Машина за хляб - 68 тема

• 45 431
  • 679
  •   1
Отговори
# 105
  • Варна
Здравейте, дами! Наближава Великден, а аз от края на миналата година се сдобих с хлебопекарна. Интересува ме някоя от вас правила ли е козунаци в нея и може ли да споделите сполучлива рецепта? Relaxed Искам да е на конци, а не просто сладък хляб. Rolling Eyes Благодаря предварително!

# 106
  • Буркина Фасо
Здравейте, дами и момци! Наближава Великден, а аз от края на миналата година се сдобих с хлебопекарна. Интересува ме някоя от вас правила ли е козунаци в нея и може ли да споделите сполучлива рецепта? Relaxed Искам да е на конци, а не просто сладък хляб. Rolling Eyes Благодаря предварително!
това често се пита. назад в темата или пък в по-стара тема в дните преди Великден има споделени рецепти за козунаци. хвърли им едно око.
аз лично съм привърженик на месене и втасване в машината, сплитане, последно втасване и печене във фурна

# 107
  • Варна
Здравейте, дами и момци! Наближава Великден, а аз от края на миналата година се сдобих с хлебопекарна. Интересува ме някоя от вас правила ли е козунаци в нея и може ли да споделите сполучлива рецепта? Relaxed Искам да е на конци, а не просто сладък хляб. Rolling Eyes Благодаря предварително!
това често се пита. назад в темата или пък в по-стара тема в дните преди Великден има споделени рецепти за козунаци. хвърли им едно око.
аз лично съм привърженик на месене и втасване в машината, сплитане, последно втасване и печене във фурна

Извинявам се за пренебрежението, не очаквах Wink Благодаря ще ровна да видя Simple Smile

# 108
  • Добрич
Здравейте, дами! Наближава Великден, а аз от края на миналата година се сдобих с хлебопекарна. Интересува ме някоя от вас правила ли е козунаци в нея и може ли да споделите сполучлива рецепта? Relaxed Искам да е на конци, а не просто сладък хляб. Rolling Eyes Благодаря  предварително!

Месен, втасъл и печен в хлебопекарната.

Преди последното втасване ръчно го сплитам.

# 109
По коя рецепта е козунакът в хлебопекарната? Много хубави конци са станали Hug

ако не правиш хляб не виждам смисъл от покупката на хлебопекарна.
един планетарен миксер ще ти върши по-добра работа
Не е същата работа, най-малкото в планетарния миксер нямаш условия за втасване, да не говорим че и на това има вариянти. А и ако имаш хлебопекарна по някое време може да ти хрумне да я ползваш с всички програми. А и хубавите планетарни миксери са на двойна-тройна цена спрямо хлебопекарните.

# 110
Ефибуш,има планетарни миксери с опция за втасване. Скъпи са,да,но има Simple Smile
Вела,аз също се нареждам на опашка за рецепта Simple Smile Бонго,ако можеш и ти да споделиш,че съм благодарна

# 111
  • Буркина Фасо

ако не правиш хляб не виждам смисъл от покупката на хлебопекарна.
един планетарен миксер ще ти върши по-добра работа
Не е същата работа, най-малкото в планетарния миксер нямаш условия за втасване, да не говорим че и на това има вариянти. А и ако имаш хлебопекарна по някое време може да ти хрумне да я ползваш с всички програми. А и хубавите планетарни миксери са на двойна-тройна цена спрямо хлебопекарните.
при месенето в планетарен миксер печенето на козунака къде става ? - във фурната.
сега съм в чуденка аджеба не може ли там и да втаса ? Smiley
въпросът беше за козунак. аз дадох и друга идея. хлебопекарна да се използва за направа на лютеница, сладко, кис.мляко ... не бих правил и не бих препоръчал. съвсем обикновен планетарен миксер, който да меси тесто за хляб, козунак, мекици, пици, кифлички ... струва 2 пъти по-евтино от една хлебопекарна Тефал. към това ако се прибави, че няма да имаш поддръжка за казанче, бъркалки, ремък .....везните накланят към миксера. това е мое мнение.

# 112
съвсем обикновен планетарен миксер, който да меси тесто за хляб, козунак, мекици, пици, кифлички ... струва 2 пъти по-евтино от една хлебопекарна
Наример? Аз не знам такъв.
Ефибуш,има планетарни миксери с опция за втасване.
Със загряване? Thinking

# 113
  • Буркина Фасо
съвсем обикновен планетарен миксер, който да меси тесто за хляб, козунак, мекици, пици, кифлички ... струва 2 пъти по-евтино от една хлебопекарна Тефал
Наример? Аз не знам такъв.
погледни във веригите.
https://www.technomarket.bg/hlebopekarni/tefal-pf611838-09142316
https://www.electronic-star.bg/domakinstvoto/malki-kuchnenski-ur … itra-cherven.html

# 114
  • Sofia
Хахахахаха
Е браво Simple Smile То има хлебопекарни, които са два пъти по-евтини от показания планетарен миксер Simple Smile

# 115
Хахахахаха
Е браво Simple Smile То има хлебопекарни, които са два пъти по-евтини от показания планетарен миксер Simple Smile
За съжаление вече не е така. Винаги купувам (от 8 години назад) хлебопекарни от най - евтините, на промоция, но и те си повишиха цените. Започнах от една за 90 лв. Сега най - евтината FINLUX е на 150 лв. По - скоро се съмнявам в качеството на показаният планетарен миксер, но не зная, може и да е добър.

# 116
Здравейте,
Имам от скоро такава хлебопекарна
https://www.emag.bg/hlebopekarna-gorenje-1200-gr-2-byrkalki-bez- … 0bk/pd/DYYYT3MBM/.
Използвам е и съм много доволна. Но искам да правя само тесто и  тесто с втасване. Коя програма мога да използвам?
Благодаря предварително.

# 117
  • Варна - Черна гора
Здравейте,
Имам от скоро такава хлебопекарна
https://www.emag.bg/hlebopekarna-gorenje-1200-gr-2-byrkalki-bez- … 0bk/pd/DYYYT3MBM/.
Използвам е и съм много доволна. Но искам да правя само тесто и  тесто с втасване. Коя програма мога да използвам?
Благодаря предварително.
8-ма програма е за тесто: месене и втасване.
Трябва да имате ръководство и в него са описани програмите.

# 118
  • Добрич

...

Ето рецептата (от няколко години я правя редовно):

Скрит текст:
Козунак в хлебопекарната
Адаптирана рецепта от тук: http://kulinarenelixir.blogspot.bg/2011/02/blog-post_23.html

Продукти:
150 мл. мляко /ползвам овесено/, топло за по-добро втасване
3 яйца  XL /1/2 жълтък e за намазване/
100 мл мазнина /слагам кокосово масло, мас, олио или смес от мазнините, стопени/
150 гр. захар /слагам кафява/
14 г.  прясна мая
есенция ванилия, течна или 3 сухи
700 г. брашно  /или колкото поеме/

При сплитането: до 200 г. добавки
озахаросани портокалови кори
сушени стафиди
сушени боровинки
бадеми
/За детето слагам само 2 кутии локум, предварително нарязан, че то не обича други неща/
сусам и кафява захар за поръсване

Програма: сладък хляб за 1500г.  За Мулинекс е 3 ч. и 55 мин.
Избирам  слабо препичане на коричката.

Вече съм с Горение и ползвам програма домашен хляб. Наложи се да  прекъсна преди печенето и да почакам, докато се надигне още. Имайте предвид, че при печенето също се надига доста.

Бъркалките на Мулинекс се омазняват /с четка/, за Горение не е необходимо. Добавят се яйцата, разбити с вилица със захарта, ванилията и брашното. Маята натрошавам най-отгоре. Ако я разтворя в млякото, козунакът опира в капака. При необходимост количеството брашно или мляко се коригира, за да стане хубава топка, която не лепне. Следва добавяне на мазнината лъжица по лъжица, като се изчаква след всяка лъжица да се поеме. Аз слагам мазнината в бехерова чашка и наливам по малко от нея.

Тестото и бъркалките се изваждат  след последното месене. Капакът се затваря, за да не изстива машината. Може даже да се изключи от контакта, все едно е спрял тока. Тя има минути памет и после, като се включи , продължава от там, до където е стигнала. По най-бързият начин тестото се разстила в омазнена тава, слагат се добавките, реже се на три и се усуква. Прави се плитка, която се връща в казанчето, но без бъркалките.

Последните минути от втасването, точно преди печенето се намазва с жълтък /може жълтъкът да се смеси с малко мазнина/ и се поръсва със сусам и захар.

Случвало ми се е маята да дойде повече и да опре в капака. Тогава около 10 мин. преди края на печенето премествам казанчето в предварително загрята фурна и доопичам там, за да не остане отгоре суров.

Ако не се надигне достатъчно, при следващия опит маята може да се активира.
Ако се надигне прекалено и опре в капака, при следващия опит може да се сложи студено мляко, вместо топло.

# 119
Какво е мнението ви за тази хлебопекарна?Никога не съм имала такъв уред.
https://www.emag.bg/hlebopekarna-tefal-pain-dore-pf210-700-w-100 … zDnhoCT3oQAvD_BwE

Общи условия

Активация на акаунт