За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 26 699
  • 747
  •   1
Отговори
# 135
Имам следния въпрос:
Ако се сещате, преди време бях питала за един кекс, който ми се провали. Е, сега вече съм сигурна, че не е била грешката в рецептата, а в моята фурна. Особено след като направих друг кекс по рецепта от майка ми, който по принцип винаги се получава, както и едни лидълски мъфини и установих, че отдолу не се допичат. Стигнах до извода, че явно проблемът е в долния реотан. Може би е по-слаб.
Сега пека един сладкиш, като съм го сложила на най-долното ниво, но въпреки това пак не е готов за времето, за което трябваше да е.
Как се пече във фурна, в която долният реотан не работи, както трябва???
(За момента опцията за нова фурна изобщо не стои пред нас, тъй като жилището не е наше.
П.П. Но пък ястия в тавичка,  не сладкиши, си се сготвят нормално).

# 136
  • In transit
Витаминче, пробвай да печеш основно на долен реотан (ако е слаб, ще се получи, но ако е изгорял...). Като се надигне кекса достатъчно, тогава може да пуснеш и горния...но може да печеш и само на долен. Малко по-бавно ще стане, т.е ще ти отнеме повече време за печене, но ако не е изгорял ще се получи.

# 137
  • Sofia
(За момента опцията за нова фурна изобщо не стои пред нас, тъй като жилището не е наше.
Нямате ли вариант като напускате там, да си вземете печката с вас?
Ако има функция "вентилатор", според мен това е решението.

# 138
  • София
Имам следния въпрос:
Ще ти кажа какво бих направила аз.Когато се надигне кекса бих включила само долния реотан с вентилатор(ако няма опция с вентилатор то само долния реотан).
Сугурна ли си ,че само долния реотан пече по-слабо?За посоченото време сладкиша зачервява ли се отгоре?
Моята фурна на 200 градуса пече слабо и в рецепти в които посочено например 40 мин. на мен от нема с 15-20 мин. повече време.

# 139
  • София
и без това ако са на купчина няма как да изсъхнат тези отдолу.
Не четеш, какво пиша, намазват се само крайчетата, това е само съвет, от Recipe 30 , от където е рецептата.

Рецепта за -Banoffee pie - https://www.homecookingadventure.com/banoffee-pie/ изключително добра

Някой пита за сладкиш с бисквити Лотус, не нямам, защото тези бисквити изчезнаха, много ги търсих, трябва да направя заменка с друг тип бисквити, но не мога да намеря подходящи.

# 140
  • София
Фотодекор на торта, кога най рано може да се сложи за д ане се на ръчка или размаже?

# 141
Имам опция и двата реотана с вентилатор, както и само долен с вентилатор.
Да, отгоре се зачервява.

# 142
  • In transit
Марчева, нали по Нова година ги прави по моята рецепта, за какво са ти готови? Simple Smile Последно преди няколко месеца ги бях видяла в Кауфланд, нямам идея дали още ги има.

Витаминче, ако печеш на долен с вентилатор, не вдигай градусите повече от 150-160.

# 143
  • София
Марчева, нали по Нова година ги прави по моята рецепта, за какво са ти готови? Simple Smile Последно преди няколко месеца ги бях видяла в Кауфланд, нямам идея дали още ги има.
................
Ха, правих ги, ама ми ги изяждат,  твоите са много хубави , не съм правила оттогава, в Кауфланд ходя много рядко, може и да погледна, благодаря. Когато са опакованки изобщо не обръщат внимание какви са бисквитките, но когато им започнат да ухаят...ела и виж ,какво се получава и аз накрая се отказвам да приготвя тортата.

# 144
  • София
Имам опция и двата реотана с вентилатор, както и само долен с вентилатор.
Да, отгоре се зачервява.

Слагай на долен с вентилатор. След като минат поне 40 мин. от началото на печенето започни да проверяваш с шиш или клечка за зъби, а печката я включи и на горен реотан.

# 145
Благодаря на всички за рецептите за Банофи. Flowers Hibiscus
Остава да реша коя да приготвя.

# 146
  • Русе
Скрит текст:
и без това ако са на купчина няма как да изсъхнат тези отдолу.
Не четеш, какво пиша, намазват се само крайчетата, това е само съвет, от Recipe 30 , от където е рецептата.

Рецепта за -Banoffee pie - https://www.homecookingadventure.com/banoffee-pie/ изключително добра

Някой пита за сладкиш с бисквити Лотус, не нямам, защото тези бисквити изчезнаха, много ги търсих, трябва да направя заменка с друг тип бисквити, но не мога да намеря подходящи.

https://shop.metro.bg/shop/pv/BTY-X113662/0032/0021/312.5%D0%B3% … D0%B0%D0%BD%D0%B8

# 147
Скъпи кулинарни експерти, моля кажете за какво ползвате тахан? Още не съм купила, но го загледах в супермаркета наскоро и ми се видя интересно, в бурканчето прилича на редичко фъстъчено масло Thinking Много отдавна вземах за проба, май нещо шоколадено тогава правих, обаче нямам спомен. Солено, сладко, няма значение, навила съм си на пръста да взема и да направя нещо с тахан, казвайте любими рецепти Fork And Knife

# 148
  • In transit
Пейч, само дето са с изчерпана наличност навсякъде. Simple Smile

# 149
  • Русе
Скрит текст:
Пейч, само дето са с изчерпана наличност навсякъде. Simple Smile

Mikkey, пише че е наличен в магазина  - Метро София 1.

Общи условия

Активация на акаунт