С какво ви дразнят свекървите? – 142

• 28 719
  • 744
  •   1
Отговори
# 165
Без да се заяждам, но едно е да не можете да си го позволите, друго е да не искате..

# 166
Стискам палци да успеете да съберете средства и да заживеете самостоятелно. Виждала съм подобен на вашия случай при едни приятели - приключи много грозно.

# 167
Аз в Бояна не съм стъпвала, защото имам щастието да обитавам на морето, а не в София ама чакайте да попитам нещо, че ми стана интересно. Това не е ли баровски квартал там? Или е някакво гето с къщи, нагъчкани една до друга и подобие на дворове?

[/quote]

Не, изобщо не е гето, много хубав квартал е. За да се премести човек от къщата си в Бояна и да отиде в блок трябва положението да е много напечено, каквото тук не виждам да е. Пък и там може да попадне на кофти съседи да му тропат викат и пускат музика, та гласеца на свеки да му се вижда небесен хор. В случая положителен факт е, и че жената също има дом наблизо, работните места са на пешеходно разстояние, абе въобще трябва човек да е подгонен от вълци, та да напусне.

В най-краен случай е възможно пълно дистанциране, аз познавам брат и сестра в такава двуфамилна къща, които не са си говорили от десет години, но не е нужно да се стига до там.

# 168
Аз в Бояна не съм стъпвала, защото имам щастието да обитавам на морето, а не в София ама чакайте да попитам нещо, че ми стана интересно. Това не е ли баровски квартал там? Или е някакво гето с къщи, нагъчкани една до друга и подобие на дворове?

Не, изобщо не е гето, много хубав квартал е. За да се премести човек от къщата си в Бояна и да отиде в блок трябва положението да е много напечено, каквото тук не виждам да е. Пък и там може да попадне на кофти съседи да му тропат викат и пускат музика, та гласеца на свеки да му се вижда небесен хор. В случая положителен факт е, и че жената също има дом наблизо, работните места са на пешеходно разстояние, абе въобще трябва човек да е подгонен от вълци та да напусне.

В най-краен случай е възможно пълно дистанциране, аз познавам брат и сестра в такава двуфамилна къща, които не са си говорили от десет години, но не е нужно да се стига до там.
[/quote]

Да, ама майка ти може да идва спокойно в апартамента на гости.

# 169
Скрит текст:
Вие продължавайте да живеете в една къща (дори на различни етажи), пък очаквай по-малко контакти. Няма да стане.
Не е невъзможно... В момента съм го постигнала, виждам ги доста рядко.
Мм от време на време подмята да повикам майка му, да ми помогне за нещо си... Но аз си замълчавам и до там...
Добре, де, мъжът ти като така смело ти дава акъл да викаш майка му, опита ли се да говори с тях за граници, уважение към жена му, да им се поскара малко, да изисква и те да се извинят, а не да ти натрапва човек, който ти не щеш да виждаш? Той изобщо наясно ли е със ситуацията и какво казва и прави?

# 170
  • гр.София
Стискам палци да успеете да съберете средства и да заживеете самостоятелно. Виждала съм подобен на вашия случай при едни приятели - приключи много грозно.
Мерси, дано наистина мира в момента да не за кратко. Знам, че те винаги ще са недоволни, колкото и добра да съм, все ще си намерят за какво да се хванат. И най-добрия вариант е отдалеченото съжителство. Ако един ден можем да си позволим отделен дом, едва ли ще изпуснем тази възможност.

# 171
Живяла съм в къща в Бояна (без свекъри, естествено), при това в хубавата част (понеже далеч не всички са такива, отделно, че не всичко представено за Бояна е в Бояна), съвсем информирано взехме решение да се преместим в апартамент Wink където качеството ни на живот не е пострадало по никакъв начин.

Това по въпроса колко невероятно е някой да се премести доброволно в апартамент от... Бояна.

# 172
Мерси, дано наистина мира в момента да не за кратко. Знам, че те винаги ще са недоволни, колкото и добра да съм, все ще си намерят за какво да се хванат. И най-добрия вариант е отдалеченото съжителство. Ако един ден можем да си позволим отделен дом, едва ли ще изпуснем тази възможност.

Да си купиш жилище трябва да ти е приоритет и да работиш усилено в тази посока. Ако чакаш просто някой слънчев ден да изскочи някаква невероятна оферта, която можеш да си позволиш на момента, няма да стане. Или поне аз бих оценила шанса на по-малко от 1%.

# 173
  • гр.София
Скрит текст:
Вие продължавайте да живеете в една къща (дори на различни етажи), пък очаквай по-малко контакти. Няма да стане.
Не е невъзможно... В момента съм го постигнала, виждам ги доста рядко.
Мм от време на време подмята да повикам майка му, да ми помогне за нещо си... Но аз си замълчавам и до там...
Добре, де, мъжът ти като така смело ти дава акъл да викаш майка му, опита ли се да говори с тях за граници, уважение към жена му, да им се поскара малко, да изисква и те да се извинят, а не да ти натрапва човек, който ти не щеш да виждаш? Той изобщо наясно ли е със ситуацията и какво казва и прави?
Знае всичко, говорил е многократно с тях. За това в момента е спокойно, но знае ли се до кога...

# 174
  • при късмета
Е нали до сега беше на тяхна страна и теб задължаваше да контактуваш с тях и да викаш майка му? Сега вече е говорил с тях, в минало време и многократно. Противоположни твърдения са и не може и двете да са верни. Но изобщо не се учудвам, не си първата, която разбирайки, че проблема е в мъжа ѝ се фръцва

# 175
  • Варна
В никакъв случай не се изнасяйте от етажа в Бояна за да се нагърбите с ипотека. Ще вземе да се върне сестрата от чужбина, да се намести на ремонтираното, да го приеме за свое, няма изгонване после и наследството видиш ли отишло на кино. Етажите в Бояна се стискат до последно.

# 176
Аз пак питам дали има трети етаж за сестрата?

# 177
  • при късмета
Аз пак питам дали има трети етаж за сестрата?
Каза, че двата етажа са на сестрата и брата, а свекърите живеят на етажа на сестрата, защото тя е трайно в чужбина

# 178
Е, разбира се, не че няма хора, които са се преместили от Бояна в блок и обратното, зависи на кой какво му харесва. Останах с впечатление, че авторката предпочита Бояна, та затова казвам, че все пак не е настъпил катаклизъм, който да налага незабавно преместване.

# 179
  • София
Могат да дадат етажа под наем.

Общи условия

Активация на акаунт