Социалистически тоталитаризъм vs демократичен капитализъм

• 63 059
  • 2 175
  •   1
Отговори
# 1 035
  • Пловдив
ДеВа, адаптирано мляко е формула, да. Като "експертиза" в новия смисъл и всички онея модерни думи.

ЧС, обаче някой, който - с право - оспорва до 1878 да сме били в "робство", сега изведнъж да ми говори за "робство на съзнанието" (каквото и да значи това), ми идва в повече. С все уговорки за метафори.

# 1 036
E, принципно бих тръгнала директно с тази метафора, просто влязох в тон с предния пост. А и феновете на "турско робство" не мисля, че го смятат за метафора.

# 1 037
Скрит текст:
Идеологическата обработка не е създадена от социализма. Нима днес няма такава?
Едно време ни беше втръснало от социализъм/комунизъм, сега от евроатлантизъм. Не мисля, че средно интелигентен човек може да поддаде на такава пропаганда, независимо от посоката.

Да бе, все едно не помня. Разбира се, че никой не се поддаваше на 100%, ама това си беше пресметнато. Точно както слагат знак за 60 км/ч, че шофьорите да карат с безопасните 80.  Но съвсем добре си спомням как хората масово бяха повлияни в някаква (съвсем не малка) степен. Пък ти сега го изкарвай как били умни и се усещали. А днес може също да има реклама на някакви ценности, но никой не забранява антирекламата им. Това е голямата разлика.
Кой смее да се противопостави срещу  ценностите записани в чл. 2  на Договора за ЕС? Ратифицира се от държавите членки и се изпълнява /живеем според тези ценности/. Приемаш, не приемаш, харесваш или не това е положението.

ПП Реклама и антиреклама на ценности ми е неразбираемо.

# 1 038
Копейкин май на всичко се противопоставя и никой нищо не му казва. Партии агитират за излизане от ЕС, за вечна дружба с Русия и прочее и нищо.

# 1 039
Копейкин не се противопоставя на нищо /поне засега/, просто изразява мнение. В момента, в който реши да се противопостави или не изпълни, си има процедура.
https://www.europarl.europa.eu/news/bg/headlines/eu-affairs/2018 … a-es-infoghrafika

# 1 040
Да де, никой не му пречи да плямпа. Какво друго очакваш? Нали за това говорим сега - свободата на словото. Иначе ако спечели избори и ни изкара от ЕС може и европейските ценности да замести с Руски.

# 1 041
Да де, никой не му пречи да плямпа. Какво друго очакваш? Нали за това говорим сега - свободата на словото. Иначе ако спечели избори и ни изкара от ЕС може и европейските ценности да замести с Руски.
Щом не помниш за какво говорим, значи няма смисъл да говорим.Simple Smile

# 1 042

Пепел ти на клавиатурата.... тогава вече наистина ще трябва да се изнасяме от България. През август 1991 за първи и единствен път до сега в живота ми бях ужасена как ще се наложи да бягаме. Дано никога не ми се случи отново.

# 1 043
  Не, този кретен Копейкин не просто изразява мнение, а врещи за референдум поради еврото и лее тролска пропаганда всяка телевизионна секунда.

# 1 044
  • София
И неговото ще е до време. Ще се появи друг, който да обере вота на вярващите в конспирации. Поне няма да е руско прокси, че те май няма да имат пари да си купуват политици.

# 1 045

Пепел ти на клавиатурата.... тогава вече наистина ще трябва да се изнасяме от България. През август 1991 за първи и единствен път до сега в живота ми бях ужасена как ще се наложи да бягаме. Дано никога не ми се случи отново.

Ми ще се изнасяме, както се  казва - готви се най-лошото, надявай се на най-доброто.

# 1 046
И мен това би ме накарало да търся път навън. Ако ни набутат в някой Евразийски съюз. Да пази Господ...

# 1 047
Рефенрендум за/против еврото е незаконен. Записано е кога може референдум, за ратифицирани международни договори, не може. логично. От друга страна, вече имаше един противоконституционен референдум ...
СПоред мен, и този не иска да се разкачаме от ЕС, прекалено са сладки фондовете. Увлича радикалите и податливите, за субсидийката. Жалка работа. Но е опасен.

# 1 048
Поредният...
Костадинов не организираше референдум за/против еврото, а кога да бъде прието еврото. В този му вид си е напълно законен.

Всичко се свежда до това как се предоставя дадена информация.

# 1 049
Ами той може да иска 2500 година да се приеме. Пак ли е законно?
Кой е той, да определя срока?

Общи условия

Активация на акаунт