С какво ви дразнят свекървите? – 142

• 28 710
  • 744
  •   1
Отговори
# 135
  • гр.София
Как е името на темата? Аз съм чела, само една стара тема " С какво ви дразнят свекървите ? " от 2008 година, спукала съм се от смях. Там няма такова заяждане, а  просто всяка участничка, разказва истории за свекървата си и се оплаква, далеч по-фрапантни от моята. Доста забавна и разпускаща тема с много бисери и позитивизъм. След, като я изчетох видях, че има тема с това заглавие от тази година и без да я чета реших и аз да напиша, с какво ме дразни свеки. Явно вече темата трябва да се промени на " Оплачи се от свеки и ние ще те направим на 2 стотинки! " 🙂

Последна редакция: нд, 29 яну 2023, 23:06 от Nicole21

# 136
Ами някогашните снахи с чувство за хумор от много самостоятелност са станали днешните положителни герои. Animal Snake Grinning
Кой знае и те на колко се свиват вкъщи, ама тук са силни вилни. Close

# 137
  • Blondeville
Аз пък откак чета темата и форума не помня всички групово на всяко мрън да са пригласяли “ууу, че гадна свека, покажи ѝ кой е шефът, муцка”. 

Особено за хората, които смятат, че имат истински проблем е добре да чуят и външно мнение, току виж било полезно Stuck Out Tongue Winking Eye

Ако искате в темата само да се оплаквате, всички да пригласят колко сте прави и да си затваряте очите за проблемите до следващото мрънкане - тема в публичен форум не е най-удачното място Stuck Out Tongue Winking Eye Пишейки тук, трябва да сте подготвени за всякакви мнения. Темата е човек да се оплаче, да разпусне, но аудиторията е голяма и публична, та невинаги това, което ще чуете ще е в тон с вас.

А през годините колко свекърви също са били “разкоствани” в темата, ехеее. Популе и диванът например станаха легенди! Та тука разнищваме хората не по ролята им, а по делата им Stuck Out Tongue Winking Eye

# 138
  • Пловдив
Как е името на темата? Аз съм чела, само една стара тема " С какво ви дразнят свекървите ? " от 2008 година, спукала съм се от смях. Там няма такова заяждане, а  просто всяка участничка, разказва истории за свекървата си и се оплаква, далеч по-фрапантни от моята. Доста забавна и разпускаща тема с много бисери и позитивизъм. След, като я изчетох видях, че има тема с това заглавие от тази година и без да я чета реших и аз да напиша, с какво ме дразни свеки. Явно вече темата трябва да се промени на " Оплачи се от свеки и ние ще те направим на 2 стотинки! " 🙂
Не си чела правилно. Аз участвам в тези теми откакто ги има. Естествено, не смогвам да участвам във всички.

# 139
Разкоствани са били защото са писали. Популе беше писала лично, нали? Така че тези които посмеят да пишат тук трябва да са подготвени не за всякакви мнения, а за обидни, хейтърски, подигравателни мнения. Глутницата ги разкъсва, всичките. Кажете ми някоя която не е била изядена. Ето, Ганели се включи преди няколко страници и спомена нея как са я яли навремето, и отново беше ръфана.

# 140
  • Пловдив
Разкоствани са били защото са писали. Популе беше писала лично, нали? Така че тези които посмеят да пишат тук трябва да са подготвени не за всякакви мнения, а за обидни, хейтърски, подигравателни мнения. Глутницата ги разкъсва, всичките. Кажете ми някоя която не е била изядена. Ето, Ганели се включи преди няколко страници и спомена нея как са я яли навремето, и отново беше ръфана.
Е, явно на хората им харесва да са ръфани, гледам, че темата не опустява. Много обичам новаци с по 70 мнения да дават тон на форума.

# 141
  • Blondeville
“Обидни”, “хейтърски” наистина ли? Ако различното мнение е обидно за Вас, то опреснете си тълкуването. Пък ако дадете и примери за хейтърско, обидно, за ръфане ще е супер, понеже аз такова в последния казус не видях.

Виж съветът да ходи да крещи и тропа по масата на свекървата беше направо велик, ако това Ви е стилът и го смятате за правилен, то горко и на свекърва Ви, и на мъжа Ви, и на останала рода. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 142
  • при късмета
Имаш ли бегла представа за какво беше разкостена Популе? Първо, не беше в тази тема, отделна беше. Второ Популе е свекърва, не е снаха. И трето, драмата беше, че се беше запънала да избира дивана на младите, а конкретно сина и приятелката му към момента, която дори за снаха не приемаше все още по тази причина. Била им дала апартамент, давала и половината пари за дивана и по тази причина смяташе, че има право на глас за избора на дивана. Даже на края в безсилието си "измисли" теорията, дивана който са избрали не става за там, ще стане тясно, няма място за маса, това ще започне да ги тормози след време, ще започнат да се карат и на края ще се разделят. С две думи се беше тръшнала, че тя трябва да им натрапи нейния диван, а не този, който те бяха харесали.
Да, имало е разкостени свекърви в този тема и то много. Да, има и снахи (които м/у другото аз обикновено защитавам), но прроблема при снахите е, че не искат да чуят. Тези, които са проумяли, че проблема е не свекървата, а мъжа, отдавна са си решили проблемите. Тези, които започват да се тръшкат когато останалите им посочат проблема, а те не го разберат, се сърдят като ощипани госпожици, но не си решават проблема и той си стои във времето, даже става статукво

# 143
Знам за Популе, всичко знам.
Обидни и хейтърски епитети от последния казус - Никол беше наречена нахална, лъжкиня, лигла, с манталитет от Анадола, с мъж муньо.

# 144
  • Пловдив
А, мъжът и на Никол е муньо. С туй съм съгласна.

# 145
  • при късмета
Пак ще повторя, че ако нещо е станало ясно за 142 теми, то това е, че оплакващата се има проблем със свекървата, защото мъжа ѝ е муньо. В това твърдение няма никакво съмнение и на практика не е обида, а констатация. И да, такъв мъж може да е само с анадолски манталитет, както и оплакващата се, ако го защитава, разбира и за нея такова мислене е обичайно

# 146
  • Blondeville
Ами не са приятни за чуване неща, но от така представения казус са си неща, с които бих се съгласила. Само за лъжкиня не съм сигурна, не знам и дали го прочетох някъде и откъде се взе. Едностранчивото представяне на историята не е лъжа, просто пристрастна гледна точка.

И в случая ма ко е доста права - в 99% проблемът е в мъжете. Ако ще най-проклетата свекърва да се падне, мъжът е този, чиято майка е това и трябва да намери начин да предотврати и минимизира проблемите. И най-страхотните в други отношения мъже често си правят пас и игнорират проблемите, оставят женската част да си се разбират сами и се натрупва напрежение и недоволство.

Знам за Популе, всичко знам.
Обидни и хейтърски епитети от последния казус - Никол беше наречена нахална, лъжкиня, лигла, с манталитет от Анадола, с мъж муньо.

# 147
Не знам какво обидно видяхте?Дадоха се добри съвети и друга гледна точка.Все пак това е обществен форум.
За свекърите се каза многократно,че вероятно/тъй като четем само едната страна/са досадни и нетактични.
И да,синът им трябва да се оправя с тях.

# 148
  • София
Аз в Бояна не съм стъпвала, защото имам щастието да обитавам на морето, а не в София ама чакайте да попитам нещо, че ми стана интересно. Това не е ли баровски квартал там? Или е някакво гето с къщи, нагъчкани една до друга и подобие на дворове?
Самочувствието е на хем столичани, хем нещо повече от нас долу, щото са на чист въздух и не се бутат по панелки.
Мекането говори доста. Не знам какво е следвала и как е влязла, но пази Боже... за 12+4 години да не научиш правопис. Ето едно описание на типа жители, не е моя творба:
Скрит текст:
В Бояна не можеш да живееш без автомобил, затова повечето пъти виждаш лицата на боянчани единствено през сваления прозореца на колата – тя е хитиновата им обвивка, която ги пази от света. А понеже те гледат живота през стъклото на луксозното си возило, повечето губят представа за Другата България и всеки път като ги видиш в друг район на София, те се държат все едно са от Швейцария – не са оттук и са за малко.

# 149
Според мен пък проблемите са във всеки - мъж, свекърва, снаха. Не говоря за случая на Никол, а по принцип. Хората масово не могат да комуникират нормално, да правят компромиси и да не бъдат егоисти. Като му е толкова трудно на човек да търпи нечии роднини, никой не го е карал насила да живее с тях. Разбира се, тук изключвам случаите, в които просто няма друг вариант и обстоятелствата налагат съжителство на няколко поколения, но все ми се струва, че тези ситуации са по-редки. Масово се търси по-лесното както вече споменах - да не се дават пари, да има кой да гледа децата и т.н, но това поражда проблеми. Масово коментиращите тук жени сякаш са спали като са си избирали мъж и после - ама той е Мунчо, ама е залепен за маминка (ех, тази лоша свекърва, най-голямото зло според форума), ама не съм финансово зависима и не мога да избягам (и кой е виновен за това?). Масово хората сами си създават проблеми уж да не се минат, а после всеки друг е виновен. Съжалявам, но рядко мога да намеря история, в която да съчувствам на някоя от страните. И после драма, че сме били хейтили - пускаш тема във форум, в който пишат страшно много хора и какво очакваш?

Общи условия

Активация на акаунт