С какво ви дразнят свекървите? – 142

• 28 652
  • 744
  •   1
Отговори
# 90
Защо пропускате момента, че тъщата е поискала обяснение защо я гледат лошо? Та инициативата за изгонването е провокирана, не е спонтанен акт.
Да отидеш да помагаш в чужда къща, да забравиш да си тръгнеш, че и да изискваш реверанси от живущите. Амиииии...

# 91
И отговорността пада само върху теб и партньора. Абе друго си е да има поне един чифт родители, които да ти помагат в живота и като "пораснеш".
Може и да греша, тъй като не съм чела всички коментари на Никол, но ми се струва, че и тя, и майката (тъщата) са си нахални.

# 92
  • София
Аз един "ненахален" не виждам в цялата ситуация. Съвсем буквално.

# 93
Няма ли някоя друга свекърва, тази я  разнищихме отвсякъде.

# 94
Самата nicole е писала: "Но и не искам да се лиша от някой неща, за да напуснеме домът си. Не е чак толкова зле положението, да стигаме до това." Тоест, тя е готова да се драка до безкрай, но да е в къщата. На какво може да се "помага" и съчувства в такава ситуация?

Просто трябва да я прочетат всички млади булки, за да си знаят защо никога да не се заселват  на "отделния семеен етаж с всички удобства".

# 95
Не е добра идея това изнасяне и живеене отделно.
Няма да им е по-добре и нищо такова не трябва да правят.
Те друго не са видели, това е нормалното и за двете поколения и така се чувстват добре, да са заедно и наблизо. Даже дразненето е по-добре от това да са далече и разделени.
Даже ако младите се изнесат някъде далече, за всички ще е много гадно.
Темата е за дразнене, а не за непоносими страдания.
Момичето се оплака не от съвместното съжителство, а от временно скарване, за което адекватната реакция е това което прави, за известно време спира да общува с човека, който я е издразнил.
Като мине малко време, ще се сдобрят и пак ще си живеят щастливо заедно. (Щастливо не го пиша иронично, наистина хората си живеят добре.)
На мен също ми е добре, че сме близо до семейството на ММ, защото ми напомня за моето детство, особено като се съберем и седнем да се храним заедно. Едно време като ми се наложи да ям сама, едвам си преглъщах залците.  След толкова десетилетия и пак съзнателно или несъзнателно си търся селото и голямото семейство.
Човек е щастлив както е свикнал, а не както ССФ си мисли, че трябва да е щастлив и защото тя би или не би живяла така.
Темата е и за просто изпускане на парата, а не само за генерални промени в живота, защото ние сме го казали. Никол, не ни слушай, живей си живота както на теб ти харесва. Данък обществено/форумно мнение не плащай, няма смисъл. Даже ако сега се изнесеш на квартира в Люлин, пак ще намерят за какво да те критикуват и съветват. Wink
П.П. Бояна е хубав квартал, макар че аз лично не го харесвам и сигурно не бих живяла там. Но на Никол е родно място, а родното място винаги си остава и най-милото

# 96
Защо пропускате момента, че тъщата е поискала обяснение защо я гледат лошо? Та инициативата за изгонването е провокирана, не е спонтанен акт.
Да отидеш да помагаш в чужда къща, да забравиш да си тръгнеш, че и да изискваш реверанси от живущите. Амиииии...

Абсолютно, в къщата на сватовете да се тръгва така с рогата не е печеливша идея. Но може и тя да е изхождала от схващането за предписания етаж и че е в силната позиция на "майка на майката на детето на собственика на етаж в Бояна".

# 97
Сто процента сме сигурни че майката на момичето е казала абе м...ка ви защо ме гледате така мръсно, и разбира се справедливо са крещели гадости за нея и за дъщеря й така че и комшиите са разбрали. И после съвсем логично свека беснее защо снахата не иска да общува с нея.

# 98
Всички, които почнахте да си измисляте, украсявате, осъждате и да се подигравате на хората, я проверете дали сочите тях или някое огледало? Thinking Joy

# 99
Не осъждам никого. Да заживееш с родителите на мъжа си в един двор задължително има последствия. Странно е да се оплакваш от това. То си е формула - такъв живот води до неминуеми ежедневни проблеми. Човек си избира това да са му проблемите, като Никол, и после защо пък да се оплаква? Сама казва, че животът отделно би имал други проблеми, които не й допадат. Тоест тя е в по-добрата и избрана лично от нея ситуация - късметлийка е Simple Smile

# 100
  • Blondeville
Стила на изказ и писане на Никол, както и формулировката на драмата, ме навеждат на мисълта, че историята се представя доста едностранчиво. Аз съм сто процента сигурна, че тъща и свекърва са се надвиквали една друга подобаващо. Тука няма никой в цялата история, който да е само в бяло.  Stuck Out Tongue Winking Eye

Сто процента сме сигурни че майката на момичето е казала абе м...ка ви защо ме гледате така мръсно, и разбира се справедливо са крещели гадости за нея и за дъщеря й така че и комшиите са разбрали. И после съвсем логично свека беснее защо снахата не иска да общува с нея.

# 101
  • София
Скрит текст:
Не осъждам никого.
Да заживееш с родителите на мъжа си в един двор задължително има последствия. Странно е да се оплакваш от това.
Скрит текст:
То си е формула - такъв живот води до неминуеми ежедневни проблеми. Човек си избира това да са му проблемите, като Никол, и после защо пък да се оплаква? Сама казва, че животът отделно би имал други проблеми, които не й допадат. Тоест тя е в по-добрата и избрана лично от нея ситуация - късметлийка е Simple Smile
Точно.

# 102
Нещо сигурно пропускам, но защо тъщата е седяла в къщата 1 месец след раждането? Да дойде и да помогне - ок, но защо за толкова дълго време?

# 103
Нещо сигурно пропускам, но защо тъщата е седяла в къщата 1 месец след раждането? Да дойде и да помогне - ок, но защо за толкова дълго време?
И известно време преди раждането. Поне месец-два, за да я обгрижва, както самата тя спомена няколко пъти.
Рисковата бременност дава обяснение, но все пак е достатъчно дълъг период, за да се нагнети напрежение.

# 104
За рисковата бременност донякъде разбираемо някой да помага, но толкова много след раждането за мен поне са лигавщини. Тя авторката всъщност си пада лигла от прочетеното, така че какво се учудвам.

Общи условия

Активация на акаунт