Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 20

• 66 158
  • 801
  •   1
Отговори
# 255
Пийте си преписаното лекарство за кистите.
Аз съм пила Оргаметрил за 3 мес., и ми се пукна двукамерна киста, за което съм благодарна, иначе не зная какво щях да правя на фона другите ми проблеми тогава- полипи и възли...

# 256
Аз бях на лекар, моите задържани фоликули не са се пукнали и са станали кисти. Изписват ми примолут нор, никак не ми се пие и не зная какво да направя. Някакви съвети?
бял равнец невен и турта по онази рецепта, но заедно с изписаното.

# 257
  • при Arctic Monkeys
Благодаря, момичета, така и ще направя, ще си взема и билките. Този примулот нор как влияе на продължителността на цикъла, предстои ми пътуване и се притеснявам.

# 258
  • София
Добре са. Иначе ф3 и ф4 трябва да са по- близо до горна граница. Тат и мат как са?

Благодаря, и аз си мислех, че ф3 и ф4 трябва да са по-високи, за да са оптимални

TAT 0.86 IU/ml референтни ст-сти <4.11
MAT 0,14 IU/ml референтни ст-сти <5,61

# 259
# 260
Аз пия тинктура от невен, бял равнец и други съставки на Билкова аптека за кистата на яйчника.

# 261
  • от един красив град
Здравейте,  от известно време забелязвам промени в цикъла ми, миналата година ми прескочи два месеца. Тази година ми идва на 16 ден от цикъла. Понякога си идва, когато трябва.  На 39 години съм и явно навлизам в промените. От няколко дни обаче има нещо, което ме тревожи и не знам дали е възможно да е от хормони. След като пия кафе или ям нещо усещам горчивина в устата си. Това ми се случва само след хранене. Преди няколко седмици също ми се случи, но си изчезна само. Не съм ходила още на лекар, понеже се чувствам добре,  но ако продължи това усещане ще се наложи да отида. Случвало ли ви се е на вас?

Последна редакция: сб, 25 фев 2023, 10:55 от Anny.M

# 262
А на гинеколог не ходихте ли?

Последна редакция: сб, 25 фев 2023, 09:54 от Lemy

# 263
  • от един красив град
А на гинеколог не ходихте ли?
Да, още когато първия път не ми дойде,  след това също. Каза, че гинекологично всичко е наред. Изпрати ме на ендокринолог,  който освен възли на щитовидната,  друго не откри. Хормоните бяха в норма.

# 264
  • София
Ако тази горчивина ви се появява често, може би трябва да отидете на гастроентеролог.

# 265
Имам болки в едната гърда (наподобяват мускулни, сухожилия и т.н.), все пак направих ехография на гърдите. Докторът ми каза, че имам фулякулярни кисти, но няма нищо притеснително. Цикълът ми нещо се беше разбутал, ходих и на АГ. И там нещата са добре. Заключи, че е по-скоро хормонално. ЩЗ изследвах, добре е. Цикълът ми дойде и свърши нормално за първи път след разбутването, но тази болка си остана, макар и тъпа. Попитах за прогестеронов крем, ама докторът каза по-скоро не на този етап. Възможно ли е да е на нервна почва или да е от предменопаузата? Още си имам цикъл, ама съм на 42г, та може и да вървя натам.

Чета за този “Муун райз”, дали имате отзиви? Изобщо тези добавки на Аквасорс помагат ли при предменопауза?

# 266
Имам болки в едната гърда (наподобяват мускулни, сухожилия и т.н.), все пак направих ехография на гърдите. Докторът ми каза, че имам фулякулярни кисти, но няма нищо притеснително.
а гърдите?

# 267
Скрит текст:
Имам болки в едната гърда (наподобяват мускулни, сухожилия и т.н.), все пак направих ехография на гърдите. Докторът ми каза, че имам фулякулярни кисти, но няма нищо притеснително.
а гърдите?
Извинявам се за глупостта, която съм написала. Направо съм за темата с бисерите. Ще намеря амб. лист, за да видя как точно се казват. Обясни ми, че са малки кисти преди цикъл, които не са опасни и т.н. Та въпросът си остава, с какво да ги третирам, като не е за крем, хапчета и т.н.? Чета за Арника.
Извинявам се за хаотичното обяснение, притеснена съм.

# 268
Няма нещо кой знае какво за притеснение.
С нищо не ги третирам моите, с фиброкистозна мастопатия съм, болките са нормално за това състояние на гърдите. Следя ги на колкото каже мамолога, някоя като порасне повече я пунктира и така.
А започнаха да растат, след като ми се разбута щитовидната.

# 269
Дами, някоя от вас получавала ли е миома от чайовете за регулиране на цикъла? Отказах да пия хормони и сега разчитам само на Фемикур и чай за нередовна менструация.

В тази тема четох нещо за връзка между билките и миомите. Но пък в чая ми е надеждата, като не искам синтетични хормони.
Какво ви е мнението за тези чайове, ако се пият само 3,4 дни в месеца?

Общи условия

Активация на акаунт