Лидл 172 - февруарска винено-любовна

• 86 282
  • 1 424
  •   1
Отговори
# 675
В хладната витрина, охладена (мисля, че не е размразявана, а наистина прясна).
И е чистена, без глави и опашки.

Последна редакция: чт, 16 фев 2023, 17:05 от fenyx

# 676
  • In transit
Супер! Благодаря за полезната информация.

# 677
Има остри перки и здрав гръбнак, перките успях да махна, да филетирам- не съвсем, само срязах на две покрай гръбнака.

# 678
Зарадвах се много на баничките с локум, които са един от продуктите затвърдяващи ми убеждението, че дори еднакво изглеждащи продукти в различни магазини, въобще не са.
Преди около 3 месеца купих от К. Нищо общо нямат - бяха постни, сухи и в сърцевината като сбито, сушено а не печено тесто.
Точно печивата са от продуктите, които твърде често са абсолютно различни в различните магазини (понякога дори в една и съща верига). Освен това, в отделните магазини и филиали ги и пекат по различен начин...😉
Но от нехранителните стоки действително от известно време доста от артикулите са абсолютно идентични. Определено има артикули, които просто са брандирани по различен начин- уредите за понички, гофрети и омлети, цедките, силиконовите четки за тоалетна, магическите чаши и други. Естествено, не твърдя, че чак 100% от артикулите са еднакви, но...🙂
Феникс, вкусна ли е тази риба?

# 679
За рибата дали е вкусна- ще разбера като я изпека, малко по-късно довечера. За първи път точно такава ще правя. Имам някаква идея как да импровизирам приготвянето ѝ, но реших, че острите перки задължително трябва да махна преди печене.

# 680
  • СОФИЯ
На Сточна гара са заредили от сладкия Чили сос. Аз харесвам сулка, имаше само една опаковка обаче. Котлет Амур супер намален. Първо намален 8.99 лв за кг и после още 30 %. Много имаше

# 681
Пасувам идната седмица. Чаках френска седмица заради чогуна, то няма Angry Най-много да мина за брашно и мая и толкоз от мен. Подарявам купоните за Кола кола, както и този от скреч картата

# 682
  • Sofia
Клементините на 1.65лв са  ужасни!  Взех 3 за проба (както обичайно).
А пък като слушах новините...  ще вземем да намалим млякото определено, а и скоро съвсем ще отпаднем, като ще си взимаме домашно.

# 683
И аз взех такива, но още не съм ги опитала. После ще пиша.
П.п. И в нашия филиал гадни мандарини са заредили, дебели кори, дебели ципи, кисел вкус.
Рибата сулка не е лоша, май по-добре да е пържена, но други риби предпочитам повече (пъстърва, лаврак).

Последна редакция: чт, 16 фев 2023, 21:18 от fenyx

# 684
Ирландското масло го опитах, но два вида френски са ми по-вкусни и нямам причина да взема повече от него.
Днес забелязах нов продукт - бяла риба сулка, цената сега е 16.99 /кг (без оферта).
Къде е тази риба? Прясна или замразена? Това е невероятна вкусотия - хищна наша сладководна риба, най-добре е да се панира нарязана на котлети. И цената е нормална - от няколко години е подобна, ако се намери някъде.

Добавям - щом е изчистена, е още по-добре. НО... не е добре да се пече - всяка бяла риба (дори и гадните океански) са със сухо месо.
Отивам утре да видя дали има при нас.

Последна редакция: чт, 16 фев 2023, 22:03 от Недоволна

# 685
Подарявам купони от скреч карта, както и всички избрани и седмични: 
Скрит текст:

# 686
  • Sofia
Прясна е Сулката, видях я, ама после питах ММ за нея, та ще взимаме.

# 687
Прясна е Сулката, видях я, ама после питах ММ за нея, та ще взимаме.
Само не я пъхай във фурната, че ще е жалко за разкошната риба.

# 688
Фениксче, късно виждам, трябваше да я пържиш/панираш.
Едно време ловехме бяла риба и сулки(малките бели риби) на яз. Искър, разкошни са.

# 689
Леми 🤗, да, и по моя преценка най-хубава ще е панирана. Намерих рецепти и на фурна, не ги следвах съвсем, импровизирах, но нямах време да се занимавам с пържене и преди това рязане- трябва малко повече обработка и остри ножове (или да се насече със сатър на котлети). Но и така се хареса вкъщи, държа да отбележа. Просто на мен рибите тип “бяла риба” по принцип не са ми особено любими.

Общи условия

Активация на акаунт