Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 20

• 66 179
  • 801
  •   1
Отговори
# 270
Тези, които пиете вечерна иглика, по колко мг на ден пиете?
Взела съм си софтгел таблетки от 1000 и се чудя дали не е много, въпреки че пише 2-3 таблетки на ден да се пият.

# 271
Аз пия 1 на ден от 500,малко е ,но така съм преценила. 1 от 1000 мг мисля че е нормално. 2,3 вече ми идва в повече,не мисля че е ОК

# 272
Няма нещо кой знае какво за притеснение.
С нищо не ги третирам моите, с фиброкистозна мастопатия съм, болките са нормално за това състояние на гърдите. Следя ги на колкото каже мамолога, някоя като порасне повече я пунктира и така.
А започнаха да растат, след като ми се разбута щитовидната.
Много благодаря! Явно съм в период на някакво разбутване на хормони. Изписаха ми хранителна добавка, дано като се понатрупа, да се оправят нещата.

# 273
Скрит текст:
Имам болки в едната гърда (наподобяват мускулни, сухожилия и т.н.), все пак направих ехография на гърдите. Докторът ми каза, че имам фулякулярни кисти, но няма нищо притеснително.
а гърдите?
Извинявам се за глупостта, която съм написала. Направо съм за темата с бисерите. Ще намеря амб. лист, за да видя как точно се казват. Обясни ми, че са малки кисти преди цикъл, които не са опасни и т.н. Та въпросът си остава, с какво да ги третирам, като не е за крем, хапчета и т.н.? Чета за Арника.
Извинявам се за хаотичното обяснение, притеснена съм.
просто кисти по гърдите е едно по яйчниците е друго затова исках да попитам, без да ви притеснявам.
При мен така някъде на 44 ми се появи една силна болка в едната гърда на много специфично място. Беше период на стрес. болеше ме много силно осезаемо не просто дискомфорт, все едно шишче ме бучка. Отидох на мамолог и се оказа че имам две кисти с не много голям размер но на такова място че ако не бях показала къде ме боде нямаше и да ги види ( едва ли не на ребрата под мишницата се пада). От тогава ги проследяваме- 10 години- първо всяка година, после на две гоини - няма движение по тях. пила съм равнец турта и невен за кистите по яйцниците и те ми намаляват и изчезват, но тези двечките на гърдата си стоят , не нарастват но и не намалят. ей така си стоят. не са опасни според мамолога.

# 274
Скрит текст:
Скрит текст:
Имам болки в едната гърда (наподобяват мускулни, сухожилия и т.н.), все пак направих ехография на гърдите. Докторът ми каза, че имам фулякулярни кисти, но няма нищо притеснително.
а гърдите?
Извинявам се за глупостта, която съм написала. Направо съм за темата с бисерите. Ще намеря амб. лист, за да видя как точно се казват. Обясни ми, че са малки кисти преди цикъл, които не са опасни и т.н. Та въпросът си остава, с какво да ги третирам, като не е за крем, хапчета и т.н.? Чета за Арника.
Извинявам се за хаотичното обяснение, притеснена съм.
просто кисти по гърдите е едно по яйчниците е друго затова исках да попитам, без да ви притеснявам.
При мен така някъде на 44 ми се появи една силна болка в едната гърда на много специфично място. Беше период на стрес. болеше ме много силно осезаемо не просто дискомфорт, все едно шишче ме бучка. Отидох на мамолог и се оказа че имам две кисти с не много голям размер но на такова място че ако не бях показала къде ме боде нямаше и да ги види ( едва ли не на ребрата под мишницата се пада). От тогава ги проследяваме- 10 години- първо всяка година, после на две гоини - няма движение по тях. пила съм равнец турта и невен за кистите по яйцниците и те ми намаляват и изчезват, но тези двечките на гърдата си стоят , не нарастват но и не намалят. ей така си стоят. не са опасни според мамолога.
Точно това е мястото. И точно след стрес ми се появи. И аз пих невен, турта, равнец заради киста на яйчника. Сега съм на хранителна добавка. Дано помогне, че явно стресът наистина ми идва в повече. А дали няма някаква комбинация от билки за кисти в гърдите или този крем Муун ..... ?

# 275
Точно това е мястото. И точно след стрес ми се появи. И аз пих невен, турта, равнец заради киста на яйчника. Сега съм на хранителна добавка. Дано помогне, че явно стресът наистина ми идва в повече. А дали няма някаква комбинация от билки за кисти в гърдите или този крем Муун ..... ?

не съм опитвала но това което описвам беше преди 11 години, тогава всичко беше много назад като продукти на пазара. Единственото предложение на мамоложката беше да ги следим дали растат и ние си ги следихме. Следващото й предложение беше като станах на 50 и ме почна критическата да не приемам ХЗТ заради тях. не приех.
Когато ми с епоявиха стресът ми беше наистина в екстра висини и болките се появиха някъде 3-4  месеца след началото на този период. не мога от медицинска точка да си обясня защо така се случи но факт ...

# 276
Скрит текст:

не съм опитвала но това което описвам беше преди 11 години, тогава всичко беше много назад като продукти на пазара. Единственото предложение на мамоложката беше да ги следим дали растат и ние си ги следихме. Следващото й предложение беше като станах на 50 и ме почна критическата да не приемам ХЗТ заради тях. не приех.
Точно. Аз питах за някакви хормонални препарати за тези кисти, и док така твърдо не. Иначе следя. Дано всичко да е наред. За хормонален баланс след 40г дали има някакви добавки билки? Да подпомогна организма.

# 277
По-добре нищо да не се пие ако няма защо,особено без изследвания.

# 278
По-добре нищо да не се пие ако няма защо,особено без изследвания.
Изследвания имам, ама докторите казват, че засега не съм за хапчета. Ще видим. Дано наистина всичко е наред.

# 279
Скрит текст:

Точно. Аз питах за някакви хормонални препарати за тези кисти, и док така твърдо не. Иначе следя. Дано всичко да е наред. За хормонален баланс след 40г дали има някакви добавки билки? Да подпомогна организма.

на мен ми беше предписала гинеколожката фемикур Н на около 40 г съм била и аз бях доволна от него. Пих го може би две години и после спрях. от тогава не съм имала симптоми за премено до 50 г.

# 280
Скрит текст:

на мен ми беше предписала гинеколожката фемикур Н на около 40 г съм била и аз бях доволна от него. Пих го може би две години и после спрях. от тогава не съм имала симптоми за премено до 50 г.
Може ли да се пие такъв дълъг период?

# 281
А може ли да се комбинира витекс с прим ойл?

# 282
От лекар- не бива да се пият никакви добавки, които имат пряко отношение към
хормоните, освен ако не е установен проблем, касаещ
приема точно на този препарат чрез изследвания.Иначе
рискуваме да направим наистина хормонална каша и да разболеем зорлем тялото.
Толкова за добавките.

# 283
Може ли да се пие такъв дълъг период?

Наистина не зная по принцип. Но гинеколожката каза да я пия толкова , като твърдеше че за да има ефект трябва да япия минимум 6 месеца. и наистина аз лично се почувствах екстра. Но тя ми е лична гинеколожка от 15 г. и сякаш разбира какво да ме посъветва. може и това да е от значение.

Примерно за ремифемин говорихме последния път като бях при нея и й казах че на листовката пише да не се пие повече от колко там месеца 6 ли 8 ли .Казах й че ми е действал добре, пила съм го година и половина и съм го спряла защото не можело да се пие дълго. Тя ми каза че тези добавки са силно казано лекарство защото ако бяха щяха да помагат на всички. Така че добавката си я напипваш чрез опит и смяна и си я пиеш докато имаш нужда. Щом имам вълни и тя ми помага си я пия. КАто спра да имам вълни вече няма да ми е нужна.

КАто цяло каквото ме е посъветвала ми е помогнало. Както и с Мирената - тя ми я  препоръча и това беше страхотно попадение за мен...

# 284
Аз точно защото се чудя.
Имам оплаквания, но, да кажем, мога да свикна с тях. Хормони хич не ща да меря и да пия, и от мамолози ми е забрането, та отпадат съвсем.
Тук в БГ масово се пие вечерна иглика постоянно от жените, и си поръчах. На запад чета, обаче, че прием над една година не е препоръчителен, не е и изследван как влияе, повечето жени не са и чували за нея. Тя е и кръворазреждащо, затова по време на цикъла се прави почивка.
Има си и рискове от употребата ѝ.

Последна редакция: нд, 26 фев 2023, 21:59 от vaychka

Общи условия

Активация на акаунт