За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 26 793
  • 747
  •   1
Отговори
# 435
Това с картофите, яйцата и краставички те режа ли или стържа? Кашкавал може ли да се добави?

Режеш на дребно. Не съм добавяла кашкавал в нея и не знам как ще се получи.

# 436
  • Русе
Скрит текст:
Пусто готвене! Моля ви, предложете ми лесна салата като руска или някаква друга, която да направя сутринта и да сервирам вечерта. РД на малкия ( не делничното парти) ще бъде в събота и на възрастните трябва да сложа нещо на масата. ММ обеща да е на ббк-то, ще правя брускети със сьомга и крема сирене (ще мажа филийки), ще режа мезета... Изобщо сложна кулинария Simple Smile
Питанката ми е каква по-хранителна салата да сътворя, без да останат гладни хората Sad
Нали знаете вече моят кулинарен капацитет...

Нищо трудно. Хем салата, хем ще си похапнат добре.
https://ipeychev9.blogspot.com/2018/11/blog-post_28.html
Скрит текст:

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/11/blog-post_6.html
Скрит текст:

Последна редакция: ср, 15 фев 2023, 21:25 от peych

# 437
  • Велико Търново
Морена, много е апетитно, но не е топка за мен. Втръснало ми е гостите ми да си тръгват пияни, със скрибуцащи стомаси Sad
Зезе, в брускетите ще имам риба и не ми се иска да слагам и в салатата. Отделно, мисля, че някаква риба в щипки ще пече и много рибно ще стане.
Дара, ти ме грабна, а с допълнението от кротиниа, да не слагам месо (нали не съм месоядни), съвсем ми пасна.
Благодаря ви!
П. С. Пейчев, благодаря ти! Писала съм, докато и ти. Звучи и изглежда като основно ястие, твоето предложение. Със сигурност мъжете ще го харесат (ако го сътворя), но аз нищо вкиснало не бутвам Simple Smile само Кисели краставички и то да ги ядат децата.

# 438
  • In transit
skk, и от мен няколко лесни и подробно описани салати.

Картофи с майонеза и риба тон(не е задължителна). Прилича на руска, но по-вкусна.

Македонска салата с картофи и кисели краставички, много прилича на нашата Снежанка, но е по-хранителна.

Оризова салата с риба тон, маслини и лимон

Свежа средиземноморска салата с паста или с чери домати, маслини и моцарела

# 439
# 440
# 441
  • Бургас
СКК,бих ти предложила европейска салата,ако не те притеснява часъна - морков,краставица, царевица,копър,чесън и майонеза.

# 442
Много лесна и супер вкусна - въздушна/стъргана салата. Пак е с картофи и други неща и много върви на питиета. Предполагам се сещаш за салатата

# 443
Аз да предложа една много вкусна салата-предястие от варени яйца, авокадо, кисели краставички, мариновани каперси и копър. Всичко ситно нарязано се залива с дресинг от майонеза, квасена сметана, горчица и лимонов сок/сок от лайм и зехтин. Сол и пипер на вкус.
Количествата са на око и вкус но приблизително: 4 яйца, 4 лъжици каперси, 1 авокадо и 6-7 кисели кр.
Сосът е по 4 супени лъжици от майонезата и сметаната, зехтинът и лимонът по 1 с.л. (кисело и мазничко си има и от другите съставки). Но може от всичко да се променят пропорциите според индивидуалния вкус.

# 444
  • София
Това с картофите, яйцата и краставички те режа ли или стържа? Кашкавал може ли да се добави?
Можеш ли да погледнеш в този раздел "салати" няма да си разочарована, има наистина хранителни
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/search/label/%D1%81%D0%B0% … D0%B0%D1%82%D0%B8

# 445
  • Велико Търново
Олелеле! Какво се случва тук Simple Smile сега вече се обърках 'ептен:)
Мики, морена - дано някога ви  стигна! Нямам шанс!
Ваня, замисли ме... Ще умувам утре пак, че заспивам броейки шапчици трудност Simple Smile
Карз, чесън ядем, но от всички гости все ще има някой да попита "има ли без чесън?  ". Особено на едната майка, изобщо не й знам екзотичните хранителни предпочитания.
Но! Утре може нея да забъркам Simple Smile все пак е четвъртък и до събота никой няма и да долови нотка чесън Simple Smile
Zenata -  аз точно за нея си мислех! Не й знаех името, благодаря! Като гугълнах веднага ми просветна! Дори, когато Дара писа първо се сетих за нея, и затова питах дали се стърже. Тя ще е! Правила съм я някога й беше станала. А К какво толкова да им сбъркам на нещата, най много да стане безсилна.
Жасмин, звучи примамливо, но не ядем авокадо под никаква форма и вкус.
Благодаря, Марчева, сега ще разгледам и твоето предложение,  защото пишем заедно.
Simple Smile благодаря отново на всички!
П. С. Чак сега се сетих, че преди 3 дни ми пристигнаха 2 кулинарни книги, но съм ги сложила като декорация в кухнята и очевидно не съм ги отворила дори още.

# 446
В салатата, която karzz предложи - европейската, чесънът изобщо не е задължителен. Поне в тази на "Олинеза", която продават по магазините, чесън няма. Аз също я правя често, защото ни е любима вкъщи, но никога не съм слагала чесън и не смятам, че й липсва. Салатата е лека и не е така засищаща като вариантите на салати с картофи и майонеза.
Най-вкусна се получава, когато морковите са задушени на пара. Трябва да се внимава с краставиците, защото пускат много вода и могат да разредят салатата - трябва след като се нарежат, да се поотцедят и тогава да се смесят с майонезата.

СКК,бих ти предложила европейска салата,ако не те притеснява часъна - морков,краставица, царевица,копър,чесън и майонеза.

skk007, от мен една идея за гарнитура, подходяща към барбекюто - печени пълнени картофи. Хубавото им е, че могат да се приготвят няколко часа по-рано, а даже и предната вечер, и само да се запекат преди сервирането (във видеото е обяснено в кой момент завиваш тавата с фолио и я прибираш). Шунката в плънката може да я пропуснеш и въобще можеш да импровизираш с плънката, според продуктите, които имаш.

# 447
Ние за гарнитура на грила картофите ги слагаме във фолио директно в жаравата . След това на масата има към тях кой каквото обича - извара, масло, черен пипер, чубрица ...
А много от предложените салата са си цяло ядене . И много добре ми се струват Simple Smile
Аз вчера успях да преваря картофите за картофената салата и половината станаха на пюре. Другата половина се чудя дали могат да станат на пататник или няма да стане с варени картофи. Аз знам че по принцип е с настъргани сурови картофи.

# 448
  • Sofia
... Аз вчера успях да преваря картофите за картофената салата и половината станаха на пюре. Другата половина се чудя дали могат да станат на пататник или няма да стане с варени картофи. Аз знам че по принцип е с настъргани сурови картофи.
Май по добре друго, вместо пататник. Simple Smile
Моето предложение... снимката е линк, ако случайно е нужна рецепта.

# 449
Аз вчера успях да преваря картофите за картофената салата и половината станаха на пюре. Другата половина се чудя дали могат да станат на пататник или няма да стане с варени картофи. Аз знам че по принцип е с настъргани сурови картофи.
И аз не си представям пататник, по-добре в кремсупа някаква наистина.
А за да не изтърва така картофите да ми се разпадат, когато са за салата подкиселявм водата за варенето им с оцет. Сваряват се, но стоят стегнати, хем понякога ги варя направо нарязани даже. Картофи готвя много рядко и не разчитам да е сорт дето съм пробвала скоро как ще се държи в тенджерата...

Общи условия

Активация на акаунт