За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 26 373
  • 747
  •   1
Отговори
# 75
  • Мнения: 4 393
Въпрос към Ze-ze.
В предната те сподели за бутер тесто от К.Би ли казала от кой магазин си го купила.Аз в нашия не успях да го открия.
Взех го от Х. Димитър, но от тогава не съм купувала. Ако ходя тези дни ще погледна дали го има.

# 76
  • Мнения: 2 171
Може ли да замразя кори за баница? То за моженето, може де, по-скоро въпросът ми е след това дали ще се получи баницата.

# 77
  • софия
  • Мнения: 31 115
Ще се получи. Най-много да е редена, ако не се отделят цели корите, а не вита.

# 78
  • Sofia
  • Мнения: 22 675
Може ли да замразя кори за баница?
А защо искаш  това?  Щото и в хладилника си изкарват достатъчно дълго неотворени.

# 79
  • Мнения: 2 171
Защото имам три пакета, а най-много веднъж седмично да правя баница или ястие с кори и се притеснявам да не мухлясат.

# 80
  • Sofia
  • Мнения: 22 675
На твое място бих замразила единия от трите, другите - в хладилника. Simple Smile

# 81
  • In transit
  • Мнения: 14 442
Защото имам три пакета, а най-много веднъж седмично да правя баница или ястие с кори и се притеснявам да не мухлясат.
Няма да ти мухлясат. Дори няколко месеца да стоят. Виж им срока само.

# 82
  • Мнения: 8 530
Кори за баница в оригиналния, неотворен пакет съм съхранявала без проблем и след срока на годност в хладилника.
Става дума за корите на РС, с тях имам опит.
Свекърва ми съхранява корите във фризера. Аз също съм съхранявала, после размразявам в хладилника, става и навита баница.

# 83
  • Sofia
  • Мнения: 22 675
Кори за баница в оригиналния, неотворен пакет съм съхранявала без проблем и след срока на годност в хладилника.
А това е валидно за много продукти.

# 84
  • Мнения: 8 075
Неотворени кори за баница съм държала в хладилник по 2 месеца. Нищо им няма.

# 85
  • Мнения: 11 012
Похвалвам си най-после кюфтетата и благодаря за идеите за хляба вместо галета и за еърфайира. Аз не ползвах него, но нинджата с еър крисп функция и кюфтаците в кошничката ... т.е. са печени , а не пържени, но не се разпадат изобщо. И тенкс на ефибуш , сега са ми добре оформени . Изобщо супер.

# 86
  • Мнения: X
Довечера смятам да правя паста болонезе, но с канелони (вече ги купих Grin). Някаква идея как се пълнят. Току що ме сюрпризираха, че имало специални машинки за пълнене, обаче няма начин И такова нещо да търся в този момент.
Просто ще напъхам с лъжицата колкото влезе, ще станат ли така? Някой с канелонен опит?

# 87
  • Мнения: 606
Довечера смятам да правя паста болонезе, но с канелони (вече ги купих Grin). Някаква идея как се пълнят. Току що ме сюрпризираха, че имало специални машинки за пълнене, обаче няма начин И такова нещо да търся в този момент.
Просто ще напъхам с лъжицата колкото влезе, ще станат ли така? Някой с канелонен опит?

   Става с по-малка лъжица. Аз съм пълнила така. Успех!

# 88
  • Sofia
  • Мнения: 22 675
Довечера смятам да правя паста болонезе, но с канелони (вече ги купих Grin). Някаква идея как се пълнят. Току що ме сюрпризираха, че имало специални машинки за пълнене, обаче няма начин И такова нещо да търся в този момент.
Просто ще напъхам с лъжицата колкото влезе, ще станат ли така? Някой с канелонен опит?
Вместо машинката (абсолютна излищност, освен ако не пълниш канелони редовно) напълваш найлонов плик (ако нямаш пош разбира се), режеш ъгълчето и пълниш. Simple Smile  С малка лъжичка е повече играчка, отколкото на ръка да ги напълниш.

# 89
  • Мнения: X
Мислех да е лазаня, но в последния момент нещо се вдъхнових с тези канелони.
Имам даже специални найлонови пошове вкъщи. Само ще трябва да поизчакам малко да изстине плънката.
Много благодаря за идеите, ще докладвам после как е станало.  HeartFlowers Hibiscus

Общи условия

Активация на акаунт