Всичко за всички марки гел лакове - тема 46

• 28 896
  • 702
  •   1
Отговори
# 135
  • на брега на морето
Супер е Кармила! Heart Eyes Hug
То и аз предишни години се правех винено по случай Трифон Зарезан, който ми е професионален празник, нищо, че не работя това сега, но си го празнуваме с мм по стар стил.
Тази година обаче се изстрелях " романтично" с онзи розов брокат и сърца, които ще свалям уикенда след 14.Grinning
Трифон ще се празнува така или иначе. Joy

# 136
Karmilla, много нежно. И аз взех такава база с розово. Другите момичета също са качили много свежи маникюри.
Утре трябва да си правя ноктите, днес вечерта ме домързя. И не са много израснали, обаче ми се иска да направя нещо тематично за 14.02 хаха. Обаче нямам идея как точно да съчетая цветовете и декорацията. Основният ще е Claresa kiss me 5, тъмночервено с дребен брокат, както и един перлен бял пак на Клареса. Но каква завъртулка лесна декорацийка да направя на бялото, не знам и не знам хаха. Само не сърца, че са мъка за рисуване. Ако някой има идеи, да свирка.

# 137
Karmilla лакът на Клареса lollipop 4, трудно ли го нанесе? Аз взех номер 3 и ми става на черти и на мини дупчици. За четири нокътя се борих 40 минути.
Много хубав маникюр си си направила.

# 138
  • На плажа
Есмералда, ползвам само Коди, основа и топ, и лакове. Плюс Комилфо и още няколко марки от сайта на Коди.
Скрит текст:
Нищо китайско, камо ли основа. И пак казвам, не съм сменила ма ка или протокол. И не е на всички пръсти, палците нямат нищо. Аз съм виждала снимки с подобно нещо, пишеше изгаряне от лампа.
Иначе изглежда подобно, но не жълтее при мен, стои си бяло в зоната на отлепването.
Смени основата на Коди с някаква по-щадяща.Коди е киселинна основа и когато се използва постоянно причинява травми.Киселите основи правят микроскопични дупчици в нокътя,за да се задържат по добре.Прочети малко повече за киселите основи.Редувай периодично с безкиселинна такава.И внимавай с обезмаслителя,особено ако е кисел.Ако лака ти издържа, пробвай без никакъв обезмаслител.

И един трик да споделя за лесно рисуване на сърца.Правите малки точки с точкатор ,една до друга и после с тънката четка ги свързвате като сърце.Нямам клипче под ръка,но е супер бързо и сърцата стават страхотни.

Последна редакция: сб, 11 фев 2023, 08:31 от Дaни

# 139
Дани, по какво разбираш, че основата на Коди е киселинна?
Есмералда, ами само сърца се сещам - може от малките две точки с точкатора и надолу свързваш или само с четката големи по-интересно - сърце от лента. Нещо такова ако ти харесва?

# 140
Благодаря ви!
Мелина, то и аз окало 14ти до сега залитам все към червено, но напоследък си избирам разни по-нетипични за мен и дезона цветове.
Есмералда, преди заспиване гледах, гледах и то само сърца има изхмоя алгоритъм в момента. От нг насам и аз нещо не мога да съчиня декорация никаква и за това си ходя без, че нямам вдъхновение.
Pipence, не съм имала проблем. На този маникюр са на 2 тънки слоя и сега се вглеждам, но черти няма. Може да е и заради цветната база от долу. Иначе имам 3 цвята от серията(2, този и лилавото) и не са ми правили проблем, освен лятото 2ри номер. Тогава нали всичко е много течно и леко губят гъстота лаковете и тогава хем тече, хем стана на черти и бях в шок  защото преди не беше така. Сега като е жега ги слагам в хладилника преди маникюр. То голяма работа тия температури - зимата в джоба, че гъсти, лятото в хладилника да не текат Joy Но аз ги имам тези лакове от година и малко, та не е от партидите?

# 141
  • Казанлък
Karmilla, благодаря за отговора! А ти кой акригел ползваш? Гледам в мекъп на Neonail, дали е ок? Ето този:
https://makeup.bg/product/546372/

# 142
Понеже споменавате киселинна основа, по състава ли познавате? Трябва ли да гледам за нещо конкретно и да избягвам?

Също каква е разликата и за какви нокти са подходящи каучукова основа, основа с фибростъкло, основа с протеин, твърда основа…? Предполагам, че има смисъл да се ползват в различни ситуации, но ми е все още объркано.

# 143
Благодаря за идеите как се правят сърца, момичета. В крайна сметка много ми хареса цветът само така и реших да не правя никаква декорация.

# 144
  • Бургас
Ами той си е много хубав цвета.
А на вас цапат ли ви се светлите лакове? Имам предвид например сега както съм с бледорозовата база, имам чувството, че след седмица носене не е накова розово като в началото, ами като замърсено, потъмняло... Същото е и с френски маникюр като направя. Може и в топа да е проблема, или се оцветява от тъмни дрехи или има микропукнатини, които се пълнят с прахоляци и когато е тъмен лака не си личи, но при светлите ме дразни.

# 145
Ето и моя нов маникюр. Скучен, както винаги Grinning
Не ми е до сърчица, както се казва във вица - щом 14ти се пада вторник, значи ще правя... леща.
Имах един лошо счупен нокът и се наложи да го изпиля до живеца, та и отвъд Grinning но най-накрая порасна достатъчно, за да бъде оформен прилично и да уеднаквя всички пръсти.

# 146
Honey, много хубава плочка имаш.
Влизам само се похваля. Онзи ден си поръчах всичко лампа, основа, топ, дехидратор, обезмаслител, течност за сваляне, щипки... и пет лака.. Днес получих една част от нещата. Това са три лака на Venalisa VIP4 с номера 446, 444 и 414.
Нямам търпение понеделник да дойде и лампата и останалите два лака за да си направя нов маникюр, макар и последния да е на 8 дена.
Нямам много опит с оформянето и не знам кога ще събера смелост да кача някое творение, но ще ви следя и при въпроси ще се включвам.
Бъдете, здрави и усмихнати, въпреки студеното време навън Blush

Последна редакция: сб, 11 фев 2023, 23:43 от m-angel

# 147
  • София
И аз съм на тема розово сладникаво със сърчица 😂 кога иначе ако не за 14ти.. Виждам, че сте коментирали за най-лесен начин за правене на сърчица, ако са малки и запълнени наистина е най-лесно с точкатора- две точици и се съединянат само.

# 148
Момичета,имам нужда от съвет.Насочих се към база Сикретли,но си харесах 2.Прилагам  снимка,ноктите са ми много,много тънки.Сега съм с Nai_s,но все едно нямам нищо на ноктите,много са меки

# 149
  • на брега на морето
Есмералда, страхотен цвят! Hug
Хъни, много нежно! Hug
Лоло, много хубав маникюр! Hug Права си за сърчицата. Ако не сега- кога?
А колко сърчица стикери имам! Имам даже и шаблон за печати със сърца( Валентин), отделно тези обемни сърчица ( дето сега съм с тях)...Ама как да се изсипя примерно на работа лятото със стикери с мечета с балони със сърчица.Joy То за моженето - може, никой няма да ми се скара, но ще е малко странно.Grinning

Общи условия

Активация на акаунт