Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 59

• 26 630
  • 746
  •   1
Отговори
# 615
Според вас има ли значение как се приготвят яйцата за храносмилането? Преди да ми даде фира пак стомаха, хапвах всеки ден варени яйца, и после спрях и гладувах малко, че беше зле положението с жлъчка/панкреас там каквото ми се обади с болки и гадене (утре ще потвърдя)... че ми се дояде миш маш, обаче не трябва пържено, та го мисля запеканка... тъкмо и аз пекох чушки онзи ден, че много ми се бяха дояли
Аз днес направих предварително изпечени чушки в чушкопек и ги напълних с яйце, сирене и масло и ги пъхнах във фурната. Може да се направи и доматен сос допълнително.

# 616
Вероятно значението е по скоро в това колко са сготвени. Някой ги ядат полу сурови, а други като майка ми ги готвят докато станат на трици, а при варене жълтъкът да посинее чак. Вероятно и мазнината с която се готвят влияе. Последния път когато хапнах няколко варени яйца получих жлъчна криза.

# 617
Според вас има ли значение как се приготвят яйцата за храносмилането? Преди да ми даде фира пак стомаха, хапвах всеки ден варени яйца, и после спрях и гладувах малко, че беше зле положението с жлъчка/панкреас там каквото ми се обади с болки и гадене (утре ще потвърдя)... че ми се дояде миш маш, обаче не трябва пържено, та го мисля запеканка... тъкмо и аз пекох чушки онзи ден, че много ми се бяха дояли
Миш маш го считам за варено или да кажем задушено. Слагам накуп чушки, домати и подправки и варя мъничко. После яйца и сирене. Доматите са течни, не е лук.

# 618
Последния път когато хапнах няколко варени яйца получих жлъчна криза.
Това и аз подозирах, натрупало се е седмици наред ежедневна консумация на твърдо сварени яйца - така ги правих, за да не варя всеки ден и да не се развалят... много хубави идеи се събраха с рецепти

# 619
Ние тази вечер сме на патица с кисело зеле

Онзи ден ходихме до лидъл и беше на промоция та взех една. Днес разбрах защо не бяха в прозрачни опаковки. Цялата беше с миниатюрни перца показващи се от кожата. Пощих, пощих с пинсетата и накрая не издържах и хванах газовата горелка. Явно е имало ефект защото не усещам пера, а месото се топи. Ммммм

# 620
Аз патешко не съм яла досега. И се зачудих ако взема цяла патка как да я сготвя.
Кисело зеле нямам. Сигурно с прясно ще върви. Бързо ли се пече във фурната това пате?

# 621
Младичка е била явно. Имам спомени като малка на село че бяха завъдили... Оказаха се много по-шумни от очакваното и се реши единодушно да се изпозаколят малко по-рано, че към тях гледаше прозорец на едната спалня Grinning Малка бях, но тия ситни пера няма да ги забравя сигурно никога. Понеже и ръчичките ми малки, а и с друго нямаше как да съм по-полезна, на мен се падна честа да ги епилирам повечето... пинсета не ми дадоха де.
Иначе е вкусно месо, аз също го харесвам.

# 622
Аз пък горелка нямам Joy

# 623
От мен за вечеря - врат в масло и гъби, карфиол и алабаш на фраера.

# 624
От мен пикантна салата от зеле и моцарела и това🥰 /яйца, моцарела, зелен лук, подправки, вода, овесени трици, кокосово и бадемово брашно/:

# 625
Аз патешко не съм яла досега. И се зачудих ако взема цяла патка как да я сготвя.
Кисело зеле нямам. Сигурно с прясно ще върви. Бързо ли се пече във фурната това пате?

Към 2 часа в глинения гювеч. А горелката е много полезна за недоощавени свински крачета и уши. Grinning

# 626
Оф, те май са големи, пък голямото ми гювече не е толкова голямо.
Май бавно се пече това месо.
Но може да има и малък размер.
Цяла ли я сложи или я надроби на части?

# 627
Цяла е, но нищо не пречи да се направи на порции и да се прибере във фризера. А кисело зеле не е задължително, но се продава. Пък ако искаш да си е "живо" накълцваш прясно зеле, натъпкваш го в компотен буркан и слагаш една супена лъжица сол и допълваш с вода. След няколко дни е готово кисело зеле със всички съпътстващи го живи пробиотици. Аз така си правя и моркови и алабаш.

# 628
Не, аз кисело не искам.
С прясно ще е.

# 629
Елора, можеш да си вземеш само патешки бутчета. В лидъл пускат, но не знам дали има редовно. Разбира се, излиза по-скъпо на килограм от цялата патица.

Общи условия

Активация на акаунт