Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 59

• 26 694
  • 746
  •   1
Отговори
# 450
Та, разбирате сами, че това е.....сериозна диета, за мен крие и не малко рискове.
Аз попитах по-нагоре и сега като те прочетох, наистина си изглежда доста сложно. Дано никога не ми се наложи подобен вид хранене. Приветствам те и за успеха, който си постигнал!

# 451
Някакъв висок МАТ излезе на дъщеря ми, 366 при максимум 35, знам, че не е за темата, но много хора тук имат проблеми с щитовидните хормони, та затуй да питам ... Не е отбелязана стойността като завишена, но на практика е. Ето и изследването:
Скрит текст:

Някакви бързи насоки можете ли да ми дадете?

Вит. Д разбира се е зле, както и очаквах. Съвсем скоро ще си пускам и на себе си, че вече половин година не съм се изследвала. Връщам се да чета.

Fillme, ами стресът и кортизолът са оказали влияние, разбира се, ама това си го знаем. Ти сега изследва ли го?
*Синът ми е с вродено заболяване, разбирам те напълно.

Последна редакция: ср, 15 фев 2023, 13:38 от Минерва

# 452
  • София
Минерва, да не е лаб. грешка? Не е отбелязано H отстрани при този твърде висок резултат (а при други отклонения има - H/ L).

Обади и питай в лабораторията. Аз съм звънял, напр. за забавени резултати - всички качени, да речем, само гликирания липса часове. Звъня, любезно отговарят, че "правят сега" и така.
Просто питай. И ако не става - дай ново.

# 453
И аз си го помислих, но се оказва, че може да стига до 1000 този МАТ... Както и да е, да не спамим.

# 454
  • София
Минерва, на са само антителата. Виж и ФТ3 е над горна граница, което означава, че се опива да компенсира намалената ф-я на жлезата. Това се вижда от по-ниското ФТ4 и започналото да се покачва ТСХ.
На колко години е дъщеря ти? Започни с вит.D и ако има тя мотивация с гореописаното от Roland. (АИП). Също отидете на ендокр. да й види жлезата на ехограф. Хванали сте го в ранна фаза - не е невъзможно да се коригират нещата с подходящ хранителен режим. Глутенът да го спира веднага. Успех!

# 455
Това със спането по 12 часа е безумно... как е възможно въобще, ако спиш по 7-8 и ти стигат, да започнеш да спиш по 12?

# 456
И мен ме изненада. Че аз спя 7 часа и се събуждам щото съм се наспала, независимо дали е станало време за ставане или не, изключение е да спя 8. За повече пък само в някакви екстремни ситуации. То мога за събуждане да се насиля щом знам че трябва, но за спане как става това нещо?

# 457
Роланд, чета ти следващия пост, кокосовото брашно СЕ води ядково, според мен... или не?
Моята ендо също е против ядковите.
Ми харесва ми твоят режим, аз яйцата не ги обичам тъй или инак, ядките също, ядях ги насила... Карантии обичам. Общо взето за мен режимът е месо и зеленчуци и гъби, такъв ми е вкусът. Брашнени неща също не са ми в топа. Отивам да чета какъв е този режим.

Обядът беше зелеви сърми с малко кафяв ориз.

За съжаление с висок кортизол не се спи по 12 часа... то това ми е една от драмите на мен. Инак съм съгласна, мен 8 часа сън не ми стигат.

Скиорче, нищо не разбирам от щитовидни и затова ви питам. ЛЛ ще ни даде талон за ендокринолог, много са разбутани. На 10 г. е детето. Ама и на сина ми хормоните и витамините не са добре, писала съм. Но него не мога да го накарам да промени лайфстайл, при малката ще се получи, стига да знам какво тр. да е.

Кои са тия кето закуски? Май даже не ги знам... имате предвид гофрети и сие? Не правя аз, когато ми се дояде си ям стандартен хляб, по много малко. От дъжд на вятър правя кето хлебче. Направих банановите палачинки няколко пъти.

Последна редакция: ср, 15 фев 2023, 16:13 от Минерва

# 458
  • София
Кокосовият орех и кокосовото брашно са единствените ядкови допустими и разрешени дори в елиминационната фаза на АИП. Нямало го там това вещество (забравих), което го има в останалите ядки - бадеми, кашу, фъстъци, и което моооже да предизвик(в)а евентуално възпаление. Затова са разрешени: кокосово мляко, кокосов орех, кокосово брашно, кокосови стърготини.

# 459
Това е страхотно, защото точно кокосово брашно взимам аз от ядковите, въпреки, че го консумирам в съвсем малки количества. Всичко кокосово ми е мн. вкусно.

# 460
  • София
Минерва, мъничка е. Мислех, че е поне тийн. Не е за такъв драстичен режим сега детето. Но глутенът можете да го махнете.
Попитай в темата за Хашимото. Там има поне три майки с дечица с Хашимото.
Има добри детски еднокринолози в Токуда, както и д-р Вучкова, от която също сме много доволни. При децата хормоните се анализират по друг начин. Важна е консултацията с детски ендокринолог!

# 461
Как точно може да се спи по 12 часа. Освен ако не пия приспивателно.
Човек се наспива и се събужда.
Нещо много ми е измислен тоя режим.

# 462
Привет, съвсем ви изпуснах следите и едва ви намерих!😃
Прочетох само първите няколко страници от темата, ще наваксвам...Но минавам да споделя какво открих съвсем случайно, докато търсех нещо съвсем друго.😅 Може да е полезно за някого (може би дори е добра идея да е на първа страница🤔). Доста ВМ-НВХ рецепти има тук, 92 странички. Просто трябва да напишете в Гугъл "ВМ - НВХ рецепти" и ви излиза в резултатите ето този файл за сваляне:

Има някои доста интересни рецепти и много удобно са събрани и групирани.🙂 Нали обикновено новите в режима си мислят, че "няма какво да се яде". Та ето идеи.

# 463
Много благодаря.
Ще го сложа като линк.

# 464
  • София
Как точно може да се спи по 12 часа. Освен ако не пия приспивателно.
Човек се наспива и се събужда.
Нещо много ми е измислен тоя режим.
Много стриктен е режима, и доколкото се ориентирах не е само храна. Трябва сън, както казах, да се стремим 10-12 ч (за мен е невъзможно), физически упражнения - не кардио, не фитнес, а.... нещо средно, медитация всеки ден, липса на стрес и напрежение, супер стриктно спазване на елиминационната фаза на диетата, плюс пробиотици и добавки. Тогава и само тогава авторите (донякъде) дават гаранция за успех.

Нито мога да спя по 10 часа, то и да искам време няма, камо ли 12 ч., нито мога да елиминирам стрес/напрежение/, работа, нито да си купувам месо от тревопасни животни и риба, наловена от естествена среда, а не от развъдници, био плодове и зеленчуци, защото и така разходите за храна ми скочиха доста. Но....бутаме някак си. Няма да крия, че киселините и подуванията на корема попрестанаха.

Общи условия

Активация на акаунт