Балансът между кариера и брак

• 47 253
  • 1 978
  •   1
Отговори
# 1 965
  • France
Разликата между мен и много българки е нивото на еманципация. За това нямам голяма заслуга, имам късмет да се родя в моето си семейство.

Последна редакция: ср, 22 мар 2023, 00:54 от Не се сърди, човече

# 1 966
Разликата между мен и много българки е нивото на еманципация. За това нямам голяма заслуга, имам късмет да се родя в моето си семейство.

Не е само това. Аз също като емигрантка ми бива набивано канчето от "нееманципираната" ми майка и "еманципираният" ми баща да стъпя на врата на мъжа ми и да му заявя, че не трябва да работя щото видиш ли съм жена и той къв мъж бил като не можел сам да издържа една жена плюс хипотетични деца.
От малка ми е набивано в главата да си търся мъж с пари,  аз пък простата не случих...
Сори не искам такъв живот - пък нека съм проста емигрантка.
Ама поне имам собствени пари за личните ми разходи.

Последна редакция: ср, 22 мар 2023, 00:54 от Не се сърди, човече

# 1 967
Моля, да влезе Невена и да внесе яснота по въпроса за черните.
Аз Филомена ще я запомня с куция ѝ късмет - що не станала лекар, да се скатае някъде на топло и за пари. После се объркала и деца да роди. И все прецакана в тоз хищнически женски, такова - мъжки свят.

# 1 968
  • France
Ами куц ми е късметът Joy а така хубаво можех да натрия носа на ММ с една медицинска диплома Kissing Heart

# 1 969
Филомена, в момента всъщност каза, че средностатистическата българка, не получава толкова, колкото жените ,взели си чужденец  ли?
Не мисля, че смесените бракове са по - успешни, а жените им повече оценени.

# 1 970
  • France
Преди малко дадох статистика, че разводът при бинационалните бракове е по-чест. Тоест, логично, са по-неуспешни.
И пак, ако се доверим на статистическите проучвания, жените са по-щастливи във връзка с мъж, които е чувствителен към въпросите свързани с равноправието. И личните ми наблюдения са такива (то оставаше и да е обратно). И в този ред на мисли колко са мъжете феминисти в България? И колко в Скандинавия? Това е целият подтекст на моите постове.

# 1 971
Има криви български мъже, има и свестни. Същото е и с жените. Не знам за какво спорите - има плява навсякъде.

# 1 972
  • France
Никой не твърди обратното. Въпросът е в процентното им разпределение.  Wink

# 1 973
Истината дами е, че всяка от нас е в правото си да е щастлива от избора си и начина си на живот.
И домакините и работещите и женените за араби ако щете.
Имах приятелка, която я мързеше даже да гледа камо ли пък да работи. Мантрата й беше да си намери богат мъж - намери го, ама сложи бурка. Към днешна дата поне на пръв поглед е много доволна от живота си. Дали е така не знам.
За себе си знам, че никога не бих се подчинила на мъж само, за да не работя. Ама хора всякакви - ето родителите ми искат да имам сходен на нейният живот. Аз пък не ща.

# 1 974
Какъв родител, трябва да си, за да възпитаваш и искаш това за дъщерите си?
Подчинение и послушание, срещу благоволението на мъж.

# 1 975
Никой не твърди обратното. Въпросът е в процентното им разпределение.  Wink

Е, каквито и да са разбиранията на мъжете, ако жените го виждат по същия начин май няма какво да се коментира. Важно е да се намерят със себеподобни. А колкото и да са ми назадничави и чужди някои от мъжките мнения тук, най-малко по изказа съдя, че това не са глупави хора. Просто са им такива разбиранията. За себе си си вадя единствено извод, че в България не бих могла да вирея ако това са интелигентните хора в държавата.

Аз репликата “ Няма ли как да си намеря богат мъж, да му родя дете и да не работя” съм я чувала и от доста не българки от къде-къде по-еманципирани общества.

# 1 976
Какъв родител, трябва да си, за да възпитаваш и искаш това за дъщерите си?
Подчинение и послушание, срещу благоволението на мъж.

Има ги все още за жалост в дълбоката провинция.
И наистина размахват пръст на дъщерите си да се  "продадат" възможно най-скъпо. Въпросната за която писах също не видя някакъв друг пример. Ще треперя аз утре да не ми бие шута понеже само седя и му харча парите.
Благодаря от такъв "живот" пък нека ме смятат за проста, че с честен труд си вадя хляба.

# 1 977
За някои жени това е въпрос на достойнство. Не за всички.

# 1 978
Темата се изчерпа и зави в друга посока.
Заключвам.

Общи условия

Активация на акаунт