Какво повече НЯМА да купя - 22

• 89 924
  • 778
  •   2
Отговори
# 360
Аз обичам баш кисело мляко. И боза кисела обичам, ама няма.
Взех боза със захар (от Лидл мисля). Отворих я и пих една чаша - беше сладка без помен за кисела нотка. Поне 3-4 дена седя в хладилника и когато отново я опитах, вече беше киселка. А последната чаша след още 1-2 дена за мен беше истински резлива (обичам да ми е по-сладка).

Последна редакция: сб, 01 апр 2023, 19:56 от Zizini

# 361
При мен не се е получавало това с  бозата от Лидъл. И аз от същата съм вземала.
Стои два дни в хладилника, става кисела и гъста, обаче не и резлива.
Отдавна не съм купувала, може сегашната да е по-различна.

# 362
Аз обичам баш кисело мляко. И боза кисела обичам, ама няма.
Има кисела боза - в Горна Баня в София правят такава със захар и тя вкисва. Не мога да кажа фирма, но от там  ни носят от време на време.
бозата не вкисва, а става резлива, т.е захарта се превръща в алкохол. Ферментацията може да продължи до киселина, но аз такава боза не съм пила.

# 363
Още помня как като ученички сядаме с моя приятелка в сладкарница. Тя си взима боза, аз не си бях взела, открай време не обичам боза. Тя пие от бозата, може би е останала половин чаша. След малко поглеждаме - чашата пълна. Толкова беше ферментирала бозата, че се надигаше непрекъснато.

# 364
Joy
Вярно, още като я наливаха изглеждаше като шупнала.
Не знам колко от нея са изхвърляли, но си беше резлива.
Такъв вкус не съм улучвала, а и в сегашните бутилки няма как.
Преди бяха стъклени и отгоре с хартиени или тънки пластмасови капачки.

# 365
Аз помня бозата в малко бяло пликче от 90-те години, беше страхотна и не помня да е била резлива. Grinning Иначе и бабите едно време правеха домашна, макар че е трудоемко.

Кашкавал Елена, 400гр. Прекалено мек, стои като топене сирене от онези малките квадратни, най-евтините. Нито констистенция на кашкавал, нито вкус, дори не беше солен достатъчно.

# 366
Аз помня бозата в малко бяло пликче от 90-те години, беше страхотна и не помня да е била резлива. Grinning

Е, то точно през 90-те и нашите производители се научиха как да удължават срока на годност от 3 дни на безкрайност. Simple Smile
В интерес на истината прясната боза винаги е сладка. Кисела става, когато престои на топло или няколко дни в хладилника. Извън хладилник даже шупва и гърми. Ако е направена със захар и без консерванти, разбира се.

# 367
На мен и в хладилник ми е гърмяла боза. След втория път вече си казах, че повече боза няма да купувам. Laughing

# 368
  • София
Аз помня бозата в малко бяло пликче от 90-те години, беше страхотна и не помня да е била резлива. Grinning Иначе и бабите едно време правеха домашна, макар че е трудоемко.

Кашкавал Елена, 400гр. Прекалено мек, стои като топене сирене от онези малките квадратни, най-евтините. Нито констистенция на кашкавал, нито вкус, дори не беше солен достатъчно.

Скрит текст:
Елена си пуснаха продуктите из хипермаркетите и съсипаха качеството. Докато бяха само с верига фирмени магазини, бяха по-скъпички, но хубави. И сиренето в ламарина съсипаха.

# 369
Повече не бих купила от Пепко мъжки тениски. След едно пране станаха ужасни около подмишниците. Ще каже човек, че мъжът ми е свинче все едно. Grinning  С тениски закупени от други места няма такъв проблем.
Мога да потвърдя с 3 тениски закупени за мен за домашни от пепко - след пране - бието ще ме удуши, подмишницата ме стяга, шевовете на "кестерме". Както и боксерки за мъжът ми .. изглеждаше адски нелепо в тях след първото пране ..  :/

# 370
  • Mediterraneo
Пепко тотално го отсвирих за дрехи след закупуването на едни бикини. Не успях да обуя нито един чифт- едните се разшиха, другите провиснаха, третите избеляха, ужас някакъв. Май само чорапи съм вземала 2-3 чифта и то по спешност, не са им качествени( нямат високо съдържание на памук).

# 371
Пепко тотално го отсвирих за дрехи след закупуването на едни бикини. Не успях да обуя нито един чифт- едните се разшиха, другите провиснаха, третите избеляха, ужас някакъв. Май само чорапи съм вземала 2-3 чифта и то по спешност, не са им качествени( нямат високо съдържание на памук).
Приятелка отишла на тийм билдинг в Боровец, извън сезона, носи си само бикини от пепко, всички се разпорили на първото обуване, магазини не работят, та беше брала ядове 2-3 дена, няма какво да обуе ..

# 372
  • софия
Бельо, дрехи са с отвратително качество. Подозирам, че съдовете за готвене са със същото и не бих рискувала (неясно и несигурно съдържание на материали).
Но декорациите и свещите са екстра.

# 373
  • Свищов
Да, бикините на Пепко се съдират, но са ми супер удобни и ги нося до скъсване. Много ми харесват сутиените тъп бриджитка, които мога да нося без презрамки съвсем спокойно. Вече 2ра година откарват, а само 2-3 техни сутиена въртя всеки ден. Детските дрехи са според зависи - едни Хелуински блузи малката покъсва от носене, но някои панталони адски много се свиват. Постоянно нося терлички от плат вкъщи  протъркват се, но като за 5 лева си струва да си купя 23 пъти годишно.

# 374
Евтините им тигани и да ми ги подаряват не бих ги взела. Един път се излъгах, стига ми. Не, че нещо, то 6лв. къде не съм ги дала и по принцип не би трябвало да го правя на въпрос, щото за тази цена очаквания не би трябвало да имаш, ама за протокола да си кажа. Сигурна съм, че тиганче от детска кухня би издържало повече. Sunglasses
Изгодно е само, ако си на полеви условия и нямаш подходящ тиган под ръка. Ей, тъй, за еднократна употреба. Wink

Общи условия

Активация на акаунт