Д-р Иван Сигридов - Тема 8

• 77 535
  • 737
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте. Пуснах и излезнаха много над референтните стойности. В 6-та седмица и съм много притеснена.

Показател   Биологичен материал       Резултат   Измерителна единица   Референтна област   Метод
Специфични протеини, витамини
Витамин В12   S       855       pmol/L     145 - 569     ECL
Не мисля, че има за какво да се притеснявате. Доктора иска стойностите да са над референтните граници ( те са за небременни). И при мен беше така.

# 586
  • Пловдив
Здравейте. Пуснах и излезнаха много над референтните стойности. В 6-та седмица и съм много притеснена.

Показател   Биологичен материал       Резултат   Измерителна единица   Референтна област   Метод
Специфични протеини, витамини
Витамин В12   S       855       pmol/L     145 - 569     ECL
Перфектни са Ви, доктора искаше при мен да бъдат около 1000

# 587
Здравейте. Вит.В6 при горна граница 110 моя е 210 това дали е проблем или е ОК? В12 и фолиевата са ми над средните реф. стойности.

# 588
Здравейте.
Изчетох много информация относно Иван Сигридов.
Аз не съм от София, но се бях замислил дали да не запиша час за него и да пътувам.
Притесненията ми дойдоха от това, че с втората бременност се наложи прием на Утрогест@н от 100 - 2х1 до 12 г. С. (общо три опаковки)
След това всичко е ок с бременността. Вече съм в 23 гс.
Попаднах на дискусии относно прогестероновите терапии особено при плод от мъжки пол, че може да навредят на умственото развитие, което ме изплаши до почти паника.
Също съм чувала и от Сигридов това нещо, както и за сексуалната ориентация.
Изплашен съм и не знам какво да правя. Негова пациента много го похвали и каза, че изписвали някакви генетични изследвания точно за пренаталното подобряване на мозъка, но вече съм под съмнение след това, което изчетох тук.
Моля за вашия опит и относно прогестерона, и от осно Сигридов в това положение май съм по-скоро за НЕ

# 589
Няма смисъл да се чудите, доктора няма да ви прегледа. Приема пациентки, които да следи само от началото на бременността. Относно утрогестана ще кажа само едно - хиляди жени, които забрвменяват инвитро пият прогестерон. Хиляди жени, които имат проблеми с шийката на матката го приемат също. Вие си преценете на какво да вярвате. След като е имало медицинска причина, налагаща приема на прогестерон какво толкова ви притеснява? Останалите лекари малоумни ли са според вас, че да изписват прогестерон?

# 590
Няма смисъл да се чудите, доктора няма да ви прегледа. Приема пациентки, които да следи само от началото на бременността. Относно утрогестана ще кажа само едно - хиляди жени, които забрвменяват инвитро пият прогестерон. Хиляди жени, които имат проблеми с шийката на матката го приемат също. Вие си преценете на какво да вярвате. След като е имало медицинска причина, налагаща приема на прогестерон какво толкова ви притеснява? Останалите лекари малоумни ли са според вас, че да изписват прогестерон?

Не, не са малоумно. Аз ходих на трима и тримата бяха категорични, че 54нмол е ниска стойност, която беше и паднала от 89 на всичкото отгоре и това е причината. В последствие го изследвах пак, не беше висок, но всичко се нареди.
Виждам, че много мами са го приемали дори и в огромни дози, дори и без медицински причини, а и то през цялата бременност.
Но пък знаете колко и трябва на една бременна.
Sad

# 591
Нищо няма да му има на бебето заради прогестерона, определено ви е бил нисък.

# 592
Нищо няма да му има на бебето заради прогестерона, определено ви е бил нисък.

Опитвам се да проуча и да се запозная с повече информация на база опит и данни.
Според Сигридов в негово интервю той избягва прогестерон, заради опасност от умствено изоставане. Но на база какво? Високи стойности на нивата на прогестерона ли се случва това или от самото хапче?

# 593
И аз се опитвам да разбера защо Сигридов назначава изследвания за 5000лв и след това не иска да ги коментира на преглед, а държи да се качват на платформа, за да се анализират за още пари.
Карайте си по-спокойно бременността.
Всяка трета-четвърта жена приема прогестерон.
Още за много глупости ще се тормозите.

# 594
Не високите стойности са притеснителни, а това че се приема отвън. За него е важен само натуралния прогестерон, произведен от тялото, а фармацевтичния носи рискове за плода. Обаче след като прогестерона е супер важен в ранна бременност и  в случаите кога е нисък какво се очаква да се направи? Да не се пие и с голям риск да се загуби бебето, само и само да не се роди евентуално гей?

# 595
Не високите стойности са притеснителни, а това че се приема отвън. За него е важен само натуралния прогестерон, произведен от тялото, а фармацевтичния носи рискове за плода. Обаче след като прогестерона е супер важен в ранна бременност и  в случаите кога е нисък какво се очаква да се направи? Да не се пие и с голям риск да се загуби бебето, само и само да не се роди евентуално гей?

Тази теория за ориентацията за мен лично не е въобще притеснителна. Сега е пълно с хомосексуални хора, чиито майки преди 30-40 години надали са взимали прогестерон. Та не знам. Проблемът ми на мен е, че се зомбирах с една публикация, случайно видяна на жена, която твърди, че детето и е с диагноза заради излишна прогестеронова терапия. Тя не е имала индикации за проблеми и са и назначени високи дози до 5 месец.
В случая според нея високата доза е била ключовото. Но кой знае Sad
Никой

# 596
А без причина защо го е приемала? На мен като ми изписват нещо се информирам защо го пия, ако трябва търся второ мнение. Сигридов  също изписва много добавки, които още никой не е проучил как влияят на плода и после на бъдещето му развитие, но много жени решават да се доверят и ги пият. Риска си е го поемаме лично за всяко нещо.

# 597
А без причина защо го е приемала? На мен като ми изписват нещо се информирам защо го пия, ако трябва търся второ мнение. Сигридов  също изписва много добавки, които още никой не е проучил как влияят на плода и после на бъдещето му развитие, но много жени решават да се доверят и ги пият. Риска си е го поемаме лично за всяко нещо.

Ами пила го е, защото е имала доверие на лекаря. Ето че всичко се случва и заради случаи като този аз в момента полудява. Въпреки, че при мен се наложи Sad
Ама се надявам ниската доза при мен да не е повлияла негативно.

# 598
За високите дози прогестерон те първа ще има много данни след още някоя година.
Има споменато за възможните рискове в статия на проф. Алексей Савов (генетик)  относно ху хромозомите - беше покрай олимпиадата, във вестник Труд. Споменава подобно на д-р Сигридов теории.
А относно парите, които се дават около исканите от доктора изследвания - никой не ви кара да ги давате - който иска дава, не знам защо си мислите, че трябва да е безплатно. Да не би инвитрото да е по евтино? Неговата идея е да станат естествено нещата. Вместо да гледате разходите, информирайте се за резултатите - успеваемостта на цялото усилие и на колко семейства е помогнал или не е успял.

# 599
За високите дози прогестерон те първа ще има много данни след още някоя година.
Има споменато за възможните рискове в статия на проф. Алексей Савов (генетик)  относно ху хромозомите - беше покрай олимпиадата, във вестник Труд. Споменава подобно на д-р Сигридов теории.
А относно парите, които се дават около исканите от доктора изследвания - никой не ви кара да ги давате - който иска дава, не знам защо си мислите, че трябва да е безплатно. Да не би инвитрото да е по евтино? Неговата идея е да станат естествено нещата. Вместо да гледате разходите, информирайте се за резултатите - успеваемостта на цялото усилие и на колко семейства е помогнал или не е успял.

Може ли накратко да разкажете за статията на този генетик и според него какви рискове крие висока доза прогестерон или пък като цяло приема на прогестерон.

Общи условия

Активация на акаунт