Стани богат с водещ Михаил Билалов - тема 12

• 24 370
  • 732
  •   1
Отговори
# 225
И тази участничка не знае елементарни неща.

# 226
Орнитолог - преди е споменавано.

# 227
Доста гадни въпрос - тези "ланити" или "ефект на Златокоска" и за 100 000 стават в нормална държава.

После за фламингото въпросът е най-малкото непълен - диетата на фламингото включва и скариди, но и други червейчета и водорасли, като най-много каротеноид има във водораслите, а не в скаридите.

А какво точно питат във въпроса за Джеймс Бонд, ей богу, не ми е ясно???

"След като Й. Ф. кръщава героя си Д.Б., в замяна предлага на съпругата му истинският Бонд да кръсти на него:"

Чия съпруга всъщност? И кой е истинският Бонд?

# 228
Споменавано е преди в играта - има истински човек с това име и фамилия, който е бил орнитолог и Джеймс Бонд е кръстен на него.

Нямат нищо общо като персона, просто Флеминг е чул името, харесало му е и го е присвоил. Въпросната случка е екранизирана - има я в един епизод на Мис Марпъл (всякакви глупости включват в този сериал, аз лично предпочитам да беше точно по книгите на Кристи).

Иначе, за фламингите и аз знам, че са розови заради водораслите.

# 229
Въпросът беше безумно написан. Аз също няколко пъти го прочетох докато схвана какво аджеба (на чист български) се пита.

# 230
Ц, този участник май блокира от притеснение...

# 231
А за чия съпруга става дума?

# 232
За съпругата на орнитолога Джеймс Бонд, чието име Ян Флеминг е използвал за героя си.

# 233
И на мен ми се наложи да повторя въпроса няколко пъти на глас, за да схвана какво всъщност питат. И чия е съпругата.

# 234
  • тук, на мястото си
Едва когато тя прочете въпроса на жокера го разбрах. Не знаех, че има истински Бонд.
За фламингото знам, че е от вид водорасли, но не знаех за скариди.
На въпроса за професията на героинята от Приятели като нищо щях да изгоря. Не харесвам сериала и не съм гледала нито една серия.
Общо взето на първите двама въпросите си бяха труднички.

# 235
Доколкото знам цветът идва от водораслите, с които скаридите се хранят и ядейки ги (скаридите), фламинготата придобиват този цвят.

# 236
Дамата със селската къща си беше семпла,но и въпросите и бяха не добре формулирани.
Съжалявам за момчето полиглот.Последните му два въпроса бяха като за 50000лв.Ще видим последният участник до къде ще го докара.
Имам чувството,че установиха,че предния сезон са раздали много пари и сега се поправят.

# 237
  • София
Момчето имаше потенциал, но въпросите му бяха гадни. Все пак добри 5 бона.
Жената слабичко, но и при нея бяха едни такива завъртяни въпроси, ужас. Този за Бонд би объркал 8 от 10 човека. Аз я знам историята де, ама никой не е длъжен да я знае. Формулирайте си въпросите като хората!!!

# 238
За съпругата на орнитолога Джеймс Бонд, чието име Ян Флеминг е използвал за героя си.

Ако е така въпросът трябва да е написан различно:

"След като Й. Ф. кръщава героя си Д.Б., в замяна предлага на съпругата НА истинския(т) Бонд да кръсти на него:"

За мен това е абсолютно неграмотен въпрос. Според българската граматика се разбира, че Флеминг предлага на съпругата на героя Джеймс Бонд.

Последна редакция: пт, 03 мар 2023, 20:19 от Черна станция

# 239
  • Пловдив
Разбира се въпросът, точно защото на Бонд от книгата, дори да имаше съпруга, няма как да му се предложи. Wink Аз поне го разбрах без проблем.

"Ланита" е остаряла българска дума и е споменавана в училище, не е за сто хиляди.

Общи условия

Активация на акаунт