Математически турнири 1-4 клас. Тема №61

• 92 199
  • 753
  •   1
Отговори
# 435
А къде виждате точките на децата? Във файла, който аз гледам, няма точки. За мен не е честно това разделение, но...важното е, че децата са се справили.

# 436
  • София
А къде виждате точките на децата? Във файла, който аз гледам, няма точки. За мен не е честно това разделение, но...важното е, че децата са се справили.
Точките на част от децата се виждат в няколко протокола, които учебни центрове, които са локални организатори на състезанието, са публикували на сайтовете си. След това, знаейки колко точки е изкарало съответното дете от протокола на локалния организатор, може да се провери по трите му имена какъв медал е получило в таблицата с медалите.
А относно разпределението - по регламент "За всеки клас и всеки дистанционен кръг участниците се подреждат по точки от най-големия към най-малкия брой точки. Първите 5% (от общия брой на участниците от всички училища за всеки клас) в класирането получават златен медал, следващите 10% - сребърен, следващите 15% - бронзов медал."
Т.е. възможно е чертата на даден медал да се сложи в средата на група деца с еднакви точки, които ще са подредени и според времето за решаване (по-бързите ще са над чертата).

# 437
В един от кръговете, в едно от училищата на моите, явно бяха забравили да им запишат времената, та накрая в протокола всички бяха записани с 60 минути.
Нали бяхме говорили за ЕК, че на някои места четат условията на задачите на децата. Ами, днес разбрах за две училища в нашия град, които са заели челните позиции, че са им четени задачите. И има едно село с ромчета, които също са класирани преди моето хлапе. Така че, искам да ви кажа - ако сте останали разочаровани от класирането на това конкретно състезание на вашето хлапе, недейте. Защото в първи клас е явно опорочено това явяване. Питах и разбрах, че на второкласниците не им ги четат задачите. Накратко, като премахна мислено нередностите в класирането, моето се е представило доста подобаващо по моите критерии Simple Smile

Последна редакция: пн, 24 апр 2023, 18:30 от rumka833

# 438
Привет,
някъде мога ли да намеря задачи от "Европейско кенгуру плюс"?

# 439
Привет,

И аз търсих, но не мога да намеря

# 440
Привет,

Мисля, че във фейсбук групата "Математически турнири" има качени (поне от миналата година).

# 441
  • София
Някой дали вече знае точния диапазон на точките за медали от МБГ, специално 1 и 3 клас ме интересуват.

# 442
Някой дали вече знае точния диапазон на точките за медали от МБГ, специално 1 и 3 клас ме интересуват.
Скала за 1-ви клас от МБГ Пролет: 40-29 – злато; 28-23 – сребро; 22-18 – бронз.

За 3клас не мога да помогна Sad

# 443
Утре сутринта оставям всичката си работа, и цял ден ще стискам палците си за децата, които ще се явяват на ЕК+, и на полуфинала на МБГ. Wink И аз имам по един представител и на двете места Wink

# 444
Привет, дами! Някой да знае тезултатите от ВМС Враца?

# 445
Добри ли са easymath за подготовка на деца до 4 клас за математически състезания?

# 446
Супер са, модулите са им добре обяснени, и има тестове от всички състезания от предишни години.
Някое дете ходило ли е на състезанието днес в НПМГ, с каква нагласа са децата?

# 447
Задачите са били трудни , но това се знаеше от регламента.

# 448
  • София
Излезли са резултатите от полуфинала на Математика без граници от Стара Загора: https://www.mathematicalmail.com/category.php?id=301

# 449
Задачите са били трудни , но това се знаеше от регламента.

Темите и решенията на състезанието „Ключът към знанието“ вече са побликувани на страницата на организаторите.Simple Smile
https://www.sicademy.bg/

Общи условия

Активация на акаунт