Термин март 2023 тема номер 7

• 38 065
  • 745
  •   1
Отговори
# 300
March, аз миналата седмица дадох сутринта кръв за всички изследвания(пълна кръвна картина, асат, алат, хемостаза) , след това си изпих глюкозата и на втория и третия час само за нея ми взимах кръв.

# 301
Може, на мен ми взеха още с първата кръв и за останалите 😊 и преди бременността сме го играли това.
Относно идването на роднини, нас ще ни изпишат в София и ще пътуваме до Бургас, което ми е много голям филм с това придвижване. Та, който дойде в болницата на самото изписване, това ще е. Предвид факта, че лежах през цялата бременност в апартамент под наем в друг град, при мен бяха всички роднини и най-рядко мъжът ми, имаме много голяма нужда от малко уединение. Та сме решили колкото и да е трудно да се приберем само тримата вкъщи докато трае неговото бащинство. После може да заповядат баби и дядовци да видят бебето. Хитрият момент тук е, че въпреки нашата неопитност, ще си изградим за тези 2 седмици все някакви правила, навици и тн. После бабите само ще допълнят, добре че не са някви баби от миналия век в разбиранията си.
И аз да си кажа относно бабините методи. Много често са ми помагали преди бременността за различни неща, не ги отричам напълно, но определено бих се придържала в рамките на разумното. Не се сещам в момента за нещо конкретно разумно, но не бих осолявала детето, да кажем, понеже това се завъртя като пример.
Моят багаж е готов от доста време насам, оставаше му да го подредим в чантата, но вече и това е готово, че то при мен си беше одисея цяла бременност и хич не е изключено да тръгне по всяко време. Особено след 13ти като махнем серклажа влизам в пълна готовност 😁 ще си призная, че яко ме е шубе 😬🤫
Танюша, аз онзи ден ходих до Икеа и бях по същия начин. Изобщо не ми понесе добре, че и не успях да купя каквото си бях наумила.
В къщи нямам никакъв проблем и си върша всичко.

funn, всичко ще се нареди с ремонта, а за основното почистване ще го измислите - ще дойде някоя приятелка, мъжът ти ще помогне и така. Може да помислите и за фирма, но не се натоварвай с тези мисли от сега.

Аз се сетих да попитам... тези от вас, които са правили изследване за обременяване с глюкоза, то може ли да се комбинира с останалите кръвни или да отида в отделен ден да го направя?

# 302
Здравейте мамчета днес бях отново на тонове .. отново не бяха добре поне според мен защото бяха не регулярни за секунда от 100 се покачваха на 160-170 стигнаха и до 180 на няколко пъти се губеха и се включваше аларма .. отново беше много натоварен ден за отделението и акушерките бяха доста изнервени и набързо ме пратиха във къщи отново да чакам обаждане от лекар защото нямал свободен в този момент да погледне тоновете ... Та.. така чувствам се ужасно просто не мога да ви опиша последните 2 седмици са ужасни  за мен 
 Искам вече да свършва всичкото това напрежение .. това отношение на лекарите ми идва във повече .. предположение че загубих рожбата си преди 3 години и притеснението ми сега е 200 пъти по голямо за това бебе те ме карат да се чувствам виновна че отивам там и ги занимавам със ,,моите си работи,,   чувствам се като ходещ труп но никой не ми вярва вече съм безсилна ...
( Живея в Белгия)

# 303
Здравейте мамчета днес бях отново на тонове .. отново не бяха добре поне според мен защото бяха не регулярни за секунда от 100 се покачваха на 160-170 стигнаха и до 180 на няколко пъти се губеха и се включваше аларма .. отново беше много натоварен ден за отделението и акушерките бяха доста изнервени и набързо ме пратиха във къщи отново да чакам обаждане от лекар защото нямал свободен в този момент да погледне тоновете ... Та.. така чувствам се ужасно просто не мога да ви опиша последните 2 седмици са ужасни  за мен 
 Искам вече да свършва всичкото това напрежение .. това отношение на лекарите ми идва във повече .. предположение че загубих рожбата си преди 3 години и притеснението ми сега е 200 пъти по голямо за това бебе те ме карат да се чувствам виновна че отивам там и ги занимавам със ,,моите си работи,,   чувствам се като ходещ труп но никой не ми вярва вече съм безсилна ...
( Живея в Белгия)

Ох милата.. Съжалявам, че се налага да преминаваш през това и наистина звучи като все едно си безсилна...
Няма ли как да отидеш "на частно",както ние в България ходим?

Иначе колкото и да е трудно се опитай да се успокоиш за да може и бебето да е спокойно и съответно да изчакаш обаждане, май не ти остава друго...

Стискам ти палци и пожелавам всичко да е наред.

И аз днес отивам на дългоочаквания преглед за сърчицето на бебка и съм се притеснила..
Ще пиша когато имам новини и ще очаквам и ти да пишеш какво са ти казали.

# 304
Ивка, не се отчайвай и не ги оставяй на мира. Бори се, според мен и твоето притеснение оказва влияние, така че опитай се да се успокоиш 🙏🏼Моля се всичко да е наред и да гушнеш рожбата си ❤

# 305
Благодаря ви момичета Heart !
Освен да отида в друга болница друг начин  едвали ще намеря, но ще изчакам отговор от тук .. следващия ми преглед е на 14 февруари надявам се до тогава да сме добре .искам вече да го видя и да го прегърна да се уверя че е добре .. Disappointed
Цвети дано всичко е наред и при вас!

# 306
Ivelina.m, хич не се сдухвай! В правото си да искаш да си максимално обгрижена и информирана. Просто гледай на това отношение както на всяко подобно, заливащо ни отвсякъде- и в магазините има такова и се ядосаш на момента, пък ти мине Simple Smile Да, в нашия случай сме по-зависими, не можем да им се изрепчим. Но все пак, като не можеш да промениш отсрещната страна, опитай се да реагираш по-дебелокожо, повече рационално, отколкото емоционално. Не се афектирай от отношение и физиономии, искай си твоето и си питай всичко сякаш не виждаш отношението отсреща. Ти и бебето сте по-важни от дискомфорта на болничния персонал и от твоите емоции по въпроса Simple Smile Прегръдки и нека силата бъде с теб!
Въпрос: ежеседмичния запис на тонове влиза ли по НЗОК?

# 307
( Живея в Белгия)

И аз като другите момичета стискам палци всичко да е наред! Не мога да изкажа компетентно мнение, но ако ще успея да внеса някакво успокоение - моят лекар ми е казвал, че е възможно сигналът на апарата да изчезне, ако бебето е много активно и се премести по-рязко по време на изследването - съответно може да се наложи поразместване, за да бъдат открити тоновете на новото място. Относно динамиката им - казвал ми е, че е хубаво да има движение нагоре-надолу (не знам за колко секунди каква разлика считат за норма), но когато бебето рита активно по време на изследването, и графиката е много нащърбена. Когато пък е заспало и почти няма разлики в сърдечната честота, сме го чакали да се разбуди, за да покаже малко раздвижване.
Наистина лекар само може да те успокои, дано имаш странични варианти за реакция, не знам каква е системата в Белгия ..

# 308
  • София
Здравейте, макар и накрая се престрашавам да се присъединя Simple Smile В 34-та седмица съм, очаквам момченце Simple Smile

# 309
Иве, не че това е оправдание , но те днес и стачкуват май. Сутринта бях в университетската болница за инжекцията алергени, та видях белите чаршафи с протестни лозунги.
Когато се обади лекарят има ли как мъжа ти да е с теб, заедно да зададете въпроси , да ти вдъхне кураж и а той с теб да пита.
Напиши въпросите на лист, и не "пускай" лекарят, който ще звънне докато не ти отговори на всичките.

Пиши после да кажеш как е минал телефонният разговор 🤗

# 310
Момичета, с това пазаруване ме върнахте в спомените. Дъщеря ми се роди 2020, бях оставила пазаруването за последния месец. Всички ме юркаха да е по-рано, но ходех на работа, тежеше ми - викам си - няма да затворят магазините. Само че дойде първия ковид и верно ги затвориха Grinning .
Сега съм се подготвила от по-рано. Но аз вчера влязох в деветия, няма вече закога. Багажа даже е стегнат и прибран в куфара.

# 311
Marta, опитът учи 😁
Аз нямам предишен опит, но все си мислех, че накрая ще ми е много тежко и е добре да се подготвя от по-рано.
Следващата седмица влизам в 9-ти месец и мисля, че основните неща ще са готови 😊
Купили сме всичко необходимо, изпрано, изгладено и прибрано е 😁
Имам още малко за подреждане вкъщи, но аз съм доста педантична към реда и сега още повече съм изтрещяла на тази тема 😆
Тази седмица ще приготвя и багажа за болницата, но дано ми потрябва чак в началото на м. Март.

Иве, стискам палци всичко да е наред и да ти се обади адекватен доктор - да обясни ситуацията и да те успокои.

Цветка, добре дошла в групата!

Луси, за протокола - следващият ми преглед е на 3.02.23 Simple Smile

# 312
Здравейте мамчета днес бях отново на тонове .. отново не бяха добре поне според мен защото бяха не регулярни за секунда от 100 се покачваха на 160-170 стигнаха и до 180 на няколко пъти се губеха и се включваше аларма .. отново беше много натоварен ден за отделението и акушерките бяха доста изнервени и набързо ме пратиха във къщи отново да чакам обаждане от лекар защото нямал свободен в този момент да погледне тоновете ... Та.. така чувствам се ужасно просто не мога да ви опиша последните 2 седмици са ужасни  за мен  
 Искам вече да свършва всичкото това напрежение .. това отношение на лекарите ми идва във повече .. предположение че загубих рожбата си преди 3 години и притеснението ми сега е 200 пъти по голямо за това бебе те ме карат да се чувствам виновна че отивам там и ги занимавам със ,,моите си работи,,   чувствам се като ходещ труп но никой не ми вярва вече съм безсилна ...
( Живея в Белгия)

И аз като другите момичета стискам палци всичко да е наред! Не мога да изкажа компетентно мнение, но ако ще успея да внеса някакво успокоение - моят лекар ми е казвал, че е възможно сигналът на апарата да изчезне, ако бебето е много активно и се премести по-рязко по време на изследването - съответно може да се наложи поразместване, за да бъдат открити тоновете на новото място. Относно динамиката им - казвал ми е, че е хубаво да има движение нагоре-надолу (не знам за колко секунди каква разлика считат за норма), но когато бебето рита активно по време на изследването, и графиката е много нащърбена. Когато пък е заспало и почти няма разлики в сърдечната честота, сме го чакали да се разбуди, за да покаже малко раздвижване.
Наистина лекар само може да те успокои, дано имаш странични варианти за реакция, не знам каква е системата в Белгия ..
Благодаря на всички за подкрепата ! Heart
  Аз също не съм компетентна .. макар и да е 3-то ми дете..
Мен ме стресна акушерката от миналото ми ходене на тонове, тя  ми каза че не и се струват добре  и цели два часа ме въртя ти наляво ту надясно чакахме да се успокой бебето  .. остави ме да си почина да се размърдам да се поразходя тоновете бяха същите много ниски изведнъж много високи четох от друга мама в форума че това се случва ако бебето го мъчи нещо .. при нея проблема беше увита пъпна връв около врата на бебето ..  остава ми да чакам нищо друго .. не успях да снимам листа с тонове да го пусна тук ..
Луси не знам аз не забелязах  нищо възможно е да стачкуват .. а Ти как си ?

# 313
Момичета надявам се всичко да е наред ,не искам да се притеснявате ❤️❤️ много прегръдки. За мое учудване с докторката не може да се хванем покрай тая грипна епидемия ,нали бяха забранени прегледите до днес . Та се разбрахме имам дата за преглед най сетне 9 .02 . Той моя човек ще е пораснал дотагва 😁😁 или поне така се надявам . И да ви призная нещо - все още не съм ходила на тонове  , а събота живи и здрави влизам в 9 ти месец .🤔🤔🤔

# 314
Мамета, и аз да се включа с малко flower power Hands Facepunch
Медицинският персонал е длъжен да се погрижи за хората, които са в нужда, независимо дали стачкуват, или са претоварени, или нещо друго. Длъжни са и точка. Аз ако бях, нямаше да се оставя акушерките да ме "изгонят" с обяснението, че няма лекар да види тоновете, еле пък ако са притеснителни (било то и притеснителни само за мен). Ще седна и ще им кажа, че ще чакам докато дойде лекар да ми види тоновете и да ми каже дали са наред. Да видиш как набързо "случайно" ще се освободи някой лекар. Те знаят, че не могат да ви оставят така, но се пробват, за да се разтоварят малко - ако мине-мине...
Така че малко по-настоятелно - вие сте на първо място там Flowers Hibiscus

Общи условия

Активация на акаунт