С какво ви дразнят свекървите? – 142

• 28 733
  • 744
  •   1
Отговори
# 180
Аз пак питам дали има трети етаж за сестрата?
Каза, че двата етажа са на сестрата и брата, а свекърите живеят на етажа на сестрата, защото тя е трайно в чужбина

Значи ако си дойде сестрата, Никол ще я четем и в темата за етървите. 😆

# 181
Малко по-различно мнение: Ако мъжът ти иска свекървата да ти помага с домакинството, предложи му той да ти помогне. Ако е с цел да отидете да се забавлявате някъде - зарежи домакинството, то няма да избяга, после пак ще свършиш работата. Преодолей страха си и остави бебето за 2-3 часа при свекърите, излез през това време с мъжа ти. Може пък да ти хареса.

# 182
  • France
За десети път го предлагаш това. И сега оставят детето 3 пъти в седмицата. Самият баща не иска да го оставя само на майка си, не четеш ли?

# 183
Могат да дадат етажа под наем.

Само така може да се разбере, чий е този апартамент аджеба..😃

# 184
  • при късмета
Шерилин, за етърви тема няма. Моята е уникална. Поради липса на свекърва, тя отчаяно искаше да заеме мястото ѝ. А хем е по-малка от мен, вярно само година, но по-малка и никога не съм живяла с нея или тяхно семейно жилище. И при положение, че се познаваме от детските ни години.  На другия им брат на кръщенето на детето не отиде с аргумента, че нямала роля там. Не, че аз нямаше да се справя да я поставя на мястото ѝ, но мъжа ми не ми остави възможност. Още има изцепки от време на време, ама са ми смешни

# 185
Дени мени,там й е проблемът на Никол.Тя не може да преглътне егото си да даде детето на свекърите да го погледат без мъжа ѝ да е там. Ако го направи, проблемът с отношенията  с тях и с мъжа ѝ ще се реши от само себе си.Но  има навирен нос,в който дъжд вали.

Ма ко,има теми за етърви. Как си я пропуснала?

Последна редакция: пн, 30 яну 2023, 14:08 от K.A.G.

# 186
Шерилин, за етърви тема няма. Моята е уникална. Поради липса на свекърва, тя отчаяно искаше да заеме мястото ѝ. А хем е по-малка от мен, вярно само година, но по-малка и никога не съм живяла с нея или тяхно семейно жилище. И при положение, че се познаваме от детските ни години.  На другия им брат на кръщенето на детето не отиде с аргумента, че нямала роля там. Не, че аз нямаше да се справя да я поставя на мястото ѝ, но мъжа ми не ми остави възможност. Още има изцепки от време на време, ама са ми смешни

Офф топик : има тема за етървите

# 187
  • София
Този гордиев възел трябва някак да се развърже или разсече, както е направил Санде Македонски.
Авторката не търпи свекърите, но ги вижда заради детето, което води заради мъжа си, но се страхува да го остави и се налага контакс с тях. Омагьосан кръг.

# 188

Оо, тема има! Оказа се, че някои зълви и етърви са бетер свекърви! И аз имам (не знам зълва или етърва, защото ги бъркам, sister in law) и добре, че не се засичаме много! Иначе сме родени на една и съща дата дори. Брат ми казва, че еднакво го ядосваме и двете! 😆

# 189

Оо, тема има! Оказа се, че някои зълви и етърви са бетер свекърви! И аз имам (не знам зълва или етърва, защото ги бъркам, sister in law) и добре, че не се засичаме много! Иначе сме родени на една и съща дата дори. Брат ми казва, че еднакво го ядосваме и двете! 😆
Жената на брат ти  -ти се пада снаха, а ти на нея си зълва. Wink

# 190
А етърва какво е?

Снаха май се пада на майка ми. Съвсем се обърках, но разбрахте конфигурацията. 😂

# 191
  • София
Моята зълва е наследила от майка си навика да поставя задачи и да контролира ежеминутно напредъка. Свеки действа нея, а тя се опитва брат си.

# 192
  • гр.София
Моята зълва живее от поне 15 години извън България, има мъж и дете там. Едва ли би се върнала някога, но това няма значение. С нея се харесваме и разбираме, може и да е точно заради това, че се виждаме веднъж в годината. Което пак доказва теорията ми, че колкото по-малко се виждаш с роднините, толкова по-малко проблеми имате в отношенията си.

# 193
  • София
Това доказва теорията, че по-далече = по-добри отношения.
Ако наистина искаш да се изнесете, може да дадете етажа под наем и това да ви е помощ за вноските. Начин има.
Разбира се, може и да го продадете, но за мен това не е добър вариант.

# 194
Зълва - сестра на мъжа.
Етърва - жена на брата на мъжа.

Общи условия

Активация на акаунт