Д-р Иван Сигридов - Тема 8

• 79 237
  • 737
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте,момичета.Днес бях на преглед при д-р Сигридов.Отидох със свито сърце,защото прочетох доста от коментарите Ви.Не съм го посещавала от поне година,тогава като не бременна,а сега бременна в начални седмици.При първите ми посещения бях много доволна и спокойна в кабинетът му.И сега докторът беше изключително внимателен,много премерен в изказа си и дори бих казала,че излезнах с надежда,че всичко ще бъде наред!Та искам да кажа,че сред доста страшните коментари не се стресирайте и посещавайте спокойно този магичен човек!Успех всички!
П.С.
Попадала съм в ужасни ситуации с лекари,които са се държали ужасно с мен,а са уникални за други пациенти.Също не смятам,че някоя от дамите преувеличават или нещо подобно,просто исках да споделя скорошен опит!🙏🏻🍀

# 256
Бременна съм в 14-та седмица, днес получих онлайн коментар на направените изследвания.
Има ли сред Вас случай на нисък феритин, желязо на горна граница и нисък Б12, и назначено вливане на Феринжект?

Ето ги и стойностите ми:

Феритин -    47 при реф. ст-сти 34-337
Хемоглобин -   136 при реф. ст-сти 120-160
Желязо -    29 при реф. ст-сти 6.6 - 29.5
Б12 -       340 при реф. ст-сти 145 - 569
Фолиева к-на   37.7 при реф. ст-сти 8.8 - 60.8
Хомоцистеин -    4.4 при реф. ст-сти 0 – 12

Чета, че такива вливания на Феринжект се изписват при ниско желязо, а моето е на горна граница...
------------------------------------

Здравейте, да споделя какво се случи с мен след горните изследвания. Тъй като бяха минали 2 седмици от изследванията, реших да ги пусна още веднъж, преди да направя вливането на Феринжект.
Само за 2 седмици желязото беше паднало на долна граница - 8, а феритинът вече беше 16.
Направих вливането в МЦ Д-р Сигридов (там след Феринжект вливат и банка с вит. C за по-добро усвояване) и се чувствам добре засега. Предполагам и следващите изследвания ще бъдат ок. Казаха ми 2 седмици след вливането да не приемам желязо, след това мога да започна.

Та явно феритинът наистина е показателят, който трябва да се има предвид по отношение на запасите на желязото...

Последна редакция: сб, 22 юли 2023, 11:38 от willful

# 257
willful, благодаря за информацията! След 2 седмици и мен ме очаква такова вливане и се чудих дали да не го направя в някоя болница в града, в който живея или да отида в центъра на Сигридов. Май ще избера при тях да си ги направя. А лесно и бързо ли дадоха час за вливане? Понеже на мен докорът 1 месец ми назначи да приемам желязо и след това вече вливките и се чудя кога е ок да се обадя за запазване на час.

Последна редакция: сб, 22 юли 2023, 12:26 от upincloudnine

# 258
willful, благодаря за информацията! След 2 седмици и мен ме очаква такова вливане и се чудих дали да не го направя в някоя болница в града, в който живея или да отида в центъра на Сигридов. Май ще избера при тях да си ги направя. А лесно и бързо ли дадоха час за вливане? Понеже на мен докорът 1 месец ми назначи да приемам желязо и след това вече вливките и се чудя кога е ок да се обадя за запазване на час.

2 дни предварително се обадих.
Посещението ми отне близо 3 часа - около час и половина е Феринжектът, след това може би половин час вит. C, след това ми удариха инжекция B12, издадоха документи.
Би ли споделила при какви стойности какво ти е изписал като прием на желязо?

# 259

2 дни предварително се обадих.
Посещението ми отне близо 3 часа - около час и половина е Феринжектът, след това може би половин час вит. C, след това ми удариха инжекция B12, издадоха документи.
Би ли споделила при какви стойности какво ти е изписал като прием на желязо?
Желязо - 29
Феритин - 54 (иска стойности поне 80)
Пия sorbifer dulures 320 mg.

# 260
elicaD, исках да те попитам как мина прегледът при Д-р Бояджиева? Днес си запазих час за септември при нея и ми се иска да знам какво да очаквам.
Като цяло, ако някой има впечатление от нейната работа с пациенти - моля, да споделите.

Направих си изследвания предварително и смятам да отида при нея с готови вече такива, за да ги обсъдим и евентуално да ми назначи терапия.
Утре ще отида на първия такъв преглед при Д-р Гоцева (Софиямед), но за нея получих и негативна обратна връзка, та исках две мнения.
Здравейте, някой знае ли, дали сега е летния отпуск на клиниката?  Не мога да се свържа с тях, а ми предстои вливка с имуноглобулин. Звънях в аптеките на други 2 болници и казаха, че го нямат в наличност.
Привет, аз днес успях да се свържа с клиниката. Отпускът им е първата седмица на август.

upincloudnine, демек от 31.07 до 04.08 или от 07.08 до 11.08? Аз имам записан час при Др. Бояджиева на 01.08, затова питам.Sweat Smile

# 261
Супер мина, много съм доволна. Много е подробна, обяснява, търпелива е и дава щадящи терапии. Обиколих няколко ендокринолози заради бременността и тя определено се оказа моят.

elicaD, исках да те попитам как мина прегледът при Д-р Бояджиева? Днес си запазих час за септември при нея и ми се иска да знам какво да очаквам.
Като цяло, ако някой има впечатление от нейната работа с пациенти - моля, да споделите.

Направих си изследвания предварително и смятам да отида при нея с готови вече такива, за да ги обсъдим и евентуално да ми назначи терапия.
Утре ще отида на първия такъв преглед при Д-р Гоцева (Софиямед), но за нея получих и негативна обратна връзка, та исках две мнения.
Здравейте, някой знае ли, дали сега е летния отпуск на клиниката?  Не мога да се свържа с тях, а ми предстои вливка с имуноглобулин. Звънях в аптеките на други 2 болници и казаха, че го нямат в наличност.
Привет, аз днес успях да се свържа с клиниката. Отпускът им е първата седмица на август.

upincloudnine, демек от 31.07 до 04.08 или от 07.08 до 11.08? Аз имам записан час при Др. Бояджиева на 01.08, затова питам.Sweat Smile

# 262
Прегледите при доктор Бояджиева бяха много приятни за мен Simple Smile Обясняваше подробно и има едно много топло приятелско отношение към пациента Simple Smile

# 263
Аз бях така с готови изследвания на месец почти и ми поиска да пусна нови. Според мен се изследвайте непосредствено преди да се видите.

# 264
Какви изследвания иска да види? Благодаря!

Аз бях така с готови изследвания на месец почти и ми поиска да пусна нови. Според мен се изследвайте непосредствено преди да се видите.

# 265
При мен искаше само тсх, ft3 и ft4. Ако правите първоначална консултация - и тат, и мат. Аз бях правила предварително онлайн консултация с нея и знаех какво да и занеса наживо.

# 266
Здравейте, момичета, някой от вас да е правил акупунктура за стимулиране на яйчниците - питам за Пловдив по принцип, или ако може да ме насочите в коя група да попитам.

# 267
Здравейте! Може ли да споделите с кой хематолог работи др Сигридов? А също и какво изписва при ниски стойности на желязото? Може ли недостиг на желязо да е причина за спонтанни аборти… ?
И още един въпрос: вливки имуноглобулин правили ли сте при Сигридов? Какъв препарат изписва доц.Русев?

Последна редакция: вт, 15 авг 2023, 10:46 от Sunny+

# 268
Прриблизително до колко дни получавате коментар на изследванията, които сте качили?

# 269
Sunny+ - При ниски стойности на желязо - таблетки сорбифер, билкова кръв или вливане на система с феринджект (аз 1 месец приемах сорбифер и след това ми направиха вливка).

Goddess11 - повече от 3-4 дни не се е бавил при мен коментар, но по принцип пише до 10 работни.

Общи условия

Активация на акаунт