Лекари в Бургас - 3

• 62 102
  • 764
  •   1
Отговори
# 735
Д-р Кироваков преглежда ли още в Окръжна болница?
Направи си частна клиника и там преглежда. Аз лично не съм доволна, има голяма разлика от старият д- р Кироваков и това,което е сега той.
А при кой ходите? Кой АГ бихте препоръчали?
Ходя само на годишни профилактични прегледи за цитонамазка,преглед и мб. Аз лично ходя при д- р Костова.

# 736
  • Бургас
И аз ходех при Костова и бях доволна, но се оказа, че не е видяла, че имам втора миома около 3см.

# 737
  • Бургас
Ирене, интересно ми е какво ти каза по повод миомата?

# 738
И аз ходех при Костова и бях доволна, но се оказа, че не е видяла, че имам втора миома около 3см.
наистина ли ? Тя е онкогинеколог, направо се учудвам да не е забелязала това , още повече че прави маркиране с някакъв разтвор....

# 739
Сега при кого ходите?

# 740
  • Бургас
Аз при нея си следях миомата, която беше нарастнала до 5см. Последния път като ходих при нея каза, че миомата ми е 3см. Аз се зарадвах, че ми се е смалила (пиех билки по това време). Но случайно една седмица след нейния преглед имах възможност да се прегледам в Турция при един професор, където бях по друг повод. Та тай ми каза, че всъщност имав две миоми - едната 6см (явно това е старата коята е била 5см), другата 3см (тази, която Костова е видяла последния път и е помислима, че е старата). А освен това имам и две вътрешни около 1см. Нарисува ми картинка къде точно се намират всички спрямо матката и дали са издадени навън или навътре. Едната е на задната стена и това била възможна причина да се пропусне. Той ми предложи и няколко варианта за действие. За сега още умувам. Ще изчакам малко да видя накъде ще поемат нещата след няколко месеца и ще реша.
В Турция апаратурата е много по-нова, а прегледа беше много обстоен. Толкова обстойно никой не ме е гледал. Е, и цената си беше висока де.

Последна редакция: ср, 02 апр 2025, 13:18 от Irene Adler

# 741
  • Burgas, Bulgaria
Направо думи нямам.....
Не знам къде да ходим вече, то срамота за преглед да пътуваме стотици километри.
Аз още не съм ходила да видя миомите . Бяха ми препоръчали Костова ,ама като те чета - по принцип трудно ме гледат защото съм без яйчник от 20г и постоянно е драма ,не знам защо.

Има кампания в Девата ,мисля за гърдата да мина, но да не показвам резултатите от доктора в Пловдив.

# 742
  • Бургас
Благодаря, Ирене! Мен ме интересуваше дали ти е предложила операция и махане на всичко. Моите са горе-долу такива размери и беше категорично, че не може по друг начин и да си махна всичко, а се оказва, че на Х км може и само миоите да се махнат, и може и лапароскопски.

Аз съм решила да поостана при д-р Парушева.

Последна редакция: ср, 02 апр 2025, 16:39 от Галчудо

# 743
  • Бургас
Благодаря, Ирене! Мен ме интересуваше дали ти е предложила операция и махане на всичко. Моите са горе-долу такива размери и беше категорично, че не може по друг начин и да си махна всичко, а се оказва, че на Х км може и само миоите да се махнат, и може и лапароскопски.

Не, нищо не ми бише предложила, само да се следя.
Вариантите, които турския лекар ми предрожи са:
1. Махане само на вътрешните малките и слагане на спирала Мирена, която ще стопира големите външните.
2. Махане на големите лапароскопски и проследяване на малките.
3. Премахване на матката без яйчниците.
И трите варианта не са спешни. По принцип той препоръчва ако няма обилен цикъл или някакви симптоми на дискомфорт или ако миомите не притискат нещо или ако не са с гигатски размери да не се предприема операция. Така или иначе според него всяка втора жена ги има и те се смаляват (повечето) при менопауза.

Последна редакция: ср, 02 апр 2025, 17:33 от Irene Adler

# 744
Няма гаранция за смаляване на миома през менопаузата. Две мои приятелки, на 40 + г., получиха тежки кръвоизливи, едната едва я спасиха, кръвопреливаха - с хемоглобин 40. Трета приятелка реши, че вече е в менопауза след спиране на цикъла на 50 г. 7-8 месеца след това отива на преглед с надеждата за смаляване на миомата. Останала е същата, лекарката ѝ казва, че цикълът може да се появи отново и така и става - след 20 дни започва кървене, което не спира до операцията след почти 3 месеца. През това време растежът е огромен - колкото 6-месечна бременност. Тежка операция, понеже миомата е сраснала с червата.
И преди време писах - не чакайте до последно, не искам никого да плаша, но когато миомата е малка, с лапароскопия всичко приключва за два дни.

# 745
Ще помоля за контакти на турския лекар, може и в лично съобщение. На бг доктори не вярвам. Сигурно не е трудно да излъжат и чужденка в Турция, но досега такъв случай не ми е известен.

# 746
  • Бургас
Разбира се, че няма гаранция, че при менопауза ще спрат да растат или ще се свият. Както няма гаранция, че когато се оперира миомата след известно време няма да се появи друга.

# 747
подхванали сте точно моята тема за миома. На мен ми откриха преди 4м миома 5 см. Ходих веднага на гинеколог и ми потвърди. След което ходих и при един лекар идващ от Плевен в Сърце и Мозък-Бургас и ми каза, че имам 2- едната 6см, а др. 2 см. Мога да се оперирам лапароскопски само с махане на миомите, ако няма някакъв проблем. Мога да изчакам, но не е препоръчително защото има вероятност да порастват. И двете ми са между двете стени на матката. Останах доволна от прегледа и от търпението на доктора, защото по принцип задавам много въпроси.

# 748
  • Бургас
При него бях и аз, също много съм доволна, съвсем друго усещане ми даде за нещата и надежда, че нищо не е толкова страшно. Той каза, че не препоръчва премахване само на миомата, за моята възраст и моя случай. Според него до няколко години ще се появят пак, но каза ако държа толкова много може да се премахнат само те. Препоръча ми оставяне на яйчниците, а не всичко да се маха.

# 749
Как се казва този лекар?

Общи условия

Активация на акаунт