Аз искам второ дете, мъжа ми -не!

• 5 285
  • 82
  •   1
Отговори
# 60
Ние с моя мъж сме пресни родители от няколко месеца, но отсега съм му заявила, че аз второ дете не искам. Хем нашето бебе за момента си е доста поносимо, но майчинството за мен конкретно е странно и се чувствам извън зоната си на комфорт. Далеч съм от идеалната майка, но правя каквото мога и се доверявам на преценката си. Да работя обаче ми е по-лесно, а работата ми винаги е била забързана, динамична, постоянно с новости и промени и изискваща много мисловна дейност. На 30 съм, имам енергия уж, но не съм от най-търпеливите. Та не само възрастта е фактор. Радвам се, че поне за момента моят мъж е на същото мнение и не му се иска друго дете. Не знам как бих реагирала, ако той тръгне да ме натиска за второ.

# 61
Странно ми звучи настояването авторката да обяснява защо иска дете. Всъщност каква причина може да има, освен желанието?

Предвид това, че доскоро са правили опити ми се струва, че е рано авторката да се отчайва - явно това мнение не е супер твърдо. Той какво казва, дава ли срокове някакви, например след като смени работата пак да пробвате?

# 62
Здравейте, дами!
Полезен ми е всеки един от коментарите ви!
Днес отново разговарях със съпруга ми и каза, че истинската причина е, че се притеснява от възрастта си! Сега се чувствам още по-объркана! Сега съвсем не знам каква е истинската причина от всички, които ми е казвал!
Финансови проблеми нямаме, поне за сега! И двамата работим!
Аз наистина искам да имам още едно детенце. Мой, вътрешен инстинкт/даже не знам как да го обясня/

# 63
Има много елементарно обяснение - детето ти вече се е очовечило и се чувстваш безполезна. Намери си хоби и се успокой малко. Тези удивителни!!!!! на съобщителни изречения просто не изглеждат добре.

# 64
Ти колкото и да искаш, след като той не иска няма да я бъде.

# 65
  • София
Ами, не иска да е възрастен баща, защо се чудите?
Той ще е на 60 с пубер на 15.
Това не е за всеки.

# 66
Ще обобщя така - радвай се на това, което имаш и не пропилявай живота си в мечти за нероден Петко. Мъжът ти основателно се съобразява с възрастта си, не го упреквай.

# 67
didi3331, малко са хората на тази възраст, които искат дете, когато вече имат. Напълно възможно е точно това да е истината.

Странно ми звучи настояването авторката да обяснява защо иска дете. Всъщност каква причина може да има, освен желанието?
Още в първия пост е написала - чувства се виновна пред първото дете, че ще го остави без брат/сестра.

# 68
  • Далечният изток
А защо да няма няколко причини, и финансова, и възрастта, и желанието за спокойствие?!

# 69
А ако авторката все пак успее да склони мъжа да си направят второ дете, съгласна ли ще е да се занимава на 99 % с него и да не търси мъжа си за помощ (било то и финансова)? И съм съгласна с Нарциса - звучи ми сякаш авторката не се чувства достатъчно полезна и си няма друга работа.

# 70
А ако авторката все пак успее да склони мъжа да си направят второ дете, съгласна ли ще е да се занимава на 99 % с него и да не търси мъжа си за помощ (било то и финансова)?...
Това на практика значи детето да расте без баща. Малко майки ще се съгласят.

# 71
Не е разумно, не трябва така да бъде, защото бащата трябва да е важна част от живота на детето. Но този мъж като няма желание и без значение от причините, авторката как точно ще го накара? И защо той да приема?

# 72
  • София
И защо след 9 години тез тревоги?

# 73
За вина, към другото дете място няма.
Но, какви доводи трябва да изтъква жената, че чувства, че има нужда от още едно дете?
И моят мъж, години беше категорично против, особено с вечно боледуващо и кекаво дете, обиколили  повечето болници.
Но, някак с времето се съгласи ,а сега казва,че това е било най- смисленото му решение.
Така, че не се отказвай. Живейте спокойно, ако е рекъл оня горе, ще имате още едно дете.

# 74
Бре възраст.... та те 60-годишни младежи правят деца.

Общи условия

Активация на акаунт