Парфюмни размисли и страсти - 281 февруари 2023 г.

• 63 860
  • 752
  •   1
Отговори
# 585
Вчера не можах да усетя Шанса във вариант EDР. Първо тествах него на блотер и на другата ръка. Усещах го слабо и изчезна бързо,  а много исках да се харесаме и ще опитам отново.

# 586
И аз си подарих един малък Chance EDT, тъй като изведнъж ми се отвори апетит за него. В топло време ми идва твърде лимонов, но на по-хладно жасминът взима превес за моя радост. Розовият пипер прави аромата някак игрив, жизнерадостен. Жасминът и пачулито си пасват просто идеално в този парфюм. За жалост при мен излъчва не повече от десет минути, но пък оставя деликатен аромат върху кожата, който си стои и с течение на времето леко засладнява от ванилията. Ванилията в драйдауна на Chance EDP обаче ми е твърде много - веднъж като се появи само нея усещам и дефакто хубавата за мен част от аромата - невероятно красивият пиперлив жасмин, пак трае не повече от десет минути. Харесвам и онзи Chance с червен портокал, Eau Vivе, макар да не го намирам за чак толкова сполучлив и интересен, колкото оригиналния. Coco Mademoiselle EDP обожавам по всички параграфи. Дълго време не го отразявах, тъй като последно бях разносвала старата формула, която е много по-наситена и с ретро звучене…идваше ми остра, тежка и ненужно трайна, макар да харесвах идеята на парфюма, и изобщо не предполагах, че новата формула е коренно различна. Актуалната госпожица е лека и ефирна. Няма друг такъв портокал – някак абстрактен, но пристрастяващ. Розата и жасминът изобщо не се усещат като роза и жасмин, но придават един цялостен флорален нюанс на цитрусите. Пачулито и ветиверът са много, много фини. Парфюмът е също така силно мускусен и аз много харесвам този мускус, тъй като не се усеща нито сапунено, нито потно, но не е и като онези много пудрени мускуси, въпреки че определено си има лека пудреност. L'Eau Privee е дори още по-мускусен и една идея по-мек. Нося го в моментите, в които отвътре ме гъделичка да си пръсна нещо, но не ми се носи парфюм, с който да бъда ангажирана няколко часа. L’Eau Privee не трае повече от двайсет минути. Coco Mademoiselle EDT пък е една по-розова интерпретация на темата – по-различна, но също приятна, макар да няма толкова характер като EDP. Coco Mademoiselle Intense ми е откровено неприятен, дори тежък, старомоден…вероятно отново заради ванилията – изглежда просто не харесвам ванилия, комбинирана с шанелско ДНК…Coco Noir, който също възприемам за сходен с мадмоазелките, харесвам много, но в него не намирам толкова тази ванилия, колкото тонка и подправки. Попринцип съм почитател на реалистичните аромати, но това изобщо не важи във всички случаи и Шанел са добър пример за това как майсторски направеният по-рафиниран аромат не само че не губи от красотата си, ами е в пъти по-впечатляващ и вълнуващ от буквалния. Penhaligon's Empressa възприемам като алтернатива на старата формулировка на Coco Mademoiselle EDP, която обаче нося с лекота. Пак си има винтидж звучене, но в добрия смисъл. По-остричък е, леко зелен, при него липсва онази мускусност и пудреност. Основните разлики със стария Mademoiselle са, че при Penhaligon's нотките се усещат по-реалистични (но в същото време си остава много изискан парфюм), както и това, че търпи по-драматично развитие във фазите си. Също така при отварянето осезаемо се усещат кисели и стипчиви къпини, в драйдаун пък, някак изненадващо, избива една много приятна шоколадова нотка. С Darcy на Parfums de Marley не можах да се разбера, въпреки че ми харесваше идеята за по-сладка вариация на темата. В отварянето му усещам пластмасова нотка, която не успях да преживея, макар след около половин час да отшумява. В него сякаш има нещо от сладките пудрени цитруси на Coco Mademoiselle, от друга страна напомня по нещо на Empressa, но се доближава доста и до Petra на Masque Milano. Много е сладък обаче. Petra също има много добре направени цитруси и в началото, за момент действително напомня на Coco Mademoiselle, после сякаш се доближава повече до Darcy, но в един момент избиват мускуси, които не ми понасят и не мога да кажа как е в драйдаун. Не си спомням достатъчно добре легендарния Miss Dior от 2012 и с радост бих го пробвала, ако го намеря. Miss Dior EDT от 2013 донякъде прилича на Coco Mademoiselle ЕДТ, но е много по-сладък - в драйдаун е като олекотена версия на Darcy. Много хубав парфюм е, но все пак предпочитам шанелското ДНК. Shiseido Zen е много свеж, страхотен. Въпреки че има допирни както с Chance EDT, така и с Coco Mademoiselle, ананасът го прави доста своеобразен. Само че на моята кожа изчезва за минути и просто не мога да му се насладя. Angel Sunessence EDT Legere също харесвам. При него е много интересно как определено напомня за Coco Mademoiselle-ската тема, а в същото време има малко по-грубото ДНК на Mugler и е доста присъствен, много плодов и много сочен. Molton Brown Jasmine & Sun Rose EDT доста се отдалечава от темата според мен. При него усещам основно жасмин, който обаче е някак суров и неприятен. Като цяло не успях да разбера защо го сравняват с Coco Mademoiselle.

Последна редакция: пн, 20 фев 2023, 19:46 от lorem_ipsum

# 587
Аз извадих от шкафа извън сезон, но виновен е вятъра
https://www.fragrantica.com/perfume/Givenchy/Ange-Ou-Demon-Le-Se … t-2014-23362.html
И рязко ме удари асоциация с Мияке стила. Не знам дали аз съм се изазиатчила или и за някой друг е така.

# 588
Аз тези дни се радвам на Givenchy Amarige 😍
Бях малка когато се запознах с този парфюм, но мноого го харесвах и се бях зарекла някой ден да го имам. Усещам го по-различно от тогава, но пак е толкова прекрасен. Толкова богат аромат, усещам микса от бели цветя, прекрасна орхидея и любимия ми мускус и сандалово дърво.
Ще му се наслаждавам през оставащите по-хладни дни, а за пролет/лято ще търся нови попадения.

Някой има ли поглед върху Mancera Aoud line ?

# 589
  • Бургас
Хубав ли е новият LANCÔME La Vie Est Belle Iris Absolu? Ще тр. да се вдигна до мола да го видя.Парфюм за днес Амуаж Онър, тази бяла булчинска прелест, така изящен, обожавам го този парфюм.Определено си делят първото място с Мон ЕДП в сърцето ми.И да се похваля, че чакам от една прекрасна парфюмна дама проби на Pierre Guillaume Superlady и Pierre Guillaume Mad about you.Stuck Out Tongue Мисля, че вече беше крайно време да си се запознаем.

# 590
  • España
Открих на дъното на един мой шкаф незнайно кога забутан един парфюм  : My Name Trussardi  и от няколко дена тъна в пудрено-люляково-теменужено блаженство , в очакване на пролетта ! Как съм могла да го игнорирам се чудя на себе си !

# 591
Аз тези дни се радвам на Givenchy Amarige 😍
Бях малка когато се запознах с този парфюм, но мноого го харесвах и се бях зарекла някой ден да го имам. Усещам го по-различно от тогава, но пак е толкова прекрасен. Толкова богат аромат, усещам микса от бели цветя, прекрасна орхидея и любимия ми мускус и сандалово дърво.
Ще му се наслаждавам през оставащите по-хладни дни, а за пролет/лято ще търся нови попадения.

Mancera Aoud Line- минах да го пробвам отново, че го бях забравила. По памет на първо четене ми беше харесал. За мен е класиката уд-роза и силно ми напомня на Guerlain Santal Royal, който междувременно кухпих, но Рояла определено е по-хубав и според мен по-носим за жена. Този ми стои някак плосък и с много повече уд, по-малко роза. Някак по- мъжки. Ъпдейт: 40мин по-късно изпитвам неистово желание да го махна от китката си, но с какво ли не опитвах и не мърда.
В момента съм с Mancera Red Tobacco - при първи тест ми хареса, а сега минах да го фъсна и разнося.
Отнесе ме! Dizzy Face Лудница е! На моята кожа мирише на скъп фин сладък тютюн, много елегантен, както и на нова кожена чанта. Мислех да се насоча към по-пролетно летни аромати, но ще изчакам да видя как ще се развие и ще преценя дали ще го купя. И тук ъпдейт: Вече е по-тих и укротен, продължава да ми харесва дори повече, но не знам къде мога да го нося в ежедневието си Thinking
Пробвах и Mancera Holidays, но за мен е твърде сладък и прилича на множеството мейнстрим аромати.

Последна редакция: пн, 20 фев 2023, 22:03 от •mimoza•

# 592
Вчера бях на една изложба и видях това съкровище, което ми се иска да споделя с вас.

Скрит текст:

# 593
Пробвах и Mancera Holidays, но за мен е твърде сладък и прилича на множеството мейнстрим аромати.

С него сравняват Loewe Paula's Ibiza. Не познавам Mancera Holidays, но Paula's Ibiza е много интересен и летен... Надявам се пак да се появи тестер някъде, а иначе  последно го имаше в шоурума на Нотино (с кодовете в момента 50 мл излизат 100 лв, имат и 15 мл за 53 лв).

# 594
Не познавам Ibiza, не, че мога да ги сравня.
Пръснах Holidays само на блотер, но веднага усетих, че съм душила нещо подобно.
Сетих се, не, че мога да описвам, няма и да правя опити Joy, но го асоциирам с Montblank Signature без клементината, която беше единственото, което харесах в него. Стои сладък, плътно и пухкаво сладък. Блудкаво сладък, лигаво сладък. Дебел. Мех Confounded Обичам ванилия, но тази свързвам със захарен сироп. Вероятно иланга или тиарето не ми понасят. Кокоса потъна някъде в цялата сладост или просто се разпадна след около час.
Не обичам сметани, сладоледи, кестени, захар, гушливост и подобни в парфюм.
Фен съм на по-тънките парфюми, ако мога така да се изразя.
Според мен Holidays не е рисков за сляпа покупка и би се харесал на тълпата, стига да обичате сладки парфюми. Аз от подобни изпадам в диабетна кома и ме присвива стомах.
Между другото тествах го в местния Ивис.

# 595
  • София
Скрит текст:
DzhuliB - Имам го Mancera Aoud line и си го обичам много! Cupid При мен е пачули, роза, ууд, малини и ванилия. В началото уда е по-страшен и нишов, но постепенно розата и пачулито го правят по-богат, а малината и амбъра го омекотяват допълнително. В по-дълбокото развитие, става и кремав, подозирам от сандаловото дърво.
Разбирам защо mimoza намира препратки към Сантал Роял, и аз ги откривам, но за мен въпреки това е различен заради зеленото пачули и малината.
Категорично не е за насляпо и случайни експерименти - не е шега парфюм и има голяма възможност да се стори пълен ужас за някои. Само след проба.

Пробвах на кожа новият  Lancôme La Vie Est Belle Iris Absolu for women

Не знам доколко са ми обективни тези първи впечатления, но съм някак объркан и със смесени чувства.
Първите 20 минути ме шокира - на мен, извади много сходен ирис с този от Dior Homme Intense Scream Rolling Eyes И то извади точно това, което не харесвам в Dior Homme Intense - стои ми прашно, вехто, сухо, ириса ми звучи в тези мигове неприятен. После, за около още 20 минути, се появи някакво усещане за мухлива лекарствена тонка с пралина, въпреки, че няма такива нотки описани. И аха да се отчая, когато минаха 40 минути, най-сетне парфюма се нареди и ми харесва. В този момент, когато се подреди пъзела, много ни напомня на Allverne Iris & Patchouli. Знам как звучи, но така го усещам. При всички положения е хубаво и смело издание, по-различен от досегашните, по-зрял и пудрен. Моя проблем с La Vie Est Belle Iris Absolu са тези първи 40 минути - не е мой там, но след това е ок.

Пръснах на листче Montblanc Signature Absolue

Елегантен, стилен, женствен, има класно и хубаво присъствие, поне за моя вкус.

И да се похваля накрая, купих си най-сетне Zara Magnificent Black Animal Heart Eyes Cat

Песен за вечерта:  Gramatik - The Ghosts Of Piran

Wine Glass

Последна редакция: пн, 20 фев 2023, 21:26 от Deetron

# 596
  • BG-DE
Днес реших да пробвам Irresistible rose velvet но тъй като не го намерих реших да си припомня Irresistible edp, защото във Фрагрантика четох, че базата е идентична, миналата година го бях пробвала но върху кожата ми се разви като вкиснал компот 😊 сега направо ме изненада, компота го нямаше но след 10-та минута се превърна в копие на вече спрения See на Chloe 🙄 При всяко положение не е моето, не знам защо нещо в този парфюм ме дразни.

# 597
Благодаря за мненията, със сигурност бих искала да го пробвам.
Насочих се към него тъй като видях че го оприличават с Montale Aoud night, който харесвам, но искам нещо друго.

# 598
  • Sofia
И аз днес пробвах новия  Lancôme La Vie Est Belle Iris Absolu и това е първият от линията, който ми харесва. От всички останали направо ми прилошава от сладост и истерия. Много мек и нежен ми се видя, а ирисът много ми хареса, но аз си обичам ирис по принцип. След около час остана на кожата без ириса, но много топъл и някак кадифен, абе чудна изненада е и сега си го мисля. Но сякаш сезонът му отминава и ще се въздържа по-скоро.

# 599
Някой познава ли това?  https://www.fragrantica.com/perfume/Jo-Malone-London/Rose-Water- … e-2023-79464.html
Доколко прилича на Love By Kilian и най-вече на Love Extreme? Чета коментари във Фрагрантика и ми се искаше и мнения от тук да получа.

С него сравняват Loewe Paula's Ibiza. Не познавам Mancera Holidays, но Paula's Ibiza е много интересен и летен... Надявам се пак да се появи тестер някъде, а иначе  последно го имаше в шоурума на Нотино (с кодовете в момента 50 мл излизат 100 лв, имат и 15 мл за 53 лв).
А Paula's Ibiza  Eclectic, познаваш ли? Също звучи много летен и плажен парфюм. Май ще сложа едни 15 мл. в кошницата.

Общи условия

Активация на акаунт