Парфюмни размисли и страсти - 281 февруари 2023 г.

• 63 856
  • 752
  •   1
Отговори
# 600
И аз в клуба на Irresistable Rose Velvet. Но аз обичам и с радост ползвам и edp. Ноо..Rose Velvet..разкош...нямам умението да опиша добре, или да добавя към Densi, Kovacheva ili BrightCrystal. Но...не мога да му се наситя. Моите 5ст за трайност- прекрасна, над 8-9 часа и дълбокия драй е страхотен, кадифен, мек, ароматен, млада, разкошна роза до края. Но не писклива и рязка, а нежна.
Да коригирам мнението си от първия фъс тест, не е близък или подобен на edp. Това част от упражнението, което не спазвам- не тествай с якета, шалове и офущана изцяло с друг парфюм Simple Smile

# 601
Аз имам Rose Water & Vanilla Cologne (2023) Jo Malone London.
Днес отново съм с него. Обожавам го, най-любимият ми е сега от марката, сякаш за мен е правен.
Локумени, млади, розови рози поръсени с мека ванилия. Средно излъчване и трайност. Аз се пръскам по много, защото ми харесва да го усещам силно. Има допирни точки с Love, но не е копие въобще. Локумената роза е фина и ефирна, не е тежка ориенталска. Красив парфюм, но определено не е за всеки, защото си има лек гурме аспект. Кокетен и игрив.

# 602
Ще ми се да тествам следващия месец MONTBLANC SIGNATURE ABSOLUE EAU DE PARFUM, като очаквам да няма нищо общо с любимия ми сметанов, мазен сладоледчо оригинала. Някой има ли впечатления.

# 603
Здравейте, дами и господа!
Аз напук на идващата пролет се обзаведох с коледен аромат. След дълго търсене и пробване намерих идеалната за мен Коледа в шише. Ето я: https://www.fragrantica.com/perfume/Parfums-Berdoues/Maasai-Mara-43109.html
Портокали, канела, сушени плодове...какво повече да искаш от Коледа Simple Smile

# 604
Мда, чуден е! Честит!
Аз си нося и в по- топло моя.

# 605
Сещате ли се за онова чувство когато си поръчал аромат на сляпо и го чакаш? Пък се окаже, че DHL ти звънне като си вкъщи за разлика от половинката? И нямаш търпение да отвориш всьо, та да пробваш ама веднага?
Е, отворих. За пръв път марката прави грешка и ми праща тестери вместо аромата, който поръчах. Писах им, веднага отговориха в Watsapp, но остава въпросът- защо, о защо, не ми пратиха сампъл на нещо, което нямам. На бас, че следващият път доставката на аромата ще е пред цялото домочадие.

Измрънках, white people problems. Парфюмът ми на деня е вдъхновен от вашите ароматни разговори за цветя и рози и е съвсем различна тубероза-мека, завоалирана, нежна и пленителна. Благодарна съм на Al, че ме светна за марката. https://www.fragrantica.com/perfume/Carthusia/Tuberosa-54831.html

# 606
Аз имам Rose Water & Vanilla Cologne (2023) Jo Malone London.
Днес отново съм с него. Обожавам го, най-любимият ми е сега от марката, сякаш за мен е правен.
Локумени, млади, розови рози поръсени с мека ванилия. Средно излъчване и трайност. Аз се пръскам по много, защото ми харесва да го усещам силно. Има допирни точки с Love, но не е копие въобще. Локумената роза е фина и ефирна, не е тежка ориенталска. Красив парфюм, но определено не е за всеки, защото си има лек гурме аспект. Кокетен и игрив.
Благодаря.Flowers Hibiscus

# 607
Някой познава ли това?  https://www.fragrantica.com/perfume/Jo-Malone-London/Rose-Water- … e-2023-79464.html
Доколко прилича на Love By Kilian и най-вече на Love Extreme? Чета коментари във Фрагрантика и ми се искаше и мнения от тук да получа.

Пробвах и Mancera Holidays, но за мен е твърде сладък и прилича на множеството мейнстрим аромати.

С него сравняват Loewe Paula's Ibiza. Не познавам Mancera Holidays, но Paula's Ibiza е много интересен и летен... Надявам се пак да се появи тестер някъде, а иначе  последно го имаше в шоурума на Нотино (с кодовете в момента 50 мл излизат 100 лв, имат и 15 мл за 53 лв).
А Paula's Ibiza  Eclectic, познаваш ли? Също звучи много летен и плажен парфюм. Май ще сложа едни 15 мл. в кошницата.

Привет!
Това е парфюмът, към който към пристрастена в момента. Прекрасен е! С него се чувствам  женствена и ефирна, а и успокоява собствените ми сетива някак.😉 За мен приликата с Kilian е по-скоро като вайб, а имам и двата парфюма. Килиън ми е по-сладък и захаросан на мен. Накак по-елегантен струва ми се.Розата на Джо Малоун ми е нежна локумена, без да е прекалено сладка и е някак си по-невинна и закачлива. Може би и неролито допринася за това.
Аз лично не открих прилика, докато не прочетох, че ги сравнявйт.😀  То е и въпрос на усещане и как ароматът се развива на кожата, както знаем.
Аз рядко повтарям парфюми, но от този мисля да си взема още едно бутилче.😉

# 608
  • София
Попаднах на някакъв южнокорейски бранд. Имената на някои парфюми, мисля че не бих искала да казвам, ако ме попитат с какъв парфюм съм. Joy https://www.fragrantica.com/designers/BORNTOSTANDOUT.html

# 609
  • Бургас
Чудя се дали да си поръчам отливка от Can't Stop Loving You By Kilian for women.Изобщо не се разбирам с парфюмите на Килиън, наистина ли този парфюм приличал на Скандал? Бил негова по- луксозна версия..Ако е така пропускам.

# 610
точно този за мен не си заслужава. Трудно е да чуеш обективно мнение за тях заради щедрата им маркетингова стратегия. В Килиън ми допадат в алкохолните гурмета. Тези белите повечето  започват обещаващо и после разпадат до приятни, но леко обикновени флорали. И тук за мен е такава историята, плюс белите цветя от Love заляти с мед, горе долу това е.
Лично аз предпочитам Скандал и бих избрала нещо друго на Килиън.

# 611
  • The Evergreen State
Нова реклама на Chanel Coco Mademoiselle, доста по-добра е според мен от предишната.

# 612
А на мен хич не ми хареса новата реклама на Coco Mademoiselle, пафюмът е повече от това да бъдем полит-коректни.

# 613
  • The Evergreen State
Каква политкоректност виждаш в рекламата? Нещо не разбирам..

# 614
Ами сложили са шоколадова мадама. Нали това е тенденцията при римейковете и на филми.

Общи условия

Активация на акаунт