За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 23 012
  • 747
  •   1
Отговори
# 60
  • София
  • Мнения: 4 732
Снолните ми крилца стана уникални!
За днес :пуешки бутчета с картофи в гювеч..... С бяло винце..... Съвети

# 61
  • Мнения: 1 463
Нещо в тази рецепта ми куца.

овесени ядки - 1 ч.ч.
фурми - 200 г
ябълки - 2 бр.
брашно - 1 ч.ч.
бакпулвер - 1 бр.
захар - 4 с.л.
мед - 4 с.л.
масло - 100 г
лимонов сок - 1 с.л.

Би трябвало да се получи нещо като кекс.Изпекох го вече,де,но на нищо не прилича.Изобщо не се надигна.
Ще върви в кофата вероятно, но ми е любопитно  в мен ли е грешката.
Не трябва ли да има още някаква течност?

# 62
  • Мнения: 183
Аз бих добавила само яйце, или яйце+мляко.

# 63
  • Sofia
  • Мнения: 21 728
Нещо в тази рецепта ми куца.

овесени ядки - 1 ч.ч.
фурми - 200 г
ябълки - 2 бр.
брашно - 1 ч.ч.
бакпулвер - 1 бр.
захар - 4 с.л.
мед - 4 с.л.
масло - 100 г
лимонов сок - 1 с.л.

Би трябвало да се получи нещо като кекс.Изпекох го вече,де,но на нищо не прилича.Изобщо не се надигна.
Ще върви в кофата вероятно, но ми е любопитно  в мен ли е грешката.
Не трябва ли да има още някаква течност?
Ако ти е била гъста сместа, трябвало е да добавиш нещо - яйце, мляко... да е като нормално кексово тесто - то да е по-рядко върви, ама гъсто...
Някак на бисквита ми прилича иначе рецептата.

# 64
  • Мнения: 1 463
Хич не ме бива в сладкишите и затова винаги спазвам точната рецепта.
И,да,много гъсто беше,мнооого далеч от кексово тесто Grinning
Наистина прилича на бисквита.Опитах го и на вкус го бива.
Исках да приготвя нещо по-здравословно за детето,но в този случай не знам дали ще може да го хапва.


Благодаря ви!

# 65
  • Sofia
  • Мнения: 21 728
Хич не ме бива в сладкишите и затова винаги спазвам точната рецепта.
И,да,много гъсто беше,мнооого далеч от кексово тесто Grinning
Наистина прилича на бисквита.Опитах го и на вкус го бива.
Исках да приготвя нещо по-здравословно за детето,но в този случай не знам дали ще може да го хапва.


Благодаря ви!
То като бисквита/по-сухо ще е и по-трайно. Не го хвърляй... натроши го и с нещо креместо и плодове, ядки ще приготвиш страхотни десерти в чаша. Ако ти остава, дръж го в увито в хартия за печене, а може и в плик освен това, но не го затвяряй изцяло, да диша малко и на хладно.

# 66
  • онче бонче бонбонче
  • Мнения: 16 570
Скрит текст:
Нещо в тази рецепта ми куца.
овесени ядки - 1 ч.ч.
фурми - 200 г
ябълки - 2 бр.
брашно - 1 ч.ч.
бакпулвер - 1 бр.
захар - 4 с.л.
мед - 4 с.л.
масло - 100 г
лимонов сок - 1 с.л.
Би трябвало да се получи нещо като кекс.Изпекох го вече,де,но на нищо не прилича.Изобщо не се надигна.
Ами не всички кексове се надигат, просто е друг вид сладкиш, важното е на вкус и консистенция дали ти харесва. Като гледам с тия овесени ядки по-скоро е нещо което после се реже на квадрати или т.н. барчета. Ако искаш здравословно просто яжте сурови плодове.

# 67
  • Мнения: 1 463
Благодаря!
И сурови плодове ядем. Blush
Под "нещо по-здравословно" имах предвид различно от традиционните кексове и сладкиши,които обикновено съдържат доста захар и брашно.
Не мога за следобедна закуска на малко дете всеки ден да давам само плодове,защото не е достатъчно засищащо.Тях ги ядем между другото.

# 68
  • Мнения: X
Скрит текст:
Нещо в тази рецепта ми куца.

овесени ядки - 1 ч.ч.
фурми - 200 г
ябълки - 2 бр.
брашно - 1 ч.ч.
бакпулвер - 1 бр.
захар - 4 с.л.
мед - 4 с.л.
масло - 100 г
лимонов сок - 1 с.л.

Би трябвало да се получи нещо като кекс.Изпекох го вече,де,но на нищо не прилича.Изобщо не се надигна.
Ще върви в кофата вероятно, но ми е любопитно  в мен ли е грешката.
Не трябва ли да има още някаква течност?
Това изглежда като смес за домашна гранола, сухо е. Може да се ползва точно като гранола, натрошаваш и поливаш с мляко и закуската е готова.
По-скоро следващия път изпечи тази смес на бисквитки. Така като сладкиш в тава може да се нареже на квадрати или правоъгълници като десерт, тип Корни.

Последна редакция: чт, 02 фев 2023, 10:38 от Анонимен

# 69
  • Мнения: 14 166
Лейла, ето ти рецепта за кекс без захар и брашно.

Скрит текст:


Замених бадемите с орехи и залях с черен шоколад, разтопен с масло. Не е сладък, но за моя изненада и синовете ядоха от него. По-хубав става като престои. Върви с чаша прясно мляко.

 

Само от овесени ядки и банан се правят бисквитки. Доста рецепти има в нета.

# 70
  • София
  • Мнения: 3 061
Въпрос към Ze-ze.
В предната те сподели за бутер тесто от К.Би ли казала от кой магазин си го купила.Аз в нашия не успях да го открия.

# 71
  • In transit
  • Мнения: 11 985
Въпрос към Ze-ze.
В предната те сподели за бутер тесто от К.Би ли казала от кой магазин си го купила.Аз в нашия не успях да го открия.
Няма го никъде в момента. Sad Онзи ден го търсех, проверих в няколко магазина. Казаха ми, че отдавна не са го зареждали. Последно това тесто съм го купувала преди няколко месеца...може и година да е било. Thinking

# 72
  • Sofia
  • Мнения: 21 728
Мдаа и аз не го намерих... нали е нещо хубаво...

# 73
  • София
  • Мнения: 2 436
Кулинарки, колко дни може да съхранявам тесто в хладилника?

# 74
  • Sofia
  • Мнения: 21 728
Кулинарки, колко дни може да съхранявам тесто в хладилника?
7-10дни на студено.

Общи условия

Активация на акаунт