90 - дневна диета - тема 372

• 39 857
  • 420
  •   2
Отговори
# 285
Пише ли някъде изрично и какви са аргументите за това? За пръв път го срещам.
В 90 дневната няма ограничения на бананите, но е всеизвестно, че те са с висок гликемичен индекс и вдигат рязко кръвната захар, от което човек изпитва повече глад. За това общите препоръки при хранителен режим са да ав избягват захарните плодове: диня, банани, грозде, смокини.

# 286
Да, така е за бананите наистина. Като цяло хората с проблем със захарта е най-добре да избягват плодовете въобще. Има режими, които изключват почти всички плодове. Според мене обаче, ако човек е започнал един режим/ диета, трябва да се придържа към нейните ограничения, а не към всички ограничения по принцип, с които се е бил запознал някога, защото иначе ще стане съвсем невъзможно. То целият въглехидратен ден в 90-дневната е вреден отделно погледнато. Днес за мен ще е първият плодов ден и ако няма банани и някакви други плодове (в умерени количества), които дават енергия, не бих успяла да изкарам деня на боровинки и ябълки. Особено след въглехидратния ден.

# 287
След въглехидратния ден, ако направите плодов ден само на банани, резултата ще е много по-малък, отколкото, ако го направите на други плодове. Защото тогава все едно правите 2 последователни дни на въглехидрати. Не случайно всички диети отричат бананите. Ако ви е трудно, хапнете 1 - 2 банана в едно от храненията - примерно на обедното. Но целия ден на банани не бих го препоръчала. Но вие си знаете най-добре. Вижте как ще ви се отрази първия плодов ден на банани само, следващия плодов ден го направете на други плодове и си вижте резултатите след това. Ако с бананите сте ОК се го правете на банани.

# 288
О, разбира се, че не само на банани! Дори май ще е само един банан. Аз дори не ги обичам толкова:) Имах предвид, че съм решила да не ги изключвам (въпреки че са едни от плодовете с най-висок ГИ), защото си засищат и дават енергия.

# 289
В плодов ден са позволени и суровите ядки (без фъстъци) до 50-100 грама.

# 290
Хора, много ми е гладно.

Вчера: зелен чай; банан
Фитнес
50 грама суров шам-фъстък и три сини сливи
50 грама сурово кашу и ябълка

Сега не знам какви плодове е трябвало, колко ядки и дали съм в нарушение, но едва изкарах вечерта. Докато правех вечерята на детето, ми идеше да й кажа да гледа на другата страна, а аз да й я ИЗЯМ!

Събудих се в 06:30 супер бодра и гладна.

Днес е ден пети, как ще стане до 90, не знам:(

# 291
Хора, много ми е гладно.

Вчера: зелен чай; банан
Фитнес
50 грама суров шам-фъстък и три сини сливи
50 грама сурово кашу и ябълка
Това е много малко храна. В плодов ден има до 5 хранения през минимален интервал от 2ч.

# 292
Много са ти малко плодовете и броя хранения. Имаш до 5 приема на плод в плодов или от 12 до 8 през два часа.

# 293
Ооо. А може ли зеленчуци вместо плодове в някое от храненията? Толкова много плодове на гладно не мога да изям:( Примерно да ям ядките с краставици или чери домати?

# 294
  • Бургас
Ядките са отделено хранене. Не трябва да се смесват с плодове или зеленчуци.

# 295
Ядките са отделено хранене. Не трябва да се смесват с плодове или зеленчуци.
Не е вярно. Могат. След 12 часа всякакви плодове могат да се смесват по между си, какго и ядки. В книгата има рецепти за плодове с ядки дори готвени

# 296
  • Бургас
В първите години, когато излезе диетата не се смесваха ядки и плодове, дори плодовете не се смесваха на едно хранене. Явно не съм чела новите правила.

# 297
Е ново, ново, колко да е ново. Пазих я за първи път през 2011 и още тогава се смесваха.

# 298
  • USA
През годините диетата има "развитие"..
Четете и си вземайте това, което работи при вас.
 Успех!

# 299
За много години !
Защо така замря тази тема ? 🥹

Общи условия

Активация на акаунт