Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 59

• 27 182
  • 746
  •   1
Отговори
# 120
ДХЗ, а защо не я махнеш? Ако тръгне някой камък нещата стават сложни.
Аз съм без жлъчка вече 8-ма година…

# 121
Елора ще ги изровя към края на седмицата като се прибера. Добре, че мернах и Тайс, че на нея бях обещала за холестеролите. Не знам дали от трите ковида или от хроничното недоспиване, обаче помня точно 3 секунди и половина.
Извинявам се за тъпия въпрос, ама тези камъни в жлъчката не могат ли да се разбиват някак, вместо да се вади целия орган?

# 122
Cignys, в общия случай пак се образуват.Там е сложна биохимия и ако си податлив, пак ще се появят.Сложно е трудно, затова операцията е златен стандарт за този проблем.
sladko, не искам да я махам за момента, защото не ми прави никакви проблеми на този етап.Ще я махна някой ден, ясно е.По
принцип с жлъчка като моята е слабо вероятно да тръгне камъче, защото вътре в мехура няма движение, тъй като са много и не плуват.Бях 1г на специални изследвания и обследване.

# 123
Здравейте! След няколко дни ми предстои обременяване с глюкоза. Забравила съм в колко вода се разтваря,а на пакетчето не пише.

# 124
Имам кокосво с мирис и без мирис.
Яйцата ги правих с това без мирис, ама вкус на яйца и кокос нещо не ми допадна много.
Не знам, освен някакви сладкишки да спретна. Ама като ги правя рядко.

Момичета, жлъчката как я гледате дали има камъни? На ехограф ли се ходи.
Че скоро ще ходя за кистата от другата страна да видя.
Та може и жлъчката да видя, но нямам никакви оплаквания.
Дори кистата не си усещам, а преди не беше така.

Ашли, както казах аз задушавам. Майка ми примерно ги пържи гъбите и нейните рядко ги ям. Аз ги правя като сложа бучката масло, слагам гъбите и малко вода. Буквално се варят. Добавям черен пипер и ако имам дръжки на копър или магданоз. И като поизкипи водата си слагам другото - пресен копър, наръсвам сирене или кашкавал малко. Понякога и чисти гъби правя. Със салата ги ям. То на мен всичко ми е със салата.

# 125
На ехограф, да.Лекар гастро или вътрешни болести може да огледа с ехограф всички важни органи в коремната кухина.Ходя един път годишно да го правя.

# 126
Да, все отлагам това нещо.
И най-добре да отида. Дано всичко е наред.
Преди кистата си я усещах. Особено при гимнастика преди се усещаше в ляво. На далака е. Не знам от колко години се е паркирала там.  Като премахнах олиото, нямах проблем.
Просто ми е интересно колко е сега. Беше 3 см като оперираха миомата. Казах ми да не я махам, не било наложително, ако не ми прави проблем и не порасне повече.
Но като ходя просто ще искам и други неща да огледат. Ей така.

# 127
Аз нали ходих на колоноскопия, та ми погледнаха и коремните органи. Всичко е наред при мен. Слава Богу.
Скоро холестерол трябва да пусна, че видях, че миналата година февруари последно съм.
В сряда ще ходя за Витамин Д и TSH.
Ще взема направление за холестерол и пикочната киселина. Омръзна ми да плащам изследвания, при положение, че даже се осигурявам на максимума..

# 128
Болката е много странна. По принцип е тъпа, с моменти на обостряне. Минава опред, вдясно, после през кръста и на гърба до плешката. Мноооого гадно. Това, ако нямаш камък. Ако имаш и заседне, става остро, болезнено, животозастрашаващо. И изпражненията побеляват.
Досега четях за жлъчка. То отбягвам да го правя за всяко едно нещо, защото знаете много симптоми съвпадат с други състояния и направо може да се побъркаш. Скоро на мой колега му я отстраниха, трябва да питам и него като инфо от първо лице. И аз бих била склонна да ме прегледат с ехограф, да кажаткво, що. Не знам по кръвни изледвания дали нещо се променя, ако имаш проблем, преди да дойдат болежките.
Аз друго забелязвам при мен, че корема ми се подува от няколко дни. Примерно сутрин като стана и ида до тоалетна, си става плосък. Сега обаче не е така, стои подут. Не ме боли, ама ми е надут. Отдавах го на цикъла първо, но цикъла ми свърши преди 3 дни и пак ми е подут. Що така - не знам.

# 129
Да не би да имаш колит?

# 130
  • София
Направих на Шарпи мързеливките. При мен не се получи така, фурната ми май не пече добре, а и не съм улучила пропорциите. Разляха се питките в една маса, не се наду много. Стана като плоско хлебче. Но е много вкусно. Нарязах на парчета и може да се носи и в чантата, ако няма възможност за нормален обяд. Ама, като гледам, май нищо няма да занеса утре, че моите го нападнаха. Simple Smile

# 131
Шарпи, доста от пресните зеленчуци са си откровено гадни по това време на годината, може и салатите да дразнят евентуално. Понеже си споменавала че салатата ти е предимно една и съща, ако искаш пробвай да елиминираш по нещо от нея - няколко дни без едно, няколко без друго, да видиш има ли разлика така. На прима виста това ми идва на ум и е лесно да се пробва вкъщи.
Те точно сега зеленчуците са едни... да кажем че и да не ги изядеш, не губиш кой знае какво Grinning

Тия мързеливки или каквото са там, не могат ли да се сложат във форми за мъфини да станат баш питки? Или да се сипе тая смес в гофретника пък?

# 132
Доядох дървеното зеле дето купих, забележете от пазара за зеленчуци.. И сега и моя корем е подут. Повече изобщо няма да си взимам 🙄

# 133
Да не би да имаш колит?
Не ми е известно да имам. Той не боли ли също?
АРТЕМИС, важното е, че са станали вкусни, остави външният вид. Другия път намали течните съставки, или добави лъжица хуск.
И моят първи път беше на вид за коша, ама на вкус изтрая точно 7 минути и свърши.
Натка, ям айсберг с краставици всяка вечер поне от 2 месеца насам. Не е било така.

# 134
И на мен понякога ми е подут. Но болка нямам.
Може би някой зеленчук  ни дразни.

Общи условия

Активация на акаунт