Почитатели на исторически филми, period drama и екранизации по романи - 15

• 49 100
  • 749
  •   1
Отговори
# 510
А,виж това е е много добър въпрос.
И наистина е доста странно,че никой не е направил нещо съвременно.
Ще е супер вълнуващо. На мен ми се иска да има нов прочит. Ще е хубаво.
Аз съм като цяло скептична към всичко супер ново и с по-модерен прочит,но не мога да си кривя душата,че Новата Ема и Въздействие страшно ми харесаха.

# 511
  • Пловдив
Аз пък тъкмо си помислих колко е хубаво, че не са успели да орезилят хубавата книга.

# 512
  • Бургас
Сакън недейте. Кой знае как политкоректно щяха да омажат темата за робството и негрите.

Последна редакция: нд, 20 авг 2023, 15:35 от Irene Adler

# 513
Сценарият няма как да се осъвремени, нито да се замажат политическите теми в него. Иначе като любовна история си е супер, но върви с останалия багаж който няма съвременна интерпретация.

# 514
Сценарият няма как да се осъвремени, нито да се замажат политическите теми в него. Иначе като любовна история си е супер, но върви с останалия багаж който няма съвременна интерпретация.

Нямах предвид да се осъвременява сценарият. То няма как да се правят свободни съчинени там. Но по всякакъв друг начин може да го развалят.

# 515
  • София
Да, в този климат по-добре да не правят нищо. Но пък и преди сегашните времена, толкова години след единствената екранизация, никой не се е наел да прави нова версия. Както казах определено не страдам, просто е любопитно защо.

# 516
Да,не се бях замислила докато ме казахте.
Наистина е любопитно защо.
Все пак това е периодът на робството,войната,много щекотливи теми.
Но пък толкова популярна и обичана книга и да няма нито една нова екранизация наистина е странно.
И е интересно защо.

# 517
  • Вестерос
Мерси, ще го гледам. Книгата я чета от може би 5 или 6 години, само на плажа... Още съм към края на първата част Grinning

# 518
Това ми е най-любимата книга! Много често си препрочитам определени части. Към филмът бях скептична и добре, че беше един дълъг трансокеански полет да го изгледам. Заслужава си! Актьорите влизат перфектно в образите! Рязано е от книгата, но е неизбежно, за да се вместят в тези 3ч и 30мин. В крайна сметка не се губи нищо кой знае колко съществено.

# 519
Аз съм я чела някъде на 18,19 години. И сега описващо за няколко дни я прочетох. Много бързо ми вървеше. Не очаквах изобщо. Сега почнах и втора част.
Продълженията няма да чета.

# 520
  • София
На мен и продължението ми беше много интересно. Но само на книгата, сериалът по него не ми хареса особено.

# 521
  • Галифрей
За Отнесени от вихъра ли говорите? Ама то други версии ли е има? 😲😁 Не знаех,не съм чела книгата гледала съм само филмът от 1939 който е 3 часа и 58 минути. На мен много ми харесва, Бях го гледала за първи път на двд и никога няма да забравя сцената където тя теглеше в дъжда коня с каруцата където лежеше ранен Ред. С един пистолет скрити под моста. Вивиан сама си избира ролята на Скарлет след като прочита романа. Невероятна е била, въпреки,че е била биполярна е постигнала велики роли,за което е огромна похвала както е било състоянието й.

# 522
Няма нови версии. Ние точно това коментираме,че се няма. И се чудим защо.

# 523
  • Галифрей
Може би защото никой не може да го направи както Вивиан и Кларк.  Кой от сегашните актьори ще може да присъездедат тези легенди? Да влезе под кожата персонажите и да омагьосат нас зрителите? Еми никой не е подходящ.

# 524
Да,това също го има.
Но има много други класически произведения,които са филмирани много пъти.
Та,затова ми е чудно.

Общи условия

Активация на акаунт