Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 20

• 66 201
  • 801
  •   1
Отговори
# 285
, не е и изследван как влияе,
Ей това ми каза и моят мамолог, като го попитах мога ли да я пия, и беше негативно настроен.

# 286
На мен лекар ми изписа Витекс, искам да комбинирам с вечерна иглика. Дали някой ги е пил заедно? Ще попитам при следващ преглед.

# 287
Аз точно защото се чудя.
Имам оплаквания, но, да кажем, мога да свикна с тях. Хормони хич не ща да меря и да пия, и от мамолози ми е забрането, та отпадат съвсем.
Тук в БГ масово се пие вечерна иглика постоянно от жените, и си поръчах. На запад чета, обаче, че прием над една година не е препоръчителен, не е и изследван как влияе, повечето жени не са и чували за нея. Тя е и кръворазреждащо, затова по време на цикъла се прави почивка.
Има си и рискове от употребата ѝ.
Аз пия по 1 ( 1000 mg) на ден.

# 288
При анемия и тежка (много, много обилна) менструация спирате ли железните добавки? Обърках се вече- на места пишат не, на други да. А също и хрсненето по време на такава менструация- спазвате ли диета? Без червени меса, мазно, пикантно, подправки, кафе и т.н. ( за сладко не говорим)?

# 289

Имам оплаквания, но, да кажем, мога да свикна с тях.
честно казано когато ми почнаха премено симптомите гинеколожката ми направи един списък от добавки и каза да ги почна едно по едно , ако няма ефект след 4-5 месеца да ги сменям. Питах я защо да ги пия въобще и тя каза че ще разбера защо, когато и ако дойдат истинските оплаквания. Казах й че щом нашите баби и майки са се справяли и аз ще мога без добавки. Тя само се подсмихна...
Ами да ви го кажа по най-деликатния начин, като почне да случва това нещо (ако сте без късмет като мен и то продължи години като при мен ) ще сте съгласни да пиете каквото и да е само и само да се почувствате по-добре. Симптомите се множат и се застъпват. Просто преставаш да живееш качествено ... Аз такива вълни като това лято не бях преживявала. Това е болестно състояние и изисква предприемане на  някакви мерки иначе ще изперкаш ...

# 290
Дали и възможно промяна в цвета на урината да се дължи на прием на вит.Д? Урината ми стана някак по-жълта.

# 291
Не ми се е случвало, а съм пила с години.

# 292
На мен мамоложката ми предписа Prim Oil  заради една микрокиста и каза, че няма проблем да пия и Фемикур. Той ми е предписан от гинеколог. Но каза да го пия 6 месеца. И след това нямам представа какво ще правя. На 44 г. съм почти с премено.

# 293
Ваичка, от denis знам, че МВИ се пие 2 х 1500 мг на ден, без почивка при мензис. Пие се около 6 месеца, прави се пауза 2-3 месеца. Това е по отношение на половата система.
Също от нея знам, че разни билки при хормонални проблеми въобще не са препоръчителни. Не се знае как влияят, какво оправят, какво разбутват. В период на премено-, тя препоръчва по-скоро да се взимат добавки, които да компенсират загуби, свързани с този период - колаген, протеин, Д, В комплекс, магнезий, Кю10 и подобни.
Тя дава съвети в няколко теми, доста са полезни мненията й.

# 294
Чакайте сега. На мен маслото ми бе препоръчано да си го пия ей така, 2-3 месеца, не по време на цикъл само. Аз пия от около месец, 1300 мг-едно на ден, такива са капсулите. Ии не разбирам правилно написаното - може би е да се пие около 6 месеца без да се прекъсва по време на мензис. И да увелича дозата на две?
Иначе, точно гледах сега един колаген комплекс с добавки вит.Д , магнезий и т.н. и се чудех дали да го поръчам. Защо не го поръчах, да ме пита човек.
Аз съм трудна на прием на каквото и да е. Не съм пила никога никакви добавки, не съм мазала кремове, въобще-аз съм една натурална пред-бабичка, та трудно се пречупвам да харча и за такива неща.

# 295
Ами то не е задължително да се пие нещо, всеки си преценява Grinning

Аз МВИ съм го пила по тази схема, не съм видяла странични ефекти.

Да, не се прекъсва по време на мензис, защо е странно?

# 296
Не, не е никак странно, напротив. Аз не съм разбрала правилно просто. Не съм се и замисляла да спирам, като съм го почвала, така да се каже. Да, ще се мотивирам да пия 6 месеца. Да видим. Идеята е да си помогна при евентуални проблеми в бъдеще, на принципа и да не помогне-няма да навреди. Опитвам се на дърти години да правя нещо за себе си полезно.
Но аз принципно нямам и оплаквания, които да следя дали ще се повлияват, не мога да бъда полезна в този смисъл-да дам ревю как ми действа.

# 297
А в темата не се ли коментираше, че маслото влияе на естрогена. И ако не знаем
колко ни е естрогенът, а приемаме допълнително такъв, не ви ли  се струва опасно да се пие без доказани липси, а просто ей така, дори да няма човек някакви симптоми?

# 298
Само да кажа, че МВИ не е панацея. Особено за по-силни симптоми на премено- не трябва да се очакват чудеса.

# 299
А и как ще предотврати бъдещи проблеми ако внася смут в хормоните в момента?

Общи условия

Активация на акаунт