Клуб на храбрата шивачка - 24 тема

• 35 710
  • 809
  •   1
Отговори
# 705
  • FRANCE
Amareto, честита ти нова рокля. Heart Eyes

Нещо не разбрах, как на подгъвът  има страничния край на платът?  Значи платовете имат посока (ужас избяга ми думата как е на бг, мисля права нишка) . По дължина, успоредно на страничният край на платът и ширина, перпендикулярно на въпросният страничен край.  Дори и памук или лен ако ги дръпнеш на ширина има лека еластичност. За да не ти се криви линията слагаш кройките по дължина на плата. На всяка кройка имаш една дълга стрелка , тя трябва да съвпада с правата нишка на плата. Blush

Успех и да се похвалиш много нови рокли

# 706
МЛВ, права сте за резервата на набора - много е! Не се получи никак деликатно това съединение, защото и двата шева са покрити и не са особено тънки, нито аз се справих с това да зашия по-фино и прецизно.
Ръкавите по трудния начин ги съших, така беше  в инструкцията и не ми мина през ум да направя нещо друго, макар и много по-логично.
Мадам , как да ви обясня за рошавия ми подгъв Simple Smile Знам за посоката на нишката, а и имаше схема как да наложа кройките върху плата , тоест с горната част нямам грешка. Обаче за полата пише - отрежете еди какъв си правоъгълник, 2 броя. Отрязала съм, много ми хареса че остава това нещо отдолу, казах си браво даже.
Тоест, срязала съм едно парче от плата на дължина и съм запазила двата края. Тоест, както казвате - вероятно има еластичност на плата и полата ще провисне от тежестта си с времето.

Умишлено избрах този модел за прототип, зашото прощава доста грешки около полата и талията а и може да се стесни  и скъси.
Бих го направила още веднъж, отчитайки всички пропуски  може би от плат с малко синтетика, за да е по стабилен. Продавачката ми предложи такъв от изключитело малкия асортимент, но аз отказах понеже беше тъмен цвят като за униформа на машинист или полицай и не ме вдъхнови особено.

# 707
Да, фирма Май, която все още работи и към нея има магазин за платове на топ цени. За огромно съжаление скоро няма да се срещна с шевната машина, тъй като преди седмица бяхме с малкото ми дете в болницата и в деня в който ни изписаха намериха заболяване на другото ми дете. Sad Та се прибрахме малко към родния ми град да се лекува и всичко друго е на заден план. Много благодаря за милите думи, че ми се отдава. Надявам се скоро всичко да е наред и да се завърна с нови сили.

Здравейте,

Първо ще пиша директно към Цвете, понеже и двете сме от (резерват) севорозапад.
Шивачки  в Монтана има много- някои са кисели, някои са приветливи, но срещу възнаграждение за половин час биха ви дали някои практически насоки със сигурност.
Отделно, във ФБ има група за Монтана, където може да пишете при нужда от помощ, някой ще се отзове. В града имаше шивашки цех преди (фирма Май, ако помня правилно), съответно много хора са работили там и могат да шият. Не се притеснявайте да питате.

# 708
  • FRANCE
Здравейте,  търся книжка (не знам дали има) за видове джобове и как се шият и същото но за деколтета. Значи имам си базова кройка и ми скимва че искам да е различно. И се почва голямото чудене, това как се правеше . В нета има много, ама се чудех, няма ли нещо публикувано със всичко вътре Blush Та ако имате идея за заглавия, много благодаря

# 709
Madame, ще погледна довечера в книгите, които имам вкъщи, дали има в тях повече информация за джобове и ще пиша. Имам доста книги, но не се сещам точно за джобовете, защото аз не шия джобове, а в книгите за шиене чета само това, което ме интересува.

Madame, на лично ви пратих всичко, което намерих за джобовете.
Има доста страници писано и за яки и почистване на вратни извивки в книгата на Бурда - Шиенето е лесно и приятно
В книгата Да се научим да кроим и шием също има много полезна информация, но не е отделено като раздел само джобове и само вратни извивки.
Но за мен това са двете най-добри книги, в които намирам всичко, което ми трябва.

Последна редакция: пт, 25 окт 2024, 17:00 от topsy1

# 710
  • Варна - Черна гора
Оверлога Gritzner отново е на прилична цена 489,99 лв.
Cvete222 можеш да се възползваш ✌️

# 711
Благодаря, но началото на месеца си закупих оверлог singer.

Оверлога Gritzner отново е на прилична цена 489,99 лв.
Cvete222 можеш да се възползваш ✌️

# 712
  • Пловдив
Здравейте, имам машина Singer talent 3321 от около 2г, рядко я ползвам, но понякога се налагат и поправки на дрехи, най-вече за това си я купих. Днес за първи път седнах да сменям цип на един панталон и отвора на крачето не съвпада с иглата. Всичко огледах, но не мога да си го обясня. 😵‍💫

# 713
Имаш една врътка за позицията на иглата

# 714
Крачето е с двойно захващане. Веднъж можеш да го поставиш отляво, но може и отдясно. По този начин, можеш да шиеш ципа от лявата страна и от дясната страна. Постави програма за прав шев и завърти регулаторът за зиг заг така, че иглата да застане на точното място което искаш! Някои машини могат да местят иглата само от центъра на крачето, до дясно положение, което те ограничава доста. И не говоря за евтини машини, а за брандове като Елна и Janome. Сингерът е добре, ако може да мести иглата от ляво, до дясно положение на крачето. Веднъж можеш да щракнеш крачето от едната страна, втори път от другата страна и трети да местиш иглата, но трябва да си на програма за прав шев. Ако имаш краче за скрит шев, с преместване на иглата и развиване на винтчето, можеш да шиеш всякакви подгъви с идеална прецизност: https://www.pinterest.com/pin/211174970394232/?utm_campaign=cate … 94232&utm_term=12
https://www.pinterest.com/pin/140806229753255/
https://www.pinterest.com/pin/818318194817951445/
https://www.pinterest.com/pin/684265737147384817/

# 715
  • FRANCE
Здравейте. Издирвам кройка на това сакенце. Ако случайно сте попадали на нещо такова. Благодаря Flowers Sunflower

# 716
  • Пловдив
Minerva O. , elektrichar голямо Благодаря. Преместих от зиг зага на позиция 0 и стана от първата страна на крачето. 👍🤗

# 717
  • София
Здравейте, днес има интересни неща в емаг (черен петък) с прилични цени - комплект от 6 крачета за двоен подгъв(чаршафи и покривки), както и комплект крачета, в който влиза и краче за горен транспорт, което даже работи нормално. Имам същия комплект, купен за Минервата.

# 718
  • Варна - Черна гора
Здравейте, днес има интересни неща в емаг (черен петък) с прилични цени - комплект от 6 крачета за двоен подгъв(чаршафи и покривки), както и комплект крачета, в който влиза и краче за горен транспорт, което даже работи нормално. Имам същия комплект, купен за Минервата.
Дали би споделил линкове?

Благодаря!

# 719

Общи условия

Активация на акаунт