С какво ви дразнят свекървите? – 142

• 28 669
  • 744
  •   1
Отговори
# 105
  • Пловдив
Не е добра идея това изнасяне и живеене отделно.
Няма да им е по-добре и нищо такова не трябва да правят.
Напротив, хиляди пъти е по-добре.

# 106
С рискова бременност бях, на легло от 3 месец. Ами не са идвали да ме обгрижват. Аз така или иначе цял ден лежах, работех от вкъщи. Лаптопа до мен и така времето минаваше. То какво да ми обгрижват. Ставах, хапвах набързо, баня и пак в леглото. ММ беше поел всичко останало.
Като се прибрахме с бебето у дома имах огромна нужда от движение. Ами бебето, количката и по улиците по цял ден. Прибирах се при нужда до у нас и пак излизахме.

# 107
Никол каза, че и до тоалетната едва е ходела. Може наистина да е била много тежка и рискова бременност. Не е проблемът това. Пък и няма значение.
Свекърите си се смятат за собственици и искат думата да им се чува. В този случай или се изнасяш, или гледаш да не се ядосваш. Иначе изпускаш парата и до следващия случай. Да ги изгониш, няма да стане.

# 108
С рискова бременност бях, на легло от 3 месец. Ами не са идвали да ме обгрижват............................................ . Прибирах се при нужда до у нас и пак излизахме.
Браво на  Вас! Майка-героиня
А сега си представете,че не всички сме еднакви и, че имаме различни тела, нервна система и потребности.

Няма ли някоя друга свекърва, тази я  разнищихме отвсякъде.

То смее ли човек да сподели?!?Joy

# 109
  • Най-красивата страна
Аз мисля,че свекърите на Никол са от онзи тип,от който няма отърване-досадни и несъобразителни.И дори тя и семейството и да се преместят в другия край на града,пак ще имат проблеми.
Била в тяхната къща.Да,така е.
Ама аз например даже и гости като имам на вилата,пак се съобразявам с тях и не досаждам.Нищо,че са в къщата ми...
В случая свекърите не зачитат правото на лично пространство на младото семейство .
Никол,само мъжът ти може да се справи с тях.
Но май той е на тяхна страна.
Работи по въпроса-избягвай скандали...намери други начини,иначе все ти ще си лошата.

# 110
На мен ми се струва, че в тази история нито един не е читав - жена, тъща, мъж, свекъри. Не намирам нищо положително в нито един от образите. Селска "идилия", ама в Бояна.

# 111
Бояна си е село, макар и сега квартал на София. Местните жители от преди 1 век не са се изпарили, предали са щафетата на поколението си.

# 112
Аз мисля,че свекърите на Никол са от онзи тип,от който няма отърване-досадни и несъобразителни.И дори тя и семейството и да се преместят в другия край на града,пак ще имат проблеми.
И на мен това ми е идеята.
И , защото и моите са такива, разбирам на авторката какво й струва да говори, а отсрещната страна да не възприема.
Или пък да прави напук.

Това ,което аз открих за себе си е дистанцията: физическа, ментална , емоционална...всякаква.
Но в авторката все още има налични емоции(раздразнения, гняв, вина..) , затова и ще й бъде трудно да намери баланса.

# 113
Малко след като заживяхме заедно на квартира с мъжът ми, говорейки че и двамата искаме къща извън софия, намерихме много добър парцел с проекти за две къщи и с цена като за две къщи. Супер място, чудна гледка, жесток въздух и нито една приятелска/позната двойка, която да иска да си поделим парцела. Тогава той каза, че техните също искат къща извън София и можем да си поделим земята. Тц. Най-чистосърдечно отказах и му обясних, че две поколения не могат да виреят добре на едно място..
Не, не беше в Бояна или Драгалевци. 😅 Не си падам по липса на слънце и канализация…

Както всички вече казахте - всичко се свежда до приоритети…
Има свекъри - има проблеми. Няма свекъри - няма проблеми..

Все още сме на квартира и в търсене на адекватно място за адекватна цена.
Не плащаме безумни пари за наем, въпреки че апартаментът е жесток. Позволяваме си СПА, но не и по Нова година във Велинград…

Никол, няма нищо по-хубаво от свободата.

# 114
Живеенето с нечии родители (не е задължително да са свекърите) почти винаги е рецепта за караници в семейството, напрегнати отношения и в един момент и провалена връзка/брак. Може да има предимства (да не плащаш наем/ипотека, да има кой да ти гледа детето), но честно казано за мен поне негативите са повече и не си струва да живееш по този начин.

# 115
  • Blondeville
Да ви кажа, случва се понякога “съседството” с родители да е успешно, при нас вече почти 10 години. С нормални хора е лесно.

В едно домакинство вече е по-друго, там и най-търпеливите хора могат да си дойдат в повече.

Но категорично съм съгласна, че ако младите са напълно независими от родители, възможността за търкания до известна степен намалява.

И най-кофти сценарият е просто да попаднеш  на хора, които и на хиляди километри могат да ти вгорчат живота.

Затова човек си прави сметката, знаейки си “стоката” избира кое му е приоритет и взима решения, подготвен за последствията. Да се оплакваш от нещо, което не само сам си си избрал, но и не искаш да пуснеш в никакъв случай, си е детска работа.

# 116
На мен цялата сага , ужасно много ми напомня сериала :"Всички обичат Рейманд" .
Ясно е подобно съседство до какво води.

# 117
Аз така си представям сюжета на един треторазряден турски сериал - първо всички поколения, сватове и пр. живеят накуп, със скандали, интриги, осигуряват сеир за съседите, няма пари за наем, мъжът и жената се карат, тя си тръгва, връща, продължават скандалите със свекърите r и с мъжа, кой на кого дал пари, кой на кого обещал етаж от къща, пък и сестрата на мъжа, засега отсъстваща от сериала, е мразена от малката булка и така до безкрай.
И се намира някой да каже "ах, че хубаво, вие завиждате" Mr. Green

# 118
С майка ми се дразним взаимно като сме под един покрив за повече от 2-3 дни, какво остава за постоянно съжителство. Бррр би било ужасно. А сме в добри отношения и имаме постоянна комуникация, но характерът й е много крив. Та със сигурност няма да ми е комфортно да живея и с други роднини така (мои или на мъжа ми). За мен в един дом трябва да има само едно семейство. Достатъчно нерви хабим покрай други неща, та остава и това да си причиняваме - 2 поколения взаимно да си пречат и да се съобразяват.

# 119
Писа  ама не ме разбрахте ,хората не са еднакви, има разни типажи.

Общи условия

Активация на акаунт