Лидл 172 - февруарска винено-любовна

• 86 328
  • 1 424
  •   1
Отговори
# 555
Подарявам+седмичните
Скрит текст:

# 556
  • Sofia
Скрит текст:
Незнайно защо съм си внушила, че рендета с такива малки приставки са неудобни. Само ги заглеждам, но ги избягвам 🤷‍♀️ Функционални ли са, кое от двете е по-хубаво? Аз го искам за моркови.Аз май харесвам повече това с контейнера, но пък е с по-малко приставки 🤔
2то има само една приставка повече -  по тънки и по-дебели шайби, при първото са само един размер шайбите.  
Аз имам като второто от по стария модел и съм доволна (застава на купа, но и над дъска просто го ползвам размерат на приставките съвсем не е проблем), затова взех 1вото.  А изобщо взех, заради това че са направили  ножовете косо, а жулиените са ми най ценни.  Иначе с 4 размера шайби съм си взела едно с керамичен нож и много си го харесвам и ползвам.  

И на мен повече ми харесва това което си го купила сега. То и аз май търся приставка за жулиени🤔 Искам да стърже тънко и фино морковите за салата. А шайбите дето ги прави много ли са тънки, чете ли се вестник през тях🤭? Стават ли за салата краставици нарязани с него?
Не съм го пробвала още, но изглежда тънко като гледам ножа.
П.П. Пробвах - 2-3mm шайба краставица... като толкова е и по-тънкото от двете на другото ренде.

Последна редакция: вт, 14 фев 2023, 00:31 от Morena

# 557
За мен това да викаш управителя си е на същото социо-културно ниво колкото и касиерката да си говори за лични работи и да прави грешки. Правилният начин си е да пишеш до централата на контактите за клиенти, а не да правиш сеир пред публика.

Всеки път като споменете ренденцето се сещам че ми седи в чекмеджето и чака да бъде използвано. Ако не ми изветрее от главата, утре ще го сефтосам, или поне ще проверя дали не е ръждясало Satisfied
Бузи вземах веднъж и имаха някакъв особен дъх и от тогава не съм. Странна мръвка. Но след като тука ги нахвалихте, ще пробвам пак, ама все си мисля че анатомията придава специфичния вкус и им се чудя.
Ходих днес с намерение да си взема уок тигана, но ми се видя много малък и не взех. Пише диаметър 28 см и очаквах това да се отнася за дъното, но вероятно беше за горния ръб.
Явно не ти трябва уок. Макар че лидълския уок е с доста голямо дъно за такъв.
Четох първа страница на темата, но не видях никъде мюсли в харесваните продукти. Купувате ли ги и имате ли предпочитан вид?
Мюзлито е връх Hands Ok Hand
Вкусен ли е / заслужава ли си Обацтера? Идеи за приготвяне на цялата патица с вътрешности?
Обацтера е страхотен. На патицата
Скрит текст:
й кръцваш крилцата и шия ако има и заедно с вътрешностите ги правиш на супа с ориз. Вместо олио в супичката може да сложиш парче от патешката кожа там дето има повече мазно, ще даде и аромат. Цялата патица я бутни във фурната със зеле и с нормалните подправки за зеле, може по някое време да се наложи да отливаш мазнина, че пуска много. Вкусно месо е и не й трябва много да й се бае, просто й трябват сол, пипер и гарнитура

# 558
"В случая оплакването не е за принципа, а просто в името на егото и за да се даде урок на „противника“, тъй като в писмото до Лидл не настоявате за въпросната корекция, която очевидно не ви е толкова важна."

С тези методи баят си намалиха клиентите и сметките. Гледам половината държава при съседите.
Скрит текст:
Хем по-качествено хем по-ниски цени. За основни продукти - месо, мляко, яйца от месеци не съм опирал да магазин. Вдигаш 400%-500% и 1000% после правиш промоции с 5 стотинки отгоре и отдолу. С тази бизнес стратегия много стоки сами ще си ги ядат. При съседите цените са на светлиннио години. Не се чудите като отвори поредният магазин за турски хранителни стоки и сръбски тестени изделия. Нормално е. Не се хващайте сега да добавяте цената на отиването до там.- Тровенето с пламово масло и прането с тебешир вместо с прах не може да се компенсира с никакви цени на горивата.

Ами аз го маркирах като закрих оригиналния баркод (че и в К. стават така грешки и не се маркира червения етикет). И излезе намалението веднага на екрана.
Да, така е. Наскоро писах за това в кауфландската тема, защото ми се случи намалено с оранжев стикер кисело мляко да излиза на редовната си цена. Тогава служителката ми обясни да закривам с ръка оригиналния баркод и наистина така се отчита намалението от стикера.🙂 Явно сканиращите устройства "хващат" редовните баркодове от всякакъв ъгъл😃 или почти...
Отчитането на намаленията е област където има доста да се работи. На някой места не им е казано как да слагат етикетите, на други бързат и вършат работата през куп за грош.
Скрит текст:
Резутатите обикновенно са грешки в отчитането, недоволни клиенти и разправии.
Като клиент достигнах до степента "когато слагате етикет с размер равен или по-голям от размера на оригиналният бар код слгайте го добре да покрива оригинала. Когато оригинлният баркод е по-голям слагайте този за намалението максимално далече от оригинала". До там успях да им настроя алгоритъма за лепене на етикети. Преминах на касите за самообслужване и вече сам внимавам не разчитам на служителките дето лепят етикетите. Там се борим с друго пишман програмиране.
Намлението се вижда чак като тръгнеш да плащаш и не виждаш къде е намалено и къде не. За тази недомислица се налага друга процедура. редовните на отделна бележка. Всака група намалени на следваща. Примерно два кУр_Асана не излизат намелени докато не цъкнеш плащане. Така му било по-лесно на пишман програмиста. Кво праим?  ... На отделна бележка. Така 3-5 бележки докато маркираме всички групи намалени. Във веригите има тъпи и/или мързеливи явно. Промените във софтуера сравнени с времето на клиента и консумативите за печат. Да с живи и здрави.
Ползването на намеления в България продължава да е работа за хора с две висши. Скоро ще се иска докторат или професура.

Последна редакция: вт, 14 фев 2023, 05:59 от netman71

# 559
За ирландското масло- в М. до 15.02 са две за 7.29 лв.
Благодаря за уточнението, че вече и стоките с допълнително намаление могат от пазаруващия да бъдат маркирани на бързите каси и как (нямаше вчера такива в покупките ми, затова не съм го видяла работещо). За видимостта на отстъпките и недостатъка съм напълно съгласна, ама така е като са го програмирали чак накрая, преди самото плащане да маркираш Лидл+ картата, защо- те си знаят, но естествено, че като не е направена още връзка с отстъпките по карта докато се маркират продуктите няма как да видим нищо различно, освен цената в магазина за клиент без карта.

# 560
  • Sofia
Скрит текст:
Незнайно защо съм си внушила, че рендета с такива малки приставки са неудобни. Само ги заглеждам, но ги избягвам 🤷‍♀️ Функционални ли са, кое от двете е по-хубаво? Аз го искам за моркови.Аз май харесвам повече това с контейнера, но пък е с по-малко приставки 🤔
2то има само една приставка повече -  по тънки и по-дебели шайби, при първото са само един размер шайбите.  
Аз имам като второто от по стария модел и съм доволна (застава на купа, но и над дъска просто го ползвам размерат на приставките съвсем не е проблем), затова взех 1вото.  А изобщо взех, заради това че са направили  ножовете косо, а жулиените са ми най ценни.  Иначе с 4 размера шайби съм си взела едно с керамичен нож и много си го харесвам и ползвам.  

И на мен повече ми харесва това което си го купила сега. То и аз май търся приставка за жулиени🤔 Искам да стърже тънко и фино морковите за салата. А шайбите дето ги прави много ли са тънки, чете ли се вестник през тях🤭? Стават ли за салата краставици нарязани с него?
 Пробвах - 2-3mm шайба краставица... като толкова е и по-тънкото от двете на другото ренде.  Аз тази дебелина я ползвам за сандвичи, за салата искам по-дбели резени. Simple Smile

Еф, аз ако не снимах храната, може и моето ренде да си спеше в шакафа или поне по-рядко бих го ползвала. Simple Smile
Просто да го извадя и после да го връщам... затова онова за шайби с различни дебелини ползвам много, защото ми виси на кука, пред погледа ми е и само грабвам.  А шайбите лесно стават на клечки/жулиени и така... Simple Smile

Идея за тортила сандвич - Тортила с авокадо, черна леща, сладък картоф, спанак и сирене;  чушка, краставица,  слива

Скрит текст:
Всичко без лещата е лидълско Simple Smile

# 561
Ирландското масло на промоцията - пакетирано за Милки груп. Grinning Кой знае какво има в него. Тези завзеха и лидл с боклучавите си стоки...
Ето ви една новина от 2021-ва, да прочетете какви шмекерии прави тази фирма.. трябва да ги затворят.

КЗК глоби "Милки Груп Био" със 1,7 млн. лв. за нелоялна търговия с германско масло

Комисията за защита на конкуренцията наложи имуществена санкция на "Милки Груп Био" ЕАД в размер на 1 694 560 лв. по чл. 29 от ЗЗК (нарушение на общата забрана за нелоялна конкуренция), съобщава КЗК.

Подателят на искането "Ростар БГ" ООД и "Милки Груп Био" ЕАД са дистрибутори на германско краве масло с марка за качество Deutche Markenbutter на територията на страната.

В хода на проучването се установи, че през 2021 г. дружеството закупува краве масло на блок, като самостоятелно го опакова с опаковки, които имат обичайния изглед и обозначаване на продукта като Deutche Markenbutter, Mildgesauerte Butter, от 250 гр. (Дойче Маркенбутер, леко подкиселено), но в действителност опакованото масло е различно. Същевременно цената, на която дружеството е закупило вложеното масло, е по-ниска в сравнение с цената на продукта, когато се доставя в опаковки от 250 грама.

"Милки Груп Био" ЕАД самостоятелно изработва и опаковките, в които разпространява продукта и на които е обозначен като дистрибутор (това обичайно е услуга, която се заплаща на производителя).

Опаковайки самостоятелно в собственото си предприятие краве масло с означение Deutche Markenbutter, леко подкиселено - различен продукт, който е по-евтин и в опаковка, за която не заплаща на производителя, "Милки Груп Био" ЕАД придобива нелоялно конкурентно предимство пред прекия си конкурент "Ростар БГ" ООД, както и пред останалите конкуренти (които спазват посочените нормативните изисквания и обичайните търговски практики), посочват от КЗК. Ответното дружество спестява в дейността си разходи и поддържа пазарната си позиция по нелоялен начин в ущърб на конкурентите, получава икономическа изгода, като улеснява собствената си търговска дейност по неправомерен начин, пише в съобщението.

Последна редакция: вт, 14 фев 2023, 08:23 от Plam3

# 562
Аз взех от маслото в Метро и е вкусно. Не съм гледала какво съдържа.

# 563
В Метро също ли пише, че е опаковано за тази фирма?
Не знам.... каквото и да напишат, може ли потребител да има вяра на тази фирма, която се е провинявала и са я глобявали не малко пъти?
Понеже проверявах за това масло и излезе резултат - миналата година пак февруари тук се е коментирало същото масло, което е дошло в Кауфланд с китайски надписи и някой е написал, че млякото му е от Виетнам и било предназначено за пазарите там. Какви са тия врътки за едно просто масло от Ирландия не мога да разбера. Какво има да го реже и да го разпределя фирма в България, да ни го докарат опаковано от Ирладния. Големи схеми, присъщи за компрометирани фирми.

Последна редакция: вт, 14 фев 2023, 09:03 от Plam3

# 564
Не помня какво пише, като се прибера може да погледна, но няма да е скоро.

# 565
В брошурата на М. опаковката изглежда идентична на това масло, което сега в Лидл предлагат.

# 566
Ако на купон пише, че изтича утре, това означава ли, че утре все още е валиден?

# 567
  • Буркина Фасо
да.
утре ще пише - изтича днес.

# 568

Идея за тортила сандвич - Тортила с авокадо, черна леща, сладък картоф, спанак и сирене;  чушка, краставица,  слива

Скрит текст:
Всичко без лещата е лидълско Simple Smile

Много интересно изглежда тази тортила, има ли нещо специално при нейното приготвяне или просто смесвате съставките след обработката им? Simple Smile

# 569
На последния ден, в който изтича, ползват надпис "Изтича днес"

Обаче и мен все ме обърква това "Изтича утре" защото си е двусмислено и се случва да се чудя дали съм запомнила правилно, та му намерих леснината... Stuck Out Tongue Winking Eye
Гледам за по-сигурно в "наличност и условия" на самия купон, там си е изписано валиден от дата Х до дата Y включително.

Общи условия

Активация на акаунт