Съвет как да съживя връзката си

• 6 238
  • 99
  •   1
Отговори
# 60
  • SF
Ама..
то това може да е проблем. Когато всеки си хване книгата.

# 61
Не изчетох всички коментари, така че може и да се дублирам с някого, но аз по-скоро ще попитам, какво правехте в началото на връзката, което я правеше толкова вълнуваща? При всеки случай сте били под влиянието на първоначалната химия/влюбеност/ и дори седмици да сте заедно без да правите нищо съществено, щяхте да се чувствате прекрасно. Нормално е като премине тази първична еуфория и нещата се утаят, така да се каже, да станат по-скучни. Вие не сте деца, че да търсите непрекъснато разнообразие. Ако не можете да сте си достатъчни заедно и без да търсите външни стимули, то каква връзка е това. Иначе всички съвети за освежаване на нея са полезни.

# 62
Впрочем почти всички разнообразия струват пари (само вметвам). Ако не им стигат, става трудно.

# 63
Е тогава проблемът им е вече съвсем друг.

# 64
  • SF
Въпросът "как да си съживя връзката" не опира до неходене по театри, изложби и рисуване, а до липсата на желание и тръпка в другото.
Когато не искам да излизам с някого, казвам че съм много изморена.
Когато искам, въпреки многото работа и други несгоди, някаква перка ми пониква на гърба и съм пълна с ентусиазъм. Дори и нищо да не правим, само да се разхождаме и да си лафим, съм доволна.

# 65
  • София
При нормална работа в офис по 8 часа не би трябвало да са толкова уморени. Мен каква щуротия ме избиваше вечер след работа....
А уикенда ехе...
Някъде другаде е ключът от палатката.

# 66
  • Тра-ла-ла
"Нормална работа" е много относително понятие на пазара на труда в БГ Bowtie Теоретично нещо звучи и изглежда нормално и леко, на практика - хаос и нерви. Аз понякога след 8ч работен ден не помня как съм се прибрала с колата. А не работя на поточна линия, не копам на къра. Умората е психическа. Тогава не искам никой да ме юрка да излизаме, да ме занимава с глупости и дребнотемия и да ми дудне нон стоп.

Та и това трябва да се отчете в една връзка, да се взима предвид и да има разбиране. Може наистина хорицата да са уморени. Но има уикенди за целта и то не само летните. Аз ако трябва да чакам само лятото нещо интересно да се случва в живота ми...баси живота.

# 67
  • в сърцата на децата <3
Те са изморени от себе си!
Въпрос на интелект. Извинявайте, ако някой се засегне.
Доколкото става ясно, нямат деца, да ги доуморяват. Сами себе си уморяват. Работят това, за което са кандидатствали, живеят с човека, който са избрали.
Искате да намерите решение за умората от собствените избори?
Милите възрастни, които след работа не могат да прочетат книга, да изгледа заедно филм и да си поговорят за друго извън битовизмите.
Абсолютно! Имаше един лаф: "Ако нямаш пари - всичко ти е скъпо, ако нямаш акъл - всичко ти е тъпо"...

# 68
  • София
Аз така и не разбрах защо не излизате през зимата.
Какво пречи да се облечете добре и да идете в парка, в гората, на ледената пързалка, да пиете горещ шоколад или греяно вино на открито и т.н.?
Или да седнете на заведение, където е топло. Или дори в някое кафе в мола, което за мен е за в най-краен случай, но е опция за някоя снежна буря, каквото няма през последните години.
Особено през уикендите. Аз ако през уикенда не съм 4-5 ч. навън, поне единия ден, независимо от сезона, ще експлоадирам.

# 69
  • София
Декември и януари бяха достатъчно меки и с достатъчно празници, през които можеше да се измислят достатъчно занимания.
Ние един ден обиколихме 3 коледни базара в София и беше много яко и случайно срещнахме много яки познати.

# 70
  • София
През делничните дни също съвсем спокойно след 8-часов работен ден може да идете поне за 2 ч. някъде. Примерно, рок клубовете често правят различни предложения за след 22:30. Примерно, прибирате се, вземате душ, хапвате нещо и излизате за 1-2 ч. да пиете по питие и да послушате хубава музика. Ние това го правим често, стига да има вариант да оставим децата за малко с някого. Зимните вечери са супер романтични така. Особено ако завали и сняг.

Друга идея за кофти време или при нежелание/невъзможност за излизане.
Ние сме върли фенове на Пратчет. Тази година преиздават "Светът на диска" и сме решили да съберем цялата колекция. Поръчали сме я и пристига на части. Правим си книжен маратон. Гушваме се на дивана и всеки чете около час, после си сипваме чаша вино и си правим "литературен разбор". Коментираме, споделяме впечатления, смеем се. Миналата зима така си обновихме колекцията със Стивън Кинг.

В момента сме на Сурва в Перник. Много е яко и не сме умрели от студ. Гледам и другите хора се забавляват и са навън, въпреки зимата.

Последна редакция: сб, 28 яну 2023, 13:42 от Fever Ray

# 71
Аз ли нещо съм изпуснала или след първия си пост, авторът повече не се е обаждал.
Явно е много зает.

# 72
Вероятно са намерили начин да внесат емоция във връзката си, седят заедно и четат тука кво им пишем 😆 Или са отишли на театър.

# 73
  • в сърцата на децата <3
Вероятно са намерили начин да внесат емоция във връзката си, седят заедно и четат тука кво им пишем 😆 Или са отишли на театър.
Е няма достатъчно драма за развитие на темата... Ако беше намекнал, че "иначе жената ще тръгне по чуждо" лелеееее стой и гледай хързулллл по пързалката 20 страници 🤣

# 74
Авторе? Живя ли е връзката? Какво стана?

Общи условия

Активация на акаунт