За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 26 790
  • 747
  •   1
Отговори
# 405
  • In transit
Скк, тортата стана ли шарена? Разтвориха ли се цветовете на бонбонките? Много ще ми е интересно да я видя, ако да.

П.П. Какво мога да оформя на сърца? Без меденки,  моля.
И за основно ястие, не само за десерт, питам.
Всичко, дори кренвирши със сирене и яйце Grinning

Шоколадови сърца

Хрупкави бисквити Сабле със сладко

Ванилови бисквити

Кростата с крем и ягоди

Натка ме подсети, че и пица съм правила във форма на сърце. Blush

Ако имаш форми сърце, може да направиш мъфини, кекс, тирамису...на практика всичко може да оформиш.

Последна редакция: вт, 14 фев 2023, 12:48 от Mikkey

# 406
Днес по радиото дадоха идея - купува се от супермаркета от фризерите кутия от замразените брецели, размразяват се, разплитат се и се правят на форма сърца Simple Smile После се слага да се пекат и се приготвя към тях фондю, вино, свещи ... цветята няма нужда да споменавам Simple Smile

# 407
Скк, тортата стана ли шарена? Разтвориха ли се цветовете на бонбонките? Много ще ми е интересно да я видя, ако да.

П.П. Какво мога да оформя на сърца? Без меденки,  моля.
И за основно ястие, не само за десерт, питам.
Ако имаш форми, може да желираш парченца месо/език в бульон, или пък салата тип руска или снежанка също добре се желират във всякакви формички.
Съответно и всякакви неща изпечени в такива форми - сладки или солени мъфини, мини пайове, мини банички и прочие. Това са ти го написали вече.
Солено може всякакви соленки и от сорта, за това предполагам и сама си се сетила, ако пък формичките са ти за изрязване. С форма за сладки може да се изрежат и сърца от слайсове сирена, шунка.
Кренвиршите са класика в тази форма наистина, ако ядете такова нещо. Канила съм се да пробвам с някакви други наденици, примерно карначе, но си останах с каненето.
Някъде бях гледала предна година голяма пица с блат от месо във форма на сърце, но там съм малко скептична това нещо при печенето колко ще запази форма.
Нормална пица също може да се направи във форма на сърце и да се изпече така, пърленки също, щом е за идеята.

# 408
Форма имам само за изразяване на тесто - сърчице.
Ох, много обичам кренвирши с така изпечено яйце, но ММ няма да ги яде :/

Не попитах правилно май - какво мога да направя, без да имам форма за целта? Grinning

Но много интересни идеи. Поне за половината хич няма да се сетя сама Simple Smile Благодаря ви

# 409
Витаминче , може да направиш сладкиш и да го изрежеш с формичката (напр. сладкиш полумесеци). Може да направиш пица и да я изрежеш с формичката (не знам дали ще стане) или да изрежеш хляб, колбас, кашкавал с формичката и да направиш сандвичи /хапки.

И още една идея ми дойде на ум. Може да изрежеш кората на филия хляб, да свиеш под формата на сърце и вътре да чукнеш вътре яйце (ще стане както Мики е показала с кренвирш).

Последна редакция: вт, 14 фев 2023, 14:09 от Fortuna

# 410
  • Велико Търново
Благодаря от сърце Simple Smileите сърца, ако опитам да правя, май се сещате на какво ще приличат Simple Smile))
Иначе тортата е вкусна! Сушито спасено!
Изглежда ето така
П. С. Сушито няма да го показвам, да ви падам още повече в очите Simple Smile

# 411
  • софия
Скк, да е жив и здрав рожденика 🎈
Торта винаги може да купи, но готини родители (майка) - не. Бъдете все така!

# 412
  • София
Нали имаше един виц: "Г-це, аз съм кардиолог и знам как изглежда сърце, така че ми дайте онзи червен плюшен г*з"

# 413
Форма имам само за изразяване на тесто - сърчице.
Ох, много обичам кренвирши с така изпечено яйце, но ММ няма да ги яде :/

Не попитах правилно май - какво мога да направя, без да имам форма за целта? Grinning

Но много интересни идеи. Поне за половината хич няма да се сетя сама Simple Smile Благодаря ви
Такава формичка съм слагала бял кафяв и черен разтопен шоколад с някакви ядки вътре и се получават шарени сърца

А за изрязване на пицата съм ползвала шаблон от лист хартия

Skk, давай да видим и сушито браво за тортата и честит рожденник!

Последна редакция: вт, 14 фев 2023, 17:37 от пеп-4o

# 414
  • София
С какво мога да заменя желатина? Трябва ми за една торта, но искам да е без захар, а не мога да намеря на пазара желатин без захар....

# 415
  • In transit
Никога не съм виждала желатин със захар. Да не би да се бъркаш нещо? Вземи си желатин на д-р Йоткер, малки сини пакетчета, например. Добър е и няма захар.

# 416
  • Sofia
Никога не съм виждала желатин със захар. Да не би да се бъркаш нещо? Вземи си желатин на д-р Йоткер, малки сини пакетчета, например. Добър е и няма захар.
+1 Тъкмо също да кажа... https://www.oetker.bg/bg-bg/produkti/baking-additives/zhelatin

# 417
  • под тепетата
Едно време разтапяхме лимонови резанки , когато се намираше трудно желатин. Да не би това да се има предвид?

# 418
  • In transit
Биляна, нямам идея. Като бях малка желатинът вкъщи беше в един буркан. Това помня, но си беше животински, чист. Това 80-те години на миналия век. Simple Smile

# 419
  • София
Благодаря много. Или съм за по-голям диоптер, или и аз не знам Simple Smile Прочетох на няколко опаковки за съдържание на захар и реших да попитам и ви озадачих.

Общи условия

Активация на акаунт