Термин март 2023 тема номер 7

• 38 027
  • 745
  •   1
Отговори
# 345

Asalea, в коя седмица си?

32+6 съм днес, в деня на секциото трябва да съм 38+0. Малко ме изненадаха с тази ранна дата, тук обикновено ги насрочват около 7 дни преди термин.
Да, и на мен ми се струва малко раничко. Казаха ли защо по-рано?

# 346
Добро ранно утро от мен 🌷. Тук съм за едно сутрешно мрън 😁 Та на мен това с гърлото не ми се е случвало,при мен е нещо различно ,но се чудя . Аз на лява страна не мога да спя ,изпитвам дискомфорт в корема и не мога вече да се въртя в леглото . Но от няколко вечери и надясно като си спя все едно бебето е притиснато и пак имам дискомфорт. На някой случва ли се подобно нещо !? 🤔 Накрая ще спя права като пиянка след банкет ... 🤣🤣🤣

# 347
Аз съм така,на никъде вече не заспивам.Като съм настрани все едно се отлепва нещо вътре и боли.В полу седнало положение съм и накрая заспивам от преумора и нямам търрение да стана сутрин,защото съм схванана...ужас

Добро ранно утро от мен 🌷. Тук съм за едно сутрешно мрън 😁 Та на мен това с гърлото не ми се е случвало,при мен е нещо различно ,но се чудя . Аз на лява страна не мога да спя ,изпитвам дискомфорт в корема и не мога вече да се въртя в леглото . Но от няколко вечери и надясно като си спя все едно бебето е притиснато и пак имам дискомфорт. На някой случва ли се подобно нещо !? 🤔 Накрая ще спя права като пиянка след банкет ... 🤣🤣🤣

# 348
Аз съм така,на никъде вече не заспивам.Като съм настрани все едно се отлепва нещо вътре и боли.В полу седнало положение съм и накрая заспивам от преумора и нямам търрение да стана сутрин,защото съм схванана...ужас

😔😔😔🥲 айде един път да мине ,ММ вика трябва да измислим нещо . То няма за мислене и сегашния матрак ни е неудобен , още живеем долу с кучетата и е едно парти ... Сутрин и аз съм като теб събуждам се рано само и само да ми стане по - добре . 🌷

# 349
Ох това с тесния таз като го захванат. Сега, аз не съм лекар и не познавам всеки случай от-до, защото освен размера на таза, има значение и дали няма други фактори за секцио. Като цяло не се говори за тесен таз, а за диспропорция между размера на бебето и таза на майката. Тоест ако бебето върви едро, с голяма глава, може и през нормален таз да не може да се роди. А ако майката е по-дребничка, може и бебето да е по-дребничко и да си се роди без проблем.
Доколкото знам се опитва нормално раждане и ако нещата не прогресират, тогава може да се мине към секцио.
Сега, знам колко е трудно да се тръгне на въпреки на лекаря, както и да се сменя лекар вече на късен етап. Ако държите на нормално раждане, може да се направи консултация с друг лекар, който се знае, че подкрепя естественото раждане, и да се види още едно мнение. Тъкмо ако изражда човека може да се види дали си пасвате.
Ако ви е ок всяка от двете опции и си се доверявате на лекаря, действайте по план. Все пак важното е мама да е спокойна и всички да са добре накрая

# 350
Добро утро! И аз изпитвам дискомфорт и наляво, и на дясно като се извъртя, докато си намеря някаква позиция за спане. Опитвам с една възглавница да подпирам корема Grinning и е една идея по-добре. Имам моменти да заспивам и по гръб, но вече доста ми тежи. Всеки ми казва сега ти е времето да си почиваш, че после няма, но с този дискомфорт как да стане Blush При мен е особено трудно и да се завъртя, защото ставите на пръстите на ръцете много ме болят като се облегна за подпора.

# 351
Здравейте!
Asalea, имаме сходен живот явно. И аз нали съм в чужбина и имам по-големи кака и батко. Тази година решихме с мъжа ми моите родители да дойдат един месец след като се роди бебето, пада се точно Великден и Великденска ваканция за децата. До сега са идвали все няколко дена още преди раждането та откарваха 3-4 седмици и всички наедно и накуп. Идваше ми в повече, нищо че наистина помагаха в домакинството. Но пак много хора наедно, дори и собствените родители си беше напрегнато, имаше и цупене. Сещам се как майка ми беше шокирана как в Германия в началото не къпят бебетата, как не им дават водичка преди и след кърмене, как еди кое си. Добре съм малко по-твърдоглава и се налагах. Още повече бях и двата пъти с операция, от една страна ме болеше, исках спокойствие, от друга да изпадам все в обяснителен режим за какво и кога да се яде и защо не онова. Та изводът след две раждания: третото дете ще си го гледаме сами. Мъжът ми ще си вземе отпуска първите две седмици, ще ми помага, ще върти домскинството, каката и баткото вече тийнове също следобедите ще ми помагат, за половин час ще наглеждат бебето ако съм в банята или реша да сготвя нещо примерно. Родители/ свекъри април месец за Великден. Точка! Моят дом, моето бебе, моите правила. И без това март е най-грипавият месец. Искам да опазя себе си и детето си, най-вече да се възстановя след трета операция. Не подценявам и факта, че преди бях много млада и зелена, на 24 и на 27 години, сега съм на 40 и съм опитна и съм си извадила изводите, кое и как искам да протече този път. Гости и роднини още първите седмици натоварват - това е моят извод. 😀 Дори да е с добра умисъл и цел и само за малко да видят бебето.
Lucie, смени болницата, имаш време, това отношение не е нормално.
И аз вчера бях на пореден преглед. Вече ме следят всяка седмица. Тонове, видеозон и вагинално. След две седмици съм в болницата последен преглед преди операцията и потвърждаване на датата за секцио. Не остана! Има - няма месец и малко. ☺
Хубав ден, момичета! Дръжте се! 🤰

# 352
Добро утро! И аз изпитвам дискомфорт и наляво, и на дясно като се извъртя, докато си намеря някаква позиция за спане. Опитвам с една възглавница да подпирам корема Grinning и е една идея по-добре. Имам моменти да заспивам и по гръб, но вече доста ми тежи. Всеки ми казва сега ти е времето да си почиваш, че после няма, но с този дискомфорт как да стане Blush При мен е особено трудно и да се завъртя, защото ставите на пръстите на ръцете много ме болят като се облегна за подпора.
И аз като го чуя това - спи ,че после няма .. Е как да се спи спокойно 🥲🤣🤣🤣🤣

# 353
Момичета, добро утро! 🐧☕
Искам да ви попитам какви изследвания се правят в седмици 34/35/36?
Аз се следих при една докторка, но ще раждам другаде. Тези дни ще уведомя в нейния кабинет и предполагам, че ще се разсърди . Та ако вече не иска да се виждаме да си зная какво да си пусна сама. Мисля хемоглобин, феритин и желязо. Отделно за ХИВ, хепатит, Васерман, защото ще са ми изтекли по давност преди термин.
Нещо друго знаете ли дали трябва? Чернодробни ензими съм пускала около Коледа.
От днес съм в 35 г.с.

# 354
Добро утро! Иве, моля се всичко да е наред и да вземат да ти обърнат внимание!
Цвети, това със засядането на храната й при мен го има, майката му е чести и малки хранения, поне при мен. Бебето понякога се "покатерва" много нависоко към стомаха и тогава е наистина доста неприятно в комбинация с лежането ми. Тогава обаче пък ми олеква на мехура, че главата ѝ е много ниска и постоянно ми се пишка. Бе няма угодия 😁 още малко и ще си имаме съвсем други грижи 😊
Относно тесния таз - мама ме е родила доста трудно заради тесни кости. 100 пъти питах моите добре ли са, защото съм много ниска - 152см. Всеки път ме уверяват, че си ми е добре тазът. Та... След всичките перипетии мислех, че със секцио ще раждам, но ето че планираме нормално раждане, противно на всичките ми очаквания 😊

# 355
Добро утро и от мен!

Цветито, много се радвам за добрите новини!

Ивелина,и аз мисля,че трябва да си по-настоятелна и те са длъжни да ти обърнат внимание,при мен като бяха тоновете така веднага слязох за индукция,а по план трябваше да е на следващия ден ,но бях в 37+3.

Относно гостите,и а аз в грипен сезон не искам,но все пак като за трето последно раждане 😀 реших ,че може да дойдат родителите ни,те няма да са в стаята при бебето така или иначе и батковците са много ентусиазирани,взех малко балони и ще има торта.

Аз съм малко във филм заради дисковата ми херния. Абсолютно не искам секцио и моят АГ каза,че след две нормални раждания ще е престъпление да е секцио,а аз и изпитвам ужас. Но с херния на някои мами им е казано секцио,само че аз малкият го родих с херния без да знам и всичко беше ок,утре ще се консултирам с невролог,но се надявам да каже,че може. 😚

Относно багаж,всеки ден по малко слагам,не е готов 😀. Днес ще зареждам първа пералня за бебето.

В понеделник тази АГ не успя да измери Шийката и вагинално,вижда се едно черно,тоест нищо 😀,чак се ядоса и вика кой мери шийка в 35 седмица. Вика тук трябва да е ,написа 26 мм,но истината каква е,Бог знае. В майчин дом казаха 2 см,едва ли е пораснала. 😀

Аз спя само наляво,не ми тежат кг, защото нищо не съм качила,но ми се върна гаденето,лошо ми е все,а бебето не го усещам високо в ребрата,нали е дребно и късокрако. 😀 Иначе не се е смъкнало и е високо, надявам се да се смъкне,тези дни ставам повече,но като ме заболи се връщам в леглото. 😀

За протокола,моят преглед +тонове е на шести февруари. 😚

Люси,честит девети месец!

Дълъг пост,исках всичко наведнъж.

# 356
Здравейте днес и от мен.
Секцио се планира 15 дни преди термин за такива например като мен, дето едва са устискали 9 месеца и с хиляда лекарства и лежане. Няма нищо страшно 🙂 Малко са лекарите дето чакат да тръгне раждане и тогава да оперират. Моя близка познаваше лично лекаря си к той в такъв жест се нави на ъкъла и. Детето беше с три пъти увита пъпна връв около вратлето. Та… аз определено предпочитам да не рискувам. Утре съм ба преглед при лекаря който отново ще ме оперира. Доста мислих за спинална, ама нешо напоследък май пак клоня към пълна упойка. Имам много кг от всичките лекарства които пия и болки в кръста- още от първото дете. Та това били предпоставки да не рискуват със спинална. Като включим и ъкъла ми който вече не стига , до последния май ще се чудя.
И мен гостите първия ден и седмици че натоварват. Ама ще искат поне бабите да си дадат златата …. Тук има такъв обичай да го нарека 😏 Братя сестри лели, след 40тия ден.
За спането - спя с две нормални и една възглавница за бременни. Имам чувството че корема ми е като скала  при обръщане, а аз съм тюлен.

# 357
това ме развесели - на момнети и аз чувствам корема си като скала Joy и ми тежи при обръщане

тази нощ освен редовните ставания до тоалетна, се будих още един път - изпитвах дискомфорт, като тъпа менструална болка, казах си "може би съм притиснала бебето докато спя и то ми го връща" Joy

и седнах на ръба на леглото с изправен гръб и стоях така 5-10 мин докато болката намалее и мога пак да легна

и при мен лежането е по-неприятно от седянето, сякаш аз притискам бебето и то ми причинява дискомфорт, и може би и на бебето не му е много добре, защото някой път доста мърда докато се нагласи и успокои, и сутрин нямам търпение да стана, да се раздвижа, особено ако са ми изтръпнали ръцете или краката

Имам чувството че корема ми е като скала  при обръщане, а аз съм тюлен.

# 358
това ме развесели - на момнети и аз чувствам корема си като скала Joy и ми тежи при обръщане

тази нощ освен редовните ставания до тоалетна, се будих още един път - изпитвах дискомфорт, като тъпа менструална болка, казах си "може би съм притиснала бебето докато спя и то ми го връща" Joy

и седнах на ръба на леглото с изправен гръб и стоях така 5-10 мин докато болката намалее и мога пак да легна

и при мен лежането е по-неприятно от седянето, сякаш аз притискам бебето и то ми причинява дискомфорт, и може би и на бебето не му е много добре, защото някой път доста мърда докато се нагласи и успокои, и сутрин нямам търпение да стана, да се раздвижа, особено ако са ми изтръпнали ръцете или краката

Имам чувството че корема ми е като скала  при обръщане, а аз съм тюлен.
Не сме самии ,а си мислех ,че само при мен се случват такива неща 😁😁 ММ като ме види през ноща седнала на леглото и се стряска 🤣🤣

# 359
  • В твоето съзнание...
Привет и от мен Simple Smile

Аз последните дни се наспивам добре (пу, пу), но иначе и аз на моменти усещам как натежава на някъде бебето и как ме побутва, защото явно не му е удобно. Аз спях с възлгавница за бременни, но напоследък карам без нея, явно с нашия матрак ми е по-скоро ненужна. Слагам си обикновена възлгавница между краката сега само. Хващам се също, че ми е по-лесно да заспивам по гръб, но знам че не е хубаво за бебето... никога не съм спала по гръб и не вярвах, че ще ми липсва, ама ей го на.
Аз за разлика от вас сутрин нямам никакво желание да ставам, ама работата не пита Grinning Хубаво, че си работя от вкъщи и буквално със ставането мога да бъда онлайн, че ако трябваше да пътувам до някъде...

Към списъка за болницата се сетих да си добавя и халат или жилетка, в случай че ми е хладно, въпреки че до колкото знам държат доста топлички, заради бебоците. Чорапите също не съм ги записала, ама се надявам да се сетя, че ще са ми нужни Grinning

Иначе днес звънях във Вита, там нямат алерголог и не предлагат тестване за алергии към упойки, казвам го в случай, че и някой друг се чуди.

Аз искам да питам нещо вече препатилите майки Grinning Гледам разни лекции за кърменето, в които се казва, че детето щом започне да се разбужда и да мърда с муцунка вече е гладно и е хубаво веднага да се сложи на гърда, ако не искаме да се разплаче... до тук добре, ама се чудя кога е моментът да му смениш памперса, при положение че то докато яде вероятно ще заспи.

Общи условия

Активация на акаунт