С какво ви дразнят свекървите? – 142

• 28 737
  • 744
  •   1
Отговори
# 195
  • при късмета
Пропуснала съм темата за етървите. Обаче и аз не запомних тези роднински връзки и все ги обърквам. Зълва ми имах предвид в примера, не етърва. И етърва имам, но с нея нямам никакъв проблем, напротив. Зълва ми се опитваше да заеме свекървенсокото свободно място

# 196
  • София
И ако мъжът каже същото за тъщата и за роднините на жена си?

# 197
  • при късмета
Кое същото? Ако той е човека, който обичайно повече готви, чисти, гледа детето и т.н. и тъщата му дава акъл как да го прави, то тогава има пълното право да каже на жена си да озапти майка си. Докато жените извършват по-голямата част от тези дейности и особено около детето, и свекървите обичайно са по-месещите се, то до тогава е негово задължение да озаптява неговата си майка.

# 198
Е, тъщите обикновено „гризат“ зетьовете по друга линия – мрънкат, че не изкарват достатъчно пари, намират им „мъжка“ работа – ремонти на жилище и техника, носене на тежко, помагане в земеделска работа и т.н.
Знам няколко фрапантни случая на заврени зетьове, в единия тъщата прибираше заплатата на зетя и всеки ден му даваше джобни само за билетчета за автобуса и за купон за стола. В друг пък мъжът ядеше бой от жена си и тъщата... Случаи всякакви. Неслучайно мъжете бягат като дявол от тамян от съжителство с тъст и тъща.
Което ме кара да се замисля дали наистина пък не са по-умната част от човечеството? Направо е гениално да се обзаведеш с 2-3 жени в дома си (идеалната комбинация е баба, майка и жена, а ако имаш и дъщеря, става направо перфектно!), които не само да ти слугуват като цар, ами и редовно ти организират циркови представления, мерейки си парцалите и черпаците и коя по-добре обслужва Негово Величество. Което си пийва спокойно ракийката и гледа сеир.

# 199
  • София
Същото - че роднините е добре да са по-надалече.
Дете, готвене, чистене - тази жена и детето й не ядат и не цапат, когато са сами?

НО няма спор, че детето прекарва повече време с едната баба и познай коя ще търси впоследствие. А маман ще дойде да се оплаква и ще каже: "Ами не я иска, аз какво съм виновна"

Последна редакция: пн, 30 яну 2023, 15:09 от Cuckoo

# 200
  • при късмета
Същото - че роднините е добре да са по-надалече.
Дете, готвене, чистене - тази жена и детето й не ядат и не цапат?
Ето и ти самата приравняваш детето към и с майката. Защо не го приравниш с баща му? До сега една жена не съм чула да се оплаква, че готви, пере и чисти заради малкото си дете. Или, че чисти това, което сама е използвала. Виж, ако мъж го прави, горкия. Проблем е, ако мъжа не прави нищо от това или пък жената го прави обичайно или дори с помагащ мъж в по-голямата част, а свекървата непрекъснато ѝ дава наклон как точно да го промени
А за роднините и от двете страни е по-добре да са далеч. Иначе, темата е показала, че не винаги е свързано с намесата. Месят се и от близо и от далеч или създават проблеми. Но обичайно не се меси цялата рода, а конкретно родителките от женски пол и предимно свекървите. Правиш ли разлика м/у разстоянието на което живеят роднините и това кой, в чие домакинство се меси?

# 201
  • София
...

НО няма спор, че детето прекарва повече време с едната баба и познай коя ще търси впоследствие. А маман ще дойде да се оплаква и ще каже: "Ами не я иска, аз какво съм виновна"
Никак не е сигурно това.
Синът ми беше много по-често при свекъра ми, отколкото при майка ми, но предпочиташе нея.

# 202
  • София
Не жаля мъж, ако готви и чисти, докато си е вкъщи по майчинство.
Но ти веднага го споменаваш в нейна защита. А тя ще го прави, дори да е самотна майка.
Има вариант - прехвърля майчинството и издържа семейството си, тогава свеки ще вижда детето колкото иска, нали синът й ще го гледа. А авторката няма да ги вижда по цял ден.

# 203
Не съм съгласна, че обичайно свекървите се месят повече. Има и много досадни и супер "компетентни" по всички въпроси тъщи, които са се вкопчили в дъщерите си заради липса на свой собствен живот.

# 204
  • при късмета
Но ти веднага го споменаваш в нейна защита. А тя ще го прави, дори да е самотна майка.
Има вариант - прехвърля майчинството и издържа семейството си, тогава свеки ще вижда детето колкото иска, нали синът й ще го гледа. А авторката няма да ги вижда по цял ден.
Какъвто и да е казуса, на теб в устата ти е "той издържа семейството". А да предложиш вариант мъжа и да го роди това дете? Като според теб може да го гледа по-добре или еднакво с майка му, а не може да си го роди сам, то тогава се съобразява и да, издържа това семейство, ако го иска или иска дете. Няма друг вариант. По твоята логика по -добре никоя да не го взима и да не може да създаде семейство, щом в него е най-важното кой носи парите. Ако иска такова, ще трябва да преживее факта, че трябва да издържа жена си и детето някакъв период от време. Да не забравяме, че жената не е изцяло без пари и това изобщо не е задължително. Значи жената хем си разполага с някакви средства, хем може да си роди и отгледа дете, хем и с домакинството се справя обичайно, тогава да се запиташ защо ѝ е муньо, който само натяква, че носел парите, докато детето му е пеленаче

# 205
  • София
Аха, стигнахме до раждането, защото другите неща ясно, че не са прерогатив на жената, ако не кърми. Вкл. и платена грижа.
Права си - както той ще преживее да издържа семейството, така тя ще преживее да се занимава предимно с детето и домакинството.

А която жена не иска баща на детето, е свободна да го направи. Има анонимни донори или просто да обяви неизвестен баща. Нали парите не били важни, тя ще си направи дом от въздуха.
Мъжете все още не са равни в това отношение, у нас не е прието сурогатното майчинство. Аз съм силно ЗА.

# 206
Какъвто и да е казуса, на теб в устата ти е "той издържа семейството". А да предложиш вариант мъжа и да го роди това дете? Като според теб може да го гледа по-добре или еднакво с майка му, а не може да си го роди сам, то тогава се съобразява и да, издържа това семейство, ако го иска или иска дете. Няма друг вариант. По твоята логика по -добре никоя да не го взима и да не може да създаде семейство, щом в него е най-важното кой носи парите. Ако иска такова, ще трябва да преживее факта, че трябва да издържа жена си и детето някакъв период от време. Да не забравяме, че жената не е изцяло без пари и това изобщо не е задължително. Значи жената хем си разполага с някакви средства, хем може да си роди и отгледа дете, хем и с домакинството се справя обичайно, тогава да се запиташ защо ѝ е муньо, който само натяква, че носел парите, докато детето му е пеленаче
В някои случаи дори майчинство е равно с заплатата на муньо, но иначе жената трябва да е благодарна, че той си дава парите.

# 207
  • при късмета
Аха, стигнахме до раждането, защото другите неща ясно, че не са прерогатив на жената, ако не кърми. Вкл. и платена грижа.
Права си - както той ще преживее да издържа семейството, така тя ще преживее да се занимава предимно с детето и домакинството.

А която жена не иска баща на детето, е свободна да го направи. Има анонимни донори или просто да обяви неизвестен баща. Нали парите не били важни, тя ще си направи дом от въздуха.
Мъжете все още не са равни в това отношение, у нас не е прието сурогатното майчинство. Аз съм силно ЗА.
Продължавам да не разбирам какво общо има с месеното на свекървата. Защото има и мъже, поставили граници на майките си, а същите тези обстоятелства пак са си налице.

# 208
Не съм съгласна, че повечето тъщи са кофти към зета. Особено ако има син и дъщеря, тъщата винаги ще потърси първо сина си да помогне я с ремонт, я с нещо подобно.

# 209
  • София
В някои случаи дори майчинство е равно с заплатата на муньо, но иначе жената трябва да е благодарна, че той си дава парите.
Обикновено такива жени си имат самочувствието и хем са избрали подходящ човек, хем не си оставят магарето в калта. С второто си дете бях с подобно майчинство, но все пак отчитах факта, че ММ няма как виртуално да свърши 50% от домашната работа, каквато е форумната мантра.
Продължавам да не разбирам какво общо има с месеното на свекървата. Защото има и мъже, поставили граници на майките си, а същите тези обстоятелства пак са си налице.

Ти ги спомена първа, а сега вече нямало общо. Не си първата с такива похвати в спор, нито последната...
Мъжете, поставили граници, може да са абсолютни муньовци или да имат друг интерес да са добре с тъстовете...
Ето ти едно тълкуване

Общи условия

Активация на акаунт