за един месец .

# 260
Здравейте момичета! Hug
Надявам се да се чувствате по-добре от мен  Sick Май се опитвам да се разболея, но не смятам да се давам лесно.  Confused

# 261
Добро утро мили мами и бебоци.
Връщам се от доктор ,но сега само ме мериха теглиха без да ме гледат на видеозон докторката каза че ще ме гледа другия месец,обаче забравих да я питам дали да пия още фолиевата киселина .Тя нали се пие до края на третия месец а аз вече влезах в четвъртия и незнам какво да правя.О забравих да ви се оплача ,че съм наддала 2.5 кг за един месец .
Моята докторка каза да си я допия. Аз имам още около 40 хапчета:) Пия си я де. Каза ми че не е вредна и не мога да предозирам. Не пия никакви други витамини, кръвната ми картина беше с много добри показатели и се храня много добре ( да не ми е уроки:). Препоръча ми да не пия синтетични витамини ако нямам нужда. Ям по 2 плода и 1 доматена салата на ден + кисело зеле ( освен другите неща разбира се) . Най странното е че доскоро изобщо не обичах кисело зеле ( съдържа много витамин С).
Мен не са ме мерили и теглили досега. Не съм качила нито кило ( теглих се докато бях  1 седмица при нашите, варирам между 67 и 70 от сутрин до вечер, но аз от лятото съм си толкова). И кръвното си мерих- и там съм отличник.
Но ще я питам докторката кога ще почваме да се теглим и мерим.

# 262
Здравейте и от мен-аз се пооправих малко и засега не се налага да пия антибиотик и слава Богу.В Бургас времето е ужасно мъгливо и май днес цял ден ще съм си в нас и ще си почивам.
Рокси блазя ти за килограмите,аз съм вече 5 отгоре.Бях 55 сега съм 60.Много се радвам само на гърдите ми-винаги съм имала малки гърди,но сега не са от най-малките Simple Smile.
Аз да ви кажа последно бях на лекар малко преди Коледа и ми се струва,че пак трябва да отида скоро.Малко се притеснявам,защото някой път много ме боли корема и по-точно стомаха след като си хапна.Мъжа ми казва-как няма да те боли като ядеш като слон,но аз все се притеснявам.Докторката каза към 20 януари,но май ще отида по-рано.
За фолиевата киселина ми казаха да я пия до края на януари,а витамините О мами не съм ги почнала още.
Хайде лек ден и работещите да не се преуморяват много. Hug

# 263
Здравейте и от мен на всички
И на мен доктора ми каза да продължавам с фолиевата киселина и сигурно поне до края на този месец ще си я пия.
Roksi и аз като теб нещо започнах много да ям кисело зеле, а преди изобщо не хапвах. За другите витамини още от началото ми казаха да не пия особено тези комплексните че не било добре за бебчо. Проблема при мен е че изобщо не обичам плодове Sad и сега просто се насилвам да изям един портокал или една ябълка на ден, повече не мога. За кг то май е нормално да си варират от сутрин до вечер, аз лично се меря само сутрин на гладно вкъщи и от началото на бременността до сега съм с 3кг.+, но още не мога да се наканя да отида да си купя панталон за бременни все отлагам и си ходя с нормалните си дрехи. Може би към края на месеца вече ще си взема поне едни дънки с ластик, че нещо гащеризоните не ми се виждат удобни.
Лек ден и лека работа на работещите мамчета!

# 264
  • sf
ей, съвсем се обърках с тия докторски съвети. на мен първия път доктора ми изписа "Матерна" да пия през цялата бременност, че и кърменето. сега ми изписаха О'мами още във втория месец. а сега чета, че не било хубаво да се пият. е, вече направо не знам на кое да вярвам. а то да беше само до витамините- навсякъде противоречиви мнения   newsm12

# 265
  • София
Здравейта мами
Явно добре сте стискали палци, ние сме добре и усилено правим физ.зарядка  Mr. Green Регистрираха ни днес за ЖК и си дадохме кръвчица и урина за изследванията, които на някои мами вече са направени.
За фолиевата киселина- моята докторка ми каза че мога да я спра. Но едва ли може да навреди, тя не се натрупва а и се съдържа в един куп зеленчуци (ако не се лъжа не съм проверила в момента но мисля че беше в зелената салата и спанака, моля да ме поправите ако бъркам, да не  заблуждавам никой  Wink )
За кг- аз съм с 2-3+ варирам малко, но пък започвам "висок" старт защото имах друга неуспешна бременност и по време на нея си хапвах повече имах и по-голям апетит и започвам с 5+новите, т.е. 62 кг. Килограмите си имат оправия след това но наистина е добре да не са множко.
Поздрави на всички коремчета!  Hug

# 266
От приятелка акушерка съм чувала ,че изкуствените витамини не са най-полезнато нещо най добре  е естествените витамини.

# 267
Изрично бях предупредена от докторката да не качвам килограми в началото. И понеже от край време си се храня редовно и питателно- ям закуска ( 1 препечена  филийка), на обед ям супа + ядене, на вечеря салата и нещо малко- сега не усещам разлика и не напълнявам. А и бая повръщах:)

# 268
  • Sofia
за витамините и аз се чудя вече   Thinking - някои лекари ги предписват от началото, други след 3ти месец ...
аз пия витамини от средата на първи месец, като доста често ги пропускам (неволно). за фолиевата - нея редовно си я вземам и лекарката ми каза да си я допия. принципно ми обясниха, че допълнителните витамини се почвали по-късно, защото бебо в началото не "хапва" от храната на мама (поне докато не се образува плацентата).
обаче все пак ми е странно - кой е прав и кой не  newsm78...
за килограмите и аз съм нагоре 4-5 вече. и то само от корема ...
скоро тръгвам на гимнастика за бременни, че иначе ще упусна нещата ...

# 269
здравейте и от мен Simple Smile
виждам, че разисквате за витамините - доколкото знам не се предписвам комбинирани витамини през първото тримесечие, защото в тях се съдържа много витамин А, а той има връзка със спонтанните аборти (не помня точно каква). преди време бях чела и за витамините за плодовитост - и там се споменаваше, че не е хубаво да се пие вит. А след овулация, т.е. ако някоя девойка пие Геритамин - след овулация трябва да мине само на вит. Е.

това е от мен. ек и успешен ден на всички Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт