С какво ви дразнят свекървите? – 142

• 28 767
  • 744
  •   1
Отговори
# 270
К.А.Г, а какво се очаква от мен? Да слугинствам на 50 годишна права, здрава жена. Защо? Като цяло не знам защо си правя труда, но просто ми е интересно да разбера мисленето ти.

Ако помогнеш с нещо на майка ти безплатен слугинаж   ли ще е?   Не става въпрос за простиране на лично бельо.
А мъж ти, ако ѝ помогне,това пак ли ще  е слугинаж? Или за твоята майка мериш с друг аршин?

По принцип моето мнение е да те натоварят  ежедневно,   без да има причина  е едно, а  ако е инцидентно  няма на  никой  да му  падне реномето  или да го заболят ръцете..

# 271
  • гр.София
К.А.Г, а какво се очаква от мен? Да слугинствам на 50 годишна права, здрава жена. Защо? Като цяло не знам защо си правя труда, но просто ми е интересно да разбера мисленето ти.

Ако помогнеш с нещо на майка ти безплатен слугинаж   ли ще е?   Не става въпрос за простиране на лично бельо.
А мъж ти, ако ѝ помогне,това пак ли ще  е слугинаж? Или за твоята майка мериш с друг аршин?

По принцип моето мнение е да те натоварят  ежедневно,   без да има причина  е едно, а  ако е инцидентно  няма на  никой  да му  падне реномето  или да го заболят ръцете..
Но Джейн обясни, че свекървата й не иска просто помощ, а да й излъска цялата къща, когато й ходят на гости.

# 272
  • при късмета

Пак се хвана за най-неподходящия пример, за да натриеш носа на авторката. Джейн даде пример именно за простиране. И удобно пропускаш, че я кара, а не тя като отиде да пита какво да направи. Ти караш ли снахата да простира, ако дойде у вас или точно такава помощ предлагаш ли, като ти отидеш? Съмнявам се. Точно в изискването е проблема на Джейн.
Ако поканата е за гости и да се видят е неприемливо да изискваш от гостите почистване на дома и слугинаж. Може да помогнат в слагането, вдигането на масата и сервиране, но до там. Ако изрично кажеш имам нужда от помощ за еди какво си, дори за простиране или каквото и да е друго и извикаш снахата, сина, който и да е, тогава вече е друго. И помоления ще дойде дори да простре. Обаче да каниш на гости и от вратата "хващай легена, че трябва да се простира" е селяндурщина. И не, не заслужава сушилня

# 273

Ако помогнеш с нещо на майка ти безплатен слугинаж   ли ще е?   Не става въпрос за простиране на лично бельо.
А мъж ти, ако ѝ помогне,това пак ли ще  е слугинаж? Или за твоята майка мериш с друг аршин?

По принцип моето мнение е да те натоварят  ежедневно,   без да има причина  е едно, а  ако е инцидентно  няма на  никой  да му  падне реномето  или да го заболят ръцете..
Няколко пъти пиша, но удобно го пропускаш. Не е инцидентно, а всеки път. Както казах в началото от вратата ни чакаше с задачи, не съм й задължена дори веднъж да го свърша, какво остава всеки път, а тя има такива очаквания. Така прави винаги чака другите да й свършат всичко. И да, смятам че е редно всеки сам да си поддържа домакинството, освен ако не е на легло. Щом е така нека тя като дойде да ми изчисти къщата, няма да й се счупят ръцете, но не тя си сяда на дивана и си чака да й се сервира и отсервира. Пак двойния аршин. 😃
П.С Говоря само за свекърва ми, но се отнася и за родителите ми, но не ги споменавам, защото не са нахални да очакват да им поддържам домакинството, докато могат сами да се справят.

# 274
Jane122, твоята свекърва е млада. Една нейна наборка тези  дни се омъжи в бяла рокля и с воал.

# 275
  • София
Дори да не беше млада. Не може всеки път такова посрещане.

# 276
Няма начин някой да ме накара да му изчистя дома. Просто недоумявам как ще се случи това...?

# 277
От накара до помоли, разлика от небето до земята.
С удоволствие бих помогнала при почистване, гладене или каквото и да е друго, на накараш ли ме - с 200.
Джейн, според теб защо е такава тази жена?

# 278
  • София
И аз съм така. Започне ли някой да ми тропа с краче...

# 279
От накара до помоли, разлика от небето до земята.
С удоволствие бих помогнала при почистване, гладене или каквото и да е друго, на накараш ли ме - с 200.
Джейн, според теб защо е такава тази жена?
Защото има такива хитруши. ММ ми е разказвал, че от млада все се прави на болна, за да може да я съжалят и да й свършат всичко. И все някъде й минава номера, има много хора, които така си изкарват живота.

# 280
И как така такава мърла и мързелана е отгледала този читав мъж,  достоен  за теб, Jane122?  Той сигурно е расъл в гюбрето,пък станал  за мъж на  "богатата гражданка",както  си цитирала .

# 281
  • София
Децата не са 1:1 с майките си, нали? То ако възпитанието беше такава математика...

# 282
Колкото и да са други, все пак средата им оказва голямо влияние.  .

# 283
  • при късмета
Клишето, че децата са точно копие и не излизат от модела на родител/ите, отдавна не е валидно. При комунистите не се излизаше от модела не заради родителите, а заради системата в държавата. И всъщност това никога не е било вярно, а само наложено като мислене от същата тази прогнила система. Вече почти 2 поколения се вижда, че не е правило

# 284
  • София
Колкото и да са други, все пак средата им оказва голямо влияние.  .
Разбира се. Майката е фактор от тази среда, но не е единственият фактор.
Не всички деца на алкохолици стават алкохолици.

Общи условия

Активация на акаунт