Термин март 2023 тема номер 7

• 38 053
  • 745
  •   1
Отговори
# 315
  • Sofia
Кураж, мили момичета! Heart

Аз получих дата за секциото - 8 март ❤
На прегледа вчера всичко беше нормално, бебка я изчислиха да тежи 2,058 кг, завъртяла се е главично, но и е доста тясно. Плацента, води, шийка - всичко е наред, плацентата е на предна стена, но високо горе, далеч от цикатрикса от предишните операции. Миомите не са пораснали и са така разположени, че няма да пречат при операцията. Вероятно няма да ги махат тогава, което е добре, защото намалява риска от кървене и усложнения. Наддала е добре след последния преглед. Следващия ултразвук ми е на 9 февруари.

Относно роднините и изписването, аз имам много неприятни спомени след първото раждане. След второто бях решила, че няма да допускам хора след изписването, но нашите ги видях, че се нацупиха и ги викнах вкъщи за малко. Тогава изписването беше на Велики Петък и беше още от преди решено, че  бабите и дядовците (4бр) ще дойдат в нас на Великден, като донесат храна, да видях бебето и да поиграят с каката. Сега бях твърдо решена също, че никой няма да идва, защото не живея в България и това означава, че който дойде трябва да живее в нас. И въпреки, че на теория те идват, за да помагат, на практика аз винаги имам още хора, за които да се грижа. Майка ми, обаче, беше твърдо убедена, че някой ТРЯБВА да дойде да ми помага, след раждането. Но поговорихме и се разбрахме, че ще дойде края на февруари, когато учениците имат ваканция и ще остане след това да се грижи за децата, докато аз и мъжът ми сме в болницата.

Дните с новородено вкъщи са доста чувствителни и външните хора обикновено нарушават баланса. Същевременно, като гледам как лети времето, започвам да си мисля, че някой ден ще бъда на мястото на бабите и се опитвам винаги да се поставям на тяхна страна. Имам по-голямо момиче и момче, тъй че ще се преобразявам , живот и здраве, и в тъща, и в свекърва 😱

Прегръдки 🤗

# 316
Иве, и аз като Миленка смятам, че много те въртят в тази болница. Смело си отстоявай позицията.
Аз с годините, може би покрай инвитро, станах изключително нетолерантна към всякакви видове лекари, които ... "не харесвам".
Asalea, за мен това е първо бебе, и малко шокирах майка като ѝ казах, че искам чак 4-6 седмици след раждането да дойдат с татко да видят бебето. Но ММ ще е в бащинство 6 седмици - така че новото семейство трябва да се нагоди първо.

моята "драма" е че се опитвам да изкопча от ММ някаква информация за евентуални очаквания на неговата майка ... Жената е от дълбоката нидерландска провинция, (почти) на 82 - двете с нея ама грам общо нямаме, искам да съм уважителна , но знам няма излизане на глава с нея, а тя върви в комплект с бездетната си "млада" 76г сестра 🙈🙈🤪🤪 Абсурд да ги оставя да ми се движат из къщата - на тях само ще им ходим на гости 😆

# 317
Мале, като ви чета… за бабите и свекървите и майките и родата 😅 Какво да кажа. Грип е добро оправдание. От друга страна лично за мен моята майка и сега като идва да е жива и здрава, ама все трябва всичко да и кажа как да се направи за да не ме дразни. Свекървата като цяло ме дразни с това че е много нахална и разпраща снимки на децата на сто други “кукли” сякаш тя ги гледа и ражда тези деца - както споменах театри. Та пак от сега гледам да помолим учтиво да не го прави, аз съм на мнение че душичката до 40тия ден е с по-слаба аура. Вярваща съм, дразня се, обаче тя тъпо и упорито продължава. Дано успеем тактично да се разберете със свекървата. Нашите мами им е ясно ли за стоки сме 😀

# 318
  • Видин
Привет на всички дами в темичката😊
Радвам се, че повечето се чувствате добре, тези пък който имат някакви проблеми и болежки..кураж момичета, малко остана😊
Относно матрачето купихме от Вис Виталис помня, че е с Алое Вера и цената беше около 130лв(ако не греша)
Изписването ми е болна тема 😀 но за жалост с ММ не можем да стигнем до консенсус. Той държи близките роднини да дойдат у дома, след изписването, а на мен пък ми се ще да ми е спокойно и да мога по-бързо да се "климатизирам" след прибирането. Лошото е, че при нас "най-близките" са около 15 човека...живеем в къща, място има...но..
Покупки Благородно завиждам на всички, който успяват да се стърпят и не ги "сърбят ръцете"😀. Аз успявах, докато не отидох първият път в магазина за бебешки стоки, а сега е нещо страшно 😀. Знам, че всичко бързо ще умалее, знам че няма да може да се износи, знам че и роднините и близките също ще купят, ноо си ме чопли отвътре😀 първа рожба ще ни бъде, чакана почти 10 години и еуфорията е на макс.
Багажът за родилното го събрах преди 2 дни, да си призная чувствам се по-спокойно знаейки, че вече е готов😊 Аз съм 35+2
И едно мрън, като за последно🤣 от два дни изпитвам болка в долната част на корема при допир с кожата, ако не се докосва няма проблем, но при допир понаболва. Има ли друг с подобна болежка?

П.п извинявам се за дългия пост🥰
Предстоящ преглед 03.02.23г

# 319
Мале, като ви чета… за бабите и свекървите и майките и родата 😅 Какво да кажа. Грип е добро оправдание. От друга страна лично за мен моята майка и сега като идва да е жива и здрава, ама все трябва всичко да и кажа как да се направи за да не ме дразни. Свекървата като цяло ме дразни с това че е много нахална и разпраща снимки на децата на сто други “кукли” сякаш тя ги гледа и ражда тези деца - както споменах театри. Та пак от сега гледам да помолим учтиво да не го прави, аз съм на мнение че душичката до 40тия ден е с по-слаба аура. Вярваща съм, дразня се, обаче тя тъпо и упорито продължава. Дано успеем тактично да се разберете със свекървата. Нашите мами им е ясно ли за стоки сме 😀
😁😁😁 Здрави нерви му е майката 😁😁 Аз в това отношение нямам проблем , наще са наделеч и разведени . Свекървата ще я преживея, познавам си я 😁 пък тя е учителка и едва ли ще има време да ме дразни хахахах . Само прабаба е при мен ,да поясня тя е млада и готина -нея бих я допуснала 😁😁. Искам нещо да ви споделя ,нещо в последно време се разколебавам за раждането . И се чудя дали наистина трябва да е секцио, както каза моята докторка ,понеже ми бил тесен таза , дали това не е тактика за изкарване на пари от тяхна страна ,дали пък няма да може да е естествено 🤔 много въпроси в главата ми 😁😁 помагайте ! 🌷❤️

# 320
Аз съм утре на преглед,при нов АГ,смених моята в последния момент и малко ми е разклатено сега,но дано е за добро.
Относно изписването,аз също искам в началото никой да не идва вкъщо,но на ММ родителите не са от нашия град и му е гадно да ге разхожда за 5мин само пред родилното и да не ги поканим и съм на кантар дали да правя компромис,но знам че съм кривак и ще ме изнервят ,ако се застоят,та още го мислим.

# 321
Кураж, мили момичета! Heart

Аз получих дата за секциото - 8 март ❤
На прегледа вчера всичко беше нормално, бебка я изчислиха да тежи 2,058 кг, завъртяла се е главично, но и е доста тясно. Плацента, води, шийка - всичко е наред, плацентата е на предна стена, но високо горе, далеч от цикатрикса от предишните операции. Миомите не са пораснали и са така разположени, че няма да пречат при операцията. Вероятно няма да ги махат тогава, което е добре, защото намалява риска от кървене и усложнения. Наддала е добре след последния преглед. Следващия ултразвук ми е на 9 февруари.

Относно роднините и изписването, аз имам много неприятни спомени след първото раждане. След второто бях решила, че няма да допускам хора след изписването, но нашите ги видях, че се нацупиха и ги викнах вкъщи за малко. Тогава изписването беше на Велики Петък и беше още от преди решено, че  бабите и дядовците (4бр) ще дойдат в нас на Великден, като донесат храна, да видях бебето и да поиграят с каката. Сега бях твърдо решена също, че никой няма да идва, защото не живея в България и това означава, че който дойде трябва да живее в нас. И въпреки, че на теория те идват, за да помагат, на практика аз винаги имам още хора, за които да се грижа. Майка ми, обаче, беше твърдо убедена, че някой ТРЯБВА да дойде да ми помага, след раждането. Но поговорихме и се разбрахме, че ще дойде края на февруари, когато учениците имат ваканция и ще остане след това да се грижи за децата, докато аз и мъжът ми сме в болницата.

Дните с новородено вкъщи са доста чувствителни и външните хора обикновено нарушават баланса. Същевременно, като гледам как лети времето, започвам да си мисля, че някой ден ще бъда на мястото на бабите и се опитвам винаги да се поставям на тяхна страна. Имам по-голямо момиче и момче, тъй че ще се преобразявам , живот и здраве, и в тъща, и в свекърва 😱

Прегръдки 🤗

Asalea, в коя седмица си?

# 322
Именно за това смених моята,започна да си измисля поводи да ме реже.Думите на новият АГ бяха,че на 15 год.циганки тазовете им не са малки,а моят как е решила,че е.Таза се разширява до 37г.с,едва тотава може да се каже нещо по темата,но жените с наистина патологично малък таз са супер малък процент

Искам нещо да ви споделя ,нещо в последно време се разколебавам за раждането . И се чудя дали наистина трябва да е секцио, както каза моята докторка ,понеже ми бил тесен таза , дали това не е тактика за изкарване на пари от тяхна страна ,дали пък няма да може да е естествено 🤔 много въпроси в главата ми 😁😁 помагайте ! 🌷❤️

# 323
Именно за това смених моята,започна да си измисля поводи да ме реже.Думите на новият АГ бяха,че на 15 год.циганки тазовете им не са малки,а моят как е решила,че е.Таза се разширява до 37г.с,едва тотава може да се каже нещо по темата,но жените с наистина патологично малък таз са супер малък процент

Искам нещо да ви споделя ,нещо в последно време се разколебавам за раждането . И се чудя дали наистина трябва да е секцио, както каза моята докторка ,понеже ми бил тесен таза , дали това не е тактика за изкарване на пари от тяхна страна ,дали пък няма да може да е естествено 🤔 много въпроси в главата ми 😁😁 помагайте ! 🌷❤️
На мен ми е второ АГ за бременноста ,доволна съм до момента от консултациите,които води и вниманието което ми обръща . Няма да я сменям ,но мисля да изчакам както казваш ти 37 г .с и сама ще преценя може би .

# 324
  • Sofia
Цветито, хайде, появявай се с добрите новини, цял ден те мисля и чакам! 💗

# 325
Момичета, на времето мислех, че и от мен искат да изкарат пари, и така  четири дена преди термин ме оперираха- по спешност . Синът ни се роди 4,200, 55 см и носа му беше запушен /от мазнината която го е обвила и моята твърда глава да ме чакат да родя нормално/, толкова че на 4ти ден по спешност е аспириран повторно. Така да е жив и здрав цяла нощ съм стояла, нощи наред да го наслушвам диша ли, постонно го аспирирах. Нищо не помагаше, той много отслабна докато милата ми Баба ми каза да пробвам с едно временен лек- свинска  мас в нослето. Е… това ни спаси.
Преди две години моя близка ей така пак реши че нещо я мотат лекарите за пари и едва спасиха и нея и детето при раждане над 24ч.
Та мисълта ми е, вероятно има и далавераджии, но от скромния си опит и страх, втория ми син е също секцио, но планувано. Сега пак ще е така.

# 326
А защо да изкарват пари? Аз където ще раждам, и естественото и секциото са на една и съща цена ,така че това не накланя везните при вземане на решение от лекарите..

# 327
А защо да изкарват пари? Аз където ще раждам, и естественото и секциото са на една и съща цена ,така че това не накланя везните при вземане на решение от лекарите..
Наистина много хубаво ще помисля по въпроса , много съм раздвоена . На прегледа другата седмица пак ще говорим с докторката на тая тема . И каквото такова, само всичко да е наред . Не ме е страх от нито един от двата варианта ,та ще го помисля хубаво благодаря ви 🌷

# 328
аз за тесен таз не знам какво значи, ханша колко ти е в см?

ако е по-малко от 89/90 см обиколката на ханша и си под 160 см висока предполагам може и да си тясна и отвътре, ама това е само предположение, в интернет пише, че таза се разширява до последно

ако не са го мерили този тесен таз - нека го измерят - за да си спокойна Stuck Out Tongue Winking Eye

иначе някъде четох, че признаци на тесен таз са:
ръст под 160 см
номер на обувките по-малък от 36
дължина на ръката под 16 cm
пръсти I (палец) и III (среден) съответно под 6 и 8 cm
усложнени предишни раждания

Наистина много хубаво ще помисля по въпроса , много съм раздвоена . На прегледа другата седмица пак ще говорим с докторката на тая тема . И каквото такова, само всичко да е наред . Не ме е страх от нито един от двата варианта ,та ще го помисля хубаво благодаря ви 🌷

# 329
Цветито, хайде, появявай се с добрите новини, цял ден те мисля и чакам! 💗

Добър вечер и благодаря за загрижеността ☺️
Слава богу наистина новините са добри и бебка е абсолютно здрава ☺️

Доктор Маринов каза, че това е лек козметичен дефект, но не пречи на сърцето да функционира нормално.
Леко изместена ос на сърцето, но структурно и функционално си е супер 🙂🙂

Препоръча ми да заведа бебка на преглед при него когато стане на 1 месец, ей така чисто профилактично да я види и така

Сега остана само преглед при пренаталния специалист през 36 седмица ще ходя на доплер и биометрия и скоро започвам да следя тонове 🙂

П. С. Радвам се за добрите новини при всички, които минаха прегледи, а на всички които предстоят - пожелавам успех ☺️ и само добри новини.

Иве какво става с теб?
Чакаме отзиви

Лека вечер от мен 🙂

Общи условия

Активация на акаунт