С какво ви дразнят свекървите? – 142

• 28 699
  • 744
  •   1
Отговори
# 120
  • Най-красивата страна
Аз познавам жени,които си живеят доста добре на етаж от къщата на свекърите.Но и свекърите са много свестни хора.Има разбирателство и уважение и от двете страни.И свекърите помагат,но и младите също.Не всеки може да си позволи да плаща квартири или да изплаща жилище.
И е много трудно да накараш мъж,който си има етаж от къща да се изнесе.Освен,ако жената има собствено самостоятелно жилище,но дори и тогава не е сигурно...

# 121
Аз така си представям сюжета на един треторазряден турски сериал - първо всички поколения, сватове и пр. живеят накуп, със скандали, интриги, осигуряват сеир за съседите, няма пари за наем, мъжът и жената се карат, тя си тръгва, връща, продължават скандалите със свекърите r и с мъжа, кой на кого дал пари, кой на кого обещал етаж от къща, пък и сестрата на мъжа, засега отсъстваща от сериала, е мразена от малката булка и така до безкрай.
И се намира някой да каже "ах, че хубаво, вие завиждате" Mr. Green

Завиждаме, разбира се. Малко ли е да играеш главна роля в сериала? А ние – в масовката. Simple Smile

Към оплакващата се: за да се натиска толкова свекървата да помага, значи не си я убедила, че можеш да се справяш сама. Или по-вероятното – разчиташ на мама повече, отколкото е нормално. А хората гледат сеир и клюкарят – ето на, Пена (свекърва ти) не си гледа внучето, та снахата го води при майка си. И Пена пали моторетката и ти пърпори в личното пространство.
Рецептата е проста – на вълка му е дебел вратът, защото сам си върши работата. Преведено на женски език – ако се докажеш като оправна и компетентна майка, която знае какво прави и не разчита на родата да ѝ отлежда децата, няма да ти се навират в ръцете.
Знам, че ще те обидя, но такова впечатление създаваш отстрани – че си глезена Богданка, която е свикнала мама да я обгрижва. Докога обаче? Мама те е отгледала такава умна, научила те е на комфорт и доволство, тя си знае как е успяла сама да ти осигури всичко това, та чак да успее да те разглези. Не е ли вече ред да обърне внимание на себе си, докато е още сравнително млада и здрава?
Хубаво е бабите да помагат, но не е хубаво да ги експлоатират, дори когато те самите не го усещат или от любов към дете и внуци не смеят да си признаят.
Това е да си вече голям – да започнеш да забелязваш, че и родителите са хора, да се съобразяваш, да ги мислиш и жалиш. Защото идва време, когато и да искаш, вече няма кого...

# 122
Според мен пък ще се съберат по Великден и ще се сдобрят. Тъпо е близки хора да са скарани коя повече гледала детето.
Има хора, които обичат да живеят сами, както и такива, които обичат да са с близките си.  Карат се, сърдят се, пък после се сдобряват. Мисля, че и тука случая е такъв.

# 123
А и детето, когато започне да топурка по двора, не ми е ясно как ще го спрат да ходи при баба си долу, дозирано.
Въобще, много елитна ситуация, по Боянски.
Едната хока другата, за да чуят трети лица, другата и държи сметка защо настройва родАта срещу нея, родАта цъка с език .
Много забавно се живее така, само дето ми навява асоциации с класическата ни литература.
Като дойде и зълвата в нейната си половина на предписаната къща, и тя трябва да се самоопределя някъде си 😀

# 124
Аз също съм много против съжителството с родители и си мислих, че цял живот ще сме отделно. Живяхме години на квартира, по едно време щяхме и ипотечен кредит да теглим и хубаво, че не изтеглихме. Мен ме съкратиха, лихвите се вдигнаха, наемите също и дойде момент, в който се наложи да заживеем при баща ми. И няма да е временно, защото нито наемите ще паднат, нито цените на апартаментите. И не е лесно съжителство на поколения, но като нямаш избор и това е вариант.

# 125
  • Пловдив
А и детето, когато започне да топурка по двора, не ми е ясно как ще го спрат да ходи при баба си долу, дозирано.
Въобще, много елитна ситуация, по Боянски.
Едната хока другата, за да чуят трети лица, другата и държи сметка защо настройва родАта срещу нея, родАта цъка с език .
Много забавно се живее така, само дето ми навява асоциации с класическата ни литература.
Като дойде и зълвата в нейната си половина на предписаната къща, и тя трябва да се самоопределя някъде си 😀
"Снаха" или "Гераците"?

# 126
А, Гераците ще са, ако нм започне да ходи у кръчмата от тези свади 🤣.
Сборен образ някакъв ми е.

# 127
И "Татул" става.

# 128
Ще накарате момичето да чете класика.

# 129
Аз се сетих за "Гераците". И това щях да напиша - да цъфне сестрата на мъжа и циркът ще е пълен. Иначе да - някои хора обичат така да живеят, на други се налага, но аз за себе си знам, че не бих могла да изтърпя такова нещо. Не съм лигла, но си знам родата, особено майка ми, баба ми - нетърпими са. Кратко гости и това е. С роднините на мъжа ми не знам как ще е, може би дори по-спокойно.
А колкото до цените на имотите - знам, че не е за тази тема, но е крайно време да почнат да падат. Друг въпрос е дали ще стане.

# 130
Няма никакъв шанс, уви.

# 131
А за сестрата етаж има ли??? 🤣

# 132
Ще накарате момичето да чете класика.

Това много  ме разсмя! Имало начин да накараме младото поколение да чете.

Последна редакция: пн, 30 яну 2023, 11:01 от K.A.G.

# 133
В тази сага наистина няма нито един положителен герой, това е разликата с класиката.
Екзистенциално е някак.
А и не разбирам как си хем сърдит, хем не си. Три пъти седмично даваш детето, като че ли е някакъв трофей. Оххх, не мога някак да си го представя. Наказвам те, ама от мен да мине, малко ще те галкам по главичката като добро кученце, направило беля.

# 134
    [/i]Абе как така " Татул" , тежката артилерия да почака . Wink
    " Гераците" са си отвсякъде.

Последна редакция: нд, 29 яну 2023, 21:24 от боботоо

Общи условия

Активация на акаунт