Обсъждане на имотни обяви-31

• 54 522
  • 773
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Инфинити май строят до ключ, и то лукс, качествено, доколкото съм чувала.

# 46
Инфинити май строят до ключ, и то лукс, качествено, доколкото съм чувала.
Инфинити дори не слагат шумоизолация между апартаментите. И често проектират спалня до хола на съседите.
Това за мен е много далече от лукс и качествено!

# 47
Никой не слага шумоизолация между апартаментите, освен в някакви супер специални изпълнение. Между апартаментите се слагат стени с тухли 25 см и толкоз.

# 48
В почти всички сгради НС, от които съм се интересувала напоследък има предвидена шумоизолация.
В сграда на доказан от години строител, към когото направих запитване, не беше предвидена по проект, но отговора му беше следния:

# 49
Браво на този строител.Харесаха ми жилищата р-н Оборище.Особено по-старите.Все такива харесвам.Класически?
Много са дразнещи брокерите.Освен,че входа бил ''поТдържан и за глупаци ни имат.
Цитат
Пред блока има собствен обособен паркинг, който е зелена зона. Има възможост за стикер/винетка за зелената зона.
Паркинга хем собствен,хем зона.Възможност за ''Винетка'' за зелена зона?!Отиваш в общината,носиш документ и т.н.Какво го формулират двусмислено все едно  зависи от тях.

# 50
Тръби и подове са друга работа, там се слага. Иначе той ви е казал за изолация на стените - по стандарт не се изисква, но ако някой си поръча ще му сложат.

# 51
Не знам, аз под сухо строителство разбирам стени от гипсокартон. Но аз сгради, при които между апаргаментите стените са такива не съм виждала. Сигурно има, ама чак пък повечето фирми да строят така... а в случая даже смятам, че в писмото се има предвид вътрешните за апартамента стени. Но и там не съм виждала за се слага само гипсокартон в новите сгради.

Последна редакция: чт, 09 фев 2023, 23:17 от moonriver

# 52
И аз се зачудих на отговора.
Но не съм живяла в НС с тухли Винербергер Porotherm, може и да са достатъчно добри за целта.

# 53
Но не съм живяла в НС с тухли Винербергер Porotherm, може и да са достатъчно добри за целта.

Аз живея в такова. Като цяло няма проблеми със звук. Понякога, ако нощем (когато е много тихо) в съседния апартамент има купон, може да се чуе съвсем леко силен смях и музика. Но само ако човек се заслуша, не е толкова силно, че да събуди спящ човек. От удари по стената обаче нищо не спасява.

# 54
Наскоро писах за разликата в качеството на тухлите. Жилищна сграда строена с Винербергер Поротерм N+F е много добра. В нея ще е много по-тихо от масовите сгради сгради строени с обикновени тухли. Сграда строена с тези тухли и със сложена звукоизолацинна мембрана против ударен шум под циментовата замазка е още по-добре. По-добро от 25 см Поротерм N+F (подчертавам N+F, защото други модели Поротерм 25 не шумоизолират чак толкова добре) е “сандвич” с Поротерм N+F 8 см + 5 см каменна вата + Поротерм N+F 12.  При тази комбинация шумоизолацията става наистина топ. Тя се прави сравнително рядко, но явно както си написала е възможно човек да се разбере с инвеститора и да я получи безплатно или срещу някакво доплащане.

Последна редакция: пт, 10 фев 2023, 03:20 от Мъфин

# 55
  • Sofia
Тухлата е добра и бих казал, че масово се ползва този модел, честно казано когато обикалях да търся моя апартамент преди 2 години - нямаше строител, с който да говорих и да не я ползва нея - всички се хвалеха, обаче това е абсолютно без значение за крайния резултат, за разлика от рекламите и брошурите които може някой да ви пробутва.

Далеч по-важно е как ще бъде наредена и дали има каквито и да е процепи/дупки при зидането им.

Примерно, дали не е оставено някъде 2см между тухлите вместо да са плътни или още по-лошо, някъде в края на стената, майсторите да са срязали част от тухлата и да са я обърнали с отворите навън (абсолютно алогично е, защото тухлите имат "канал", в който лягат, но майсторите има безгранични възможности да правят глупости)!

За съжаление почти винаги по строежите (ако знаете какво да гледате) съм забелязвал такива "майсторските" изпълнения. Достатъчно е да имате един подобен отвор/пропуск в стената и ще чувате всичко от комшиите си!

Съответно трябва да си следите какво правят, когато зидат вашия апартамент. Ако се допусне подобна грешка - не е фатално, но здължително се запълват плътно отворите, а НЕ СЕ замазва отгоре само с шпакловка а вътре да остане кухо!!

Това, което ви предлагат, като допълнителна шумоизолация между апартаментите е страхотно и е важно как ще се изпълни - разговаряйте с техническия за вариантите и точното му изпълнение и го впишете във вашия договор. Аз лично ако бях взел моя апартамент преди АКТ 14 щях да да поискам вместо да ползват една 25-тица между апартаментите  (имам две стени, една на спалня и една на хол с комшии) щях да поискам да бъде изпълнено с 2 х Porotherm 12 (всяка от които е с 45dB) в сандвич и помежду им минерална вата (поне 5см) - разликата ще е потресаваща, спрямо всичко друго което може да се направи с една единствена тухла, колкото и да е качествена, защото се прекъсва шума с два различни по тип и плътност материали! Задължително и от двете страни да е 12см, за да има място и дълбочина за дюбели и от двете страни, на двата апартамента!

Една статия за решения на Винербергер https://napravisam.net/?p=33993

# 56
Тухлата е добра и бих казал, че масово се ползва този модел, честно казано когато обикалях да търся моя апартамент преди 2 години - нямаше строител, с който да говорих и да не я ползва нея - всички се хвалеха, обаче това е абсолютно без значение за крайния резултат, за разлика от рекламите и брошурите които може някой да ви пробутва.

Далеч по-важно е как ще бъде наредена и дали има каквито и да е процепи/дупки при зидането им.

Примерно, дали не е оставено някъде 2см между тухлите вместо да са плътни или още по-лошо, някъде в края на стената, майсторите да са срязали част от тухлата и да са я обърнали с отворите навън (абсолютно алогично е, защото тухлите имат "канал", в който лягат, но майсторите има безгранични възможности да правят глупости)!

За съжаление почти винаги по строежите (ако знаете какво да гледате) съм забелязвал такива "майсторските" изпълнения. Достатъчно е да имате един подобен отвор/пропуск в стената и ще чувате всичко от комшиите си!

Съответно трябва да си следите какво правят, когато зидат вашия апартамент. Ако се допусне подобна грешка - не е фатално, но здължително се запълват плътно отворите, а НЕ СЕ замазва отгоре само с шпакловка а вътре да остане кухо!!

Това, което ви предлагат, като допълнителна шумоизолация между апартаментите е страхотно и е важно как ще се изпълни - разговаряйте с техническия за вариантите и точното му изпълнение и го впишете във вашия договор. Аз лично ако бях взел моя апартамент преди АКТ 14 щях да да поискам вместо да ползват една 25-тица между апартаментите  (имам две стени, една на спалня и една на хол с комшии) щях да поискам да бъде изпълнено с 2 х Porotherm 12 (всяка от които е с 45dB) в сандвич и помежду им минерална вата (поне 5см) - разликата ще е потресаваща, спрямо всичко друго което може да се направи с една единствена тухла, колкото и да е качествена, защото се прекъсва шума с два различни по тип и плътност материали! Задължително и от двете страни да е 12см, за да има място и дълбочина за дюбели и от двете страни, на двата апартамента!

Една статия за решения на Винербергер https://napravisam.net/?p=33993
В статията пише, че “При 3 dB имаме двукратно по-силен звук.“. Надявам се си спомняш, че ти казах точно това последния път когато спореше с мен. Ти обясняваше нещо за 4 процента.

# 57
  • Sofia
Човек моля те - не пиши глупости и не се обръщай към моите постове. Направих всичко възможно да се въздържа предишния път да ти отговоря на всички глупости. Не знам защо се опитваш да провокираш?

Просто прочети внимателно статията, след като толкова ти е станало интересно, а не избирателно, виж какво пише за човешкото възприятие за силата на звука. Замисли се малко какво значи, че ухото усеща силата на звука по логаритмичната скала и за това тя се мери в dB, а не по линейната скала?

Вместо някой да каже - оо тази тухла спира 100 пъти повече звукова енергия ти дават разликата в dB само и само за да можеш да си го представиш. Т.е. dB скала помага на хората свикнали да мислят линейно да мога да разберат какво е 45 към 50, а не да правят сложни сметки. Всеки човек знае какво са 30 ябълки и може да си представи какво са 32. Точно такава е разликата в усещането за сила (чувенето от човек).

И, не не е нужно да ми отговаряш - каквото научиш и разбереш си е твоя работа.

# 58
Човек. Ти писа за 4 процента. Потресаващо. Нормално е да замълчиш и да не отговаряш.

# 59
Някакви сгради с хубаво НС да знаете например ?

Общи условия

Активация на акаунт