КГБ = Клуб на Готините Баби - 211

• 40 845
  • 745
  •   1
Отговори
# 165
Добро утро девойки Heart Eyes
Добрах се до вас най-после. Понеделник е и като за понеделник винаги има спешни задачи, докато тръгне седмицата и се натамъни почти винаги е така, но се преживява Simple Smile  Сутринта рано рано си взех от кафето на Мая и съм заредена, сега съм си запарила една мента, ще глътна и нея и после чак следобяд.
Мая, ти не можеш да спиш или си работила до сега на смени и не можеш да се нагодиш. Ако е второто все ще се нагодиш, но ако е първото вземай нещо, макар и чайчета успокителни. Аз често имам такива периоди и искам не искам освен чайовете прибягвам и до хапове, разбира се билкови само.
Айша, приятно гушкане и разходки с мрънчовците, много е хубаво!
Деборанка, и на мен ми действат зареждащо разходките и посещения по разни свети места. Пожелавам ти честичко да имаш такива зареждания!
Клечице, нищо не каза за концерта, не се и съмнявам, че ти е харесал.
Така като гледам, Пипи, Фло, Ениса, сигурно има и други, са яхнали конете и препускат ли препускат. Приятно препускане момичета и като спрете кончетата да си починат за водопой се обадете да се похвалите какви сте ги сътворили.
На всички пожелавам една спокойна, успешна и усмихната седмица. Прегръщам ви мили момичета Heart

И като за старт на седмицата нещо веселичко, дано успея да го кача и да ви развеселя  Relaxed

Скрит текст:

Последна редакция: пн, 13 фев 2023, 09:20 от kasss

# 166
ЗдАравейте, момичета кокичета!

Поздравявам ви с една много хубава песньовка от младините ни!

# 167
Ейиии, много сте бързи! Аз два дни се мотах, тази сутрин също и ви четох, но нямах много време за писане.Сега си нацелувах бюрото и вече мога да се включа. След лежерно-козметичния петък, се метнах на парцала, нали се ометоха скиорите, та лъскането беше яко. В неделята подкарах гардеробите и дрънках тенджерите, нищо кой знае какво няма за отбелязване. Колкото по-рано стана сутрин, толкова повече се моткам. Успешна седмица ви пожелавам и ви давам идея за утрешния празник.

# 168
  • София
От мен - добър ден!
Сутрините ми знаете как започват- по коням и вперьод. (нямам е с две точки).
Пазарувайки намерих целувки, та днес ще направя киевски торт. Подобна е и тортата Ана Павлова.
ТАНУ, щом слагаш каВето и песньовка за поздрав, да разбираме ли, че си добре? А тази песенчица я имах на плоча. Изпрати ми я моя руски приятел Володя. За новите момичета само да обясня, че имаме повече от половин век дружба. Започнахме да си пишем, когато бяхме на 17, а сега сме на 72. И сме се срещали, и сме си гостували, и сега си общуваме по Скайп.Дълга история.Някога, когато се срещнем ще ви прочета разказ за тази романтична история...
ЕНИСА, тенкю за идеята. Утре така ще се обясня на гаджето. Че те утепам от лИбоФ.
КАССС, къде се трудиш?
КЛЕЧИЦЕ, спирка нЕмаш. Предполагам си доволна от концерта.
ПИПИ след двата "почивни" дни, ти желая спокоен работен ден.
МАЙЧЕ, взех си и от твоето кафе. Wink Започни постепенно да изтегляш времето за заспиване. През няколко вечери си лягай по 15 мин. по-рано. След като си легнеш не гледай телевизия. Ако до 20-30 мин. не можеш да заспиш, стани, седни някъде, на приглушена светлина, концентрирай се в една точка. Не е препоръчително да четеш книга. Позволено е да хапнеш няколко залъка, за да слезе кръвта към стомаха и да ти се доспи. Опитай. Според науката в тъмното време вечер, след 23.00 в организма се синтезира хормона мелатонин, което на светло не става. Прочети за този хормон и ще разбереш, защо трябва да си лягаме най-късно в 23.00. Обяснено е научно.
Отлитам. Чакат ме тенджерите. Simple Smile

# 169
Майче, Другата седмица към края ще ти се обадя, да ти подаря прекрасен чай, билков, за отпускане и заспиване.
Заради чайовете, козметиката и парцалите им станах дистрибутор, за да взимам за себе си, деца, майка и т.н. Винаги съм се възмущавала от "нападенията" на разни дистрибутори, но ето че Господ има чувство за хумор. Не продавам на приятели, а ги подарявам.
Дадох си малка почивка с вас, връщам се "на тръстиката".
Бъдете здрави и удовлетворени !

# 170
  • София
Здравейте мили, момичета. Flowers Tulip
Не пиша за да не ви натоварвам, но когато мога ви чета. Благодаря ви, че питате за мен.
При мен лошото се размина. Стегнах се, пих хапове, но вируса ме пожали за сега.
Скрит текст:
При мъжът ми не. Болен е! Усложниха се нещата, но отказа да отиде в болница. Лазарета е в къщи. На подобрение е, дано.
Хубав ден ви желая и бъдете здрави.

# 171
  • Вила Великула
Хайде, пак аз. Появявам се да се оплача. Днес почти целият ми ден отиде в опити да подам с електронен подпис в НАП. Срока е утре, а електронните им услуги се сринаха. После като обяснявам на клиентите, че искам документите им да са при мен ва 5 число, те се мотаят. Днес на 13 получих последните. Еми как да ги подам. И да искам, не мога. Дано да се оправи този проблем, че направо ми идва да набия някой.
Оплаках се и отлитам.

# 172
Споко,  ще тръгне след 20 ч. най -  късно. В момента трафика е безумен

# 173
  • София
И малко поезия.

Скрит текст:
Отново с Първан Стефанов
РОКЛЯ
Чудото се случи много рано.
Тя недоумяваше сама.
Просто се огледа във герана
и разбра, че вече е мома.
И сънува рокля с пеперуди…
Колко хубав беше тоя сън!
Но баща й рано я събуди,
че овцете чакаха навън.
Рокличка детето не получи.
Рокля и девойката не взе.
Младостта проплака като ручей
и опали босите нозе…
След години влезе в чужда къща.
В плитките й пламна есента.
А в сърцето все една и съща
тлееше моминската мечта.
Но тогава трябваше да вземе
за сина тетрадка и молив.
А за рокля все ще дойде време.
Нека само той да й е жив.
Колко пъти върза и развърза
възелчето с белите пари!
А на дните хукналият бързей
с вадички лицето й покри.
Колко пъти щъркелите горе
на комина свиваха гнезда…
Но синът изучи!
                 А наскоро
с рокля я зарадва от града.
Цяла от уплаха отмаляла
тя понечи да направи кръст.
И за първи път пред огледало
се изправи в целия си ръст.
Взря се в потъмнялото си чело.
В шията. В дълбоките бразди.
В оня бистър кладенец край село
тях ли беше виждала преди?
Кожа, почерняла като угар…
И по нея роклята цъфти
с тъжни, закъснели теменуги…
Боже, колко скъпо я плати.
Нещо я удари безпощадно.
Образът се люшна и разби.
Сякаш в кладенеца беше паднал
лист от разлюлените върби.
И си спомни неживяна младост.
И разбра през бликналата жал,
че денят на тая тиха радост
страшно много беше закъснял.

# 174
Фло, много хубаво и истинско! Разчуствах се и си спомних една история която мама ми разказваше. Завършила седми клас, отлична ученичка, но три дъщери дядо имал, бедни години и нямал пари да я прати да учи в града по нагоре. Молила се тя, а на него му било много тежко като си знаел положението. Учителите също разговаряли с него и го увещавали, че тя трябва да учи. Накрая, мама не знае какво е направил, но намерил начин и средства и тя отива. Наистина са били бедни години, защото тя разказваше, че от целия клас само 1-2 момичета имали обувки или гумени галоши, а всички останали включая и тя били с цървули. Като била вече в 9 или 10 клас й купили и на нея гумени галоши и тя казваше - няма да забравя, такава радост беше....  После си имаше всичко, поне аз каквото помня, но тя това и на внуците си го разказваше.... Отнесох се, стана ми мило и мъчно, а и мама от шест месеца не е с нас.....извинете ме.... 🙁

Последна редакция: пн, 13 фев 2023, 19:58 от kasss

# 175
  • в сърцата на любимите ми хора
Едва сега сколасах да навестя къщурката ни. Уж нямам работа, а все време не ми остава.
ФЛО, тенкю за хубавите и истински стихове. Малко се натъжих, но това е животът - все се раздаваме за другите и като се огледаме - времето минало безвъзвратно.
ПИПИ, не се кОси, ще успееш да ги пуснеш. То май тяхната система все в последния ден се срива Sad
НИНА, стискам палци за твоя ММ, дано се оправи по-бързо. Чудесна новина, че си успяла да стопираш тази гад. Доста е упорит, но и ние не се даваме.
МАЙЧЕ, и аз като теб по малките часове заспивам. Трябва да се съберем и да си кукуваме заедно Wink Шегата настрана, но наистина трябва да вземем някакви мерки, защото недостатъчния сън оказва влияние върху здравето. Съветът на Фло е добър, ще се пробвам.

Някой попита за моята прическа - ами ако си спомняте двете ятачета/партизанчета Ценка и Цветанка - нещо подобно съм в момента. Фризьорката още като седнах на стола си каза, че днес много я мързи и ето го резултатът върху моята глава. Не се ядосвам, защото ще порасне отново. Бебка,  обаче, много ме хареса и веднага ме издигна в ранг "Гросе принцесин" /голяма принцеса Simple Smile/ и ми сложи диадема с пухче и коронка. Тя е "Клайне принцесин" /малка принцеса/. Как да се ядосва човек за прическата след такива обяснения Simple Smile
Пълнили ли сте тиквички с ориз и разни други работи? Днес сме на такава вечеря. Тиквичките са кръгли, колкото юмрук и стават много ефектни и вкусни. Трябва да са станали вече и ще ви оставя, за да ги нагледам.
Спокойна вечер от мен.
Дописвам, че КАССС ме изпревари: За теб е прегръдката ми днес Hug

# 176
  • Вила Великула
Споко,  ще тръгне след 20 ч. най -  късно. В момента трафика е безумен
А какво ли ще следва от тук нататък. Не ми се мисли.
Ядосвам се, защото всичко при мен е свързано със срокове, обаче аз завися от клиентите  на които не им пука и когато трябва да се справя в последния момент, това ме изкарва от равновесие.  Днес го отнесе брата на ММ, той ми е клиент про боно и ми прати документите днес. Знам, че ми е трудно да го разкарам, но търпението ми се изчерпва.

Последна редакция: пн, 13 фев 2023, 21:15 от pipilota6

# 177
Вече е ОК, нали?

# 178
  • София
Момичета, ето ви една притча за лека нощ. Харесва ми да чета притчи. Намирам ги за много мъдри и поучителни.

Скрит текст:
Притча за справедливостта в любовта

Имало едно време три сестри. Едната била мързелана. Втората – зла като усойница. А третата била и умница, и красавица, и работливка – да й се ненарадваш.
Една сутрин пред вратата им спряла каруца. Сестрите излезли да погледнат кой е дошъл. В колата седяла непозната възрастна жена.
- Коя си ти? – попитали момичетата.
- Аз съм Съдбата. Дойдох да ви намеря съпрузи.
Тя ги качила при себе си в колата и потеглили. Скоро спрели в едно село. Видели, че в полето един млад момък оре и работата гори в ръцете му. Каквото имало да се поправя или изгражда в селото – все при него ходели.
- Ето, това е твоят мъж – казала Съдбата на мързеливата сестра. Тя слязла, а колата продължила нататък.
Отишли в следващото село. Там живеел момък, който не отказвал помощ на никого. Бил добър и грижовен към всички – от първенците до уличните кучета.
- А това е твоят – казала Съдбата на втората сестра. Тя слязла и колата продължила пътя си.
Стигнали и до трето село. В последната къща, потънал в мръсотия, лежал пияница и похърквал. Спряла Съдбата колата си и казала на третата сестра:
- А този е твоят мъж.
Разплакала се хубавицата.
- Защо на мен се падна такъв? На сестрите ми намери най-добрите, най-способните момци, а на мен – този нехранимайко. Няма ли за мен по-добри мъже?
- Има – въздъхнала Съдбата. – Но само този не може без тебе.
ПИПИ, утре дано успееш в работата да се справиш.
МАМСИ, Голяма принцесо, честита ти прическа. Косата пак ще порасте и тогава ще ти измисли фризьорката друга прическа.
КАССС тъжна история, но такива са били времената.
НИНКА НН, липсваше ми твоята четирилистна детелинка. Ухажвай си момчето, та по-бързо да скочи от леглото.
ДЕБОРАНА, повдигни малко завесата и разкажи за продуктите с които работиш.
ЕНИСА, за теб днес е чувалчето с прегръдките. HugHugHug
Отивам да спя, че като се отплеснах тук и времето ми за заспиване утече. До утре!

# 179
https://www.youtube.com/watch?v=zP1LqN7Ip0A

Нещо красиво...
Лека нощ и от мен!

Общи условия

Активация на акаунт