Балансът между кариера и брак

• 47 260
  • 1 978
  •   1
Отговори
# 15
а тези, които нямат кариера (или дори добра работа), но нямат и семейства, любов с партньорите и здрави връзки с децата?

Ми, живот минал през вятъра.

# 16
  • София
Ако човек иска извинения - ще си намери хиляда и едно. Иначе, всичко става, за всичко има време и не е задължително някой да излезе травмиран от цялата работа.

# 17
Именно. Но тези с кариерите не пишат във форуми, времето им е кът.

Няма как за всичко да има време, денонощието е 24 часа за всички.

# 18
а тези, които нямат кариера (или дори добра работа), но нямат и семейства, любов с партньорите и здрави връзки с децата?

Ми, живот минал през вятъра.

Недей така на едро. Ценности и приоритети са различни за всеки.

# 19
Преценяваш кое ти е приоритет и правиш изборите си. Аз например напуснах фирма заради прекалено дългото работно време и 6 дневна работна седмица. Докато бяхме само 2ма беше ок. Като станахме 3ма, означаваше да не си виждам детето. Да се прибирам като вече спи и в свободното й време от градина, аз да не съм с нея. Също съм отказвала и повишение, което идва с изискване за 24/7 да съм на линия и да ме занимават и във времето извън офиса. И това не е защото мъжа ми ме чака да му пера и готвя. Това и той го може, но семейството и децата искат време, което и без това е доста ограничено. Върша си работата, добър служител съм, отговорен, но 8 часа на ден са достъчни. Пътувания приемам през свдмицата, не уикендите. Кариера си имам и си определям правилата как да се случва. Съпругът ми също си съобразява ангажиментите с нас. За момента това работи добре.

# 20
Винаги се изненадвам от постове в които било избор едното или другото.
Ами не е въпрос на избор а на баланс. И ако не успяваш да балансираш и създадеш семейство, няма как да си добър мениджър. Просто не си се научил на баланс и запълваш празнините с работа.
  Много ми е интересно колко деца имате, на каква възраст и каква Ви е кариерата ?

# 21
Работа и кариера е все тая. Само дето едното звучи по-високопарно.

# 22
Абсолютно да, рабта по 24 часа или кариера, все липсваш.
Но, човек може и всичко да осъвместява, при добро желание и разбиране, естествено.

# 23
Елора, не съм съгласна с мнението ти.
Вероятно повече зависи от толерантността на мъжа до теб.
Мен почти ме няма, децата пораснаха междудругото, на почти всички празници отсъствам, но мъжът ми никога не се е противил или правил проблем. Просто знае, викат ме извънредно, паля и тръгвам. Никога, ама Никога не се сърдил или съмнявал. Приел го е.
Тоест ги е отгледал той ли?
Ами на твоя 10 000 няма да го направят и ще вдигат скандали що те няма на Коледа да сготвиш.
Отсъствието на майка може да се отрази и на децата не много добре.
Може да не си съгласна, ама това, че при вас се е получило нещо заради толерантност и разбиране, не значи, че при други се получава.
Даже при повечето е препъни камъка.

# 24
И аз на 24-5 като много хора се вманиачавах по работата, работех извънредно и тн. С годините човек вижда колко голяма глупост е това. В предната ми фирма изгониха двама дългогодишни служители един месец след като им се роди дете. Единия даже не го оставиха да си пусне компютъра , директно от ХР офиса навън. Другия колега работеше всеки божи ден по час и нещо отгоре, супер съвестен. И накрая за тоя дето духа. Намериха си после някаква друга работа и така. Едва ли на 80 години някой е съжалил, че не са го повишили още един път или че някой клиент на работа му се е разсърдил.

# 25
– Каква е разликата между българка и французойка?
Французойката от лявата страна има мъж, от дясната любовник, зад себе си съмнително минало, пред себе си бляскаво бъдеще, а на главата шапка.
Българката от лявата страна има чанта, от дясната децата, зад себе си хубаво минало, пред себе си не вижда бъдеще, а на главата мъж. А на всичко това и кариера да прави ...

XYZZXY, ти прочете ли заглавието на темата?

# 26
  • София
Майка ми имаше топ кариера и беше топ домакиня, майка, съпруга. След 50 така бърнаутна, че едва я спасиха. Едва, едва се възстанови и от погледа на времето тя си има обосновка, както и аз я разбирам, но не знам колко си е струвало.

Аз съм тотален мързел и винаги ще намеря на баницата мекото и на живота лекото, имайки я нея за пример.
И ми се получават нещата, без нещо да ми куца.

# 27
Мързелът и егоизма са градивни. Само така Джорджи Sunglasses

# 28
И аз на 24-5 като много хора се вманиачавах по работата, работех извънредно и тн. С годините човек вижда колко голяма глупост е това. В предната ми фирма изгониха двама дългогодишни служители един месец след като им се роди дете. Единия даже не го оставиха да си пусне компютъра , директно от ХР офиса навън. Другия колега работеше всеки божи ден по час и нещо отгоре, супер съвестен. И накрая за тоя дето духа. Намериха си после някаква друга работа и така. Едва ли на 80 години някой е съжалил, че не са го повишили още един път или че някой клиент на работа му се е разсърдил.

Е, че да. Това как ти  оценяваш сам себе си и как тоз, от когото зависиш са различни неща. То неуспял човек какво да каже, освен - майната му. И правилно. Няма за всички.
П.п. Ще издам книга, посветена на разбиранията за лоялност 😁

# 29
И аз си задавам такива въпроси, хепи док. Още нямам деца, но като заимам картинката ще се усложни. Бутам магистратура сега, че да завърша и поне с университет да не се занимавам по-нататък, когато имам бебе/малко дете.
Работата ми не е свързана с отсъствия, даже съм хоум, но това не значи, че работя малко. За мен кариерата е важна и в последните години смених доста позиции, фирми, все с позитивен аспект, разбира се. Научих много неща, беше ми много приятно, радвам се, че имах подкрепата на мм, но на мен домакинството ми куца. Сега се яде основно храна отвън. Печката ми изгоря преди коледа, още не съм си купила… въобще в нас е хаос.

Общи условия

Активация на акаунт