Обсъждане на имотни обяви-31

• 54 823
  • 773
  •   1
Отговори
# 510
Такива фирми строят докато са близки с политиците, пък като се сменят силните на деня могат и да хлопнат кепенци набързо.
Справка: Васко Черепа. Разходи се в Красно Село да видиш докъде го докара неговия комплекс - също толкова голям и луксозен. Седи си на груб строеж вече 2-3 години, не знам дори Акт 14 взе ли, не взе ли. Шефът се крие в чужбина, защото се скара с политиците.
Както правим избори през 6 месеца, не се знае кой ще дойде и кого ще подгони към Дубай и Южна Африка.
Аз на зелено не бих купувал от политически обвързани фирми.

# 511
Аз залагам, че ще го завършат, но все пак не своите пари Wink

Иначе обикновено никакъв договор не те спасява, защото се създават фирми с малък капитал само за строежа и ако нещо се обърка ги фалират и духаш супата.

# 512
Отговорих и в другата тема, но и тук да се включа Laughing

Такива големи парцели в тази част на града вече практически няма. И аз смятам, че ще завършат строежа, това е много вероятно. Фирмата-инвеститор не е коя да е.

# 513
Не е коя да е, докато са на власт техните политици. А утре ако се сменят и кажат, че шефът е за затвора?
Пък и като не е коя да е, няма ли собствен капитал да си завърши строежа, и да продават вече готови имоти? Хем няма да продават на цени като за зелено, а като за готово. Значи или нямат достатъчно собствен капитал, или самите те виждат риск да не се завърши, та затова не рискуват своя, ами този на трети лица.

# 514
Такива фирми строят докато са близки с политиците, пък като се сменят силните на деня могат и да хлопнат кепенци набързо.
Справка: Васко Черепа. Разходи се в Красно Село да видиш докъде го докара неговия комплекс - също толкова голям и луксозен. Седи си на груб строеж вече 2-3 години, не знам дори Акт 14 взе ли, не взе ли. Шефът се крие в чужбина, защото се скара с политиците.
Не е ли това от рекламата долу?

# 515

Такива големи парцели в тази част на града вече практически няма. И аз смятам, че ще завършат строежа, това е много вероятно. Фирмата-инвеститор не е коя да е.
Има ли връзка между липсата на такива големи парцели в тази част на града и завършването на строежа?

# 516
Не знам защо всички смятат, че не се работи по Нове. Работи си се, кога ще приключат точно, не знам.

# 517

Има ли връзка между липсата на такива големи парцели в тази част на града и завършването на строежа?

По мое лично необвързващо никого мнение има пряка връзка - нарича се търсене и предлагане. Дори първоначалният инвеститор нещо да го закъса, за такъв голям апетитен парцел все ще се намерят други мераклии-инвеститори да довършат. При практическа липса на сходни като характеристики парцели в този район.

# 518
Аз на зелено не бих купувал от политически обвързани фирми.
Че то има ли такива, които не са политически обвързани?
п.п. Иначе по Нове се работи, но доста лежерно и мудно. Не знам на какво се дължи.

# 519
Естествено че ще се намерят инвеститори. Някой от Сащ, Канада, а защо не и Китай… апетита винаги е голям, само банката да даде кредита.

# 520
Благодаря ви за помощта! И аз си мисля, че по-скоро ще се завърши, но, че винаги има риск, има, особено с тези скандали покрай фирмата инвеститор... Може би ще се консултираме с адвокат, да видим какво ще ни посъветва.

# 521
  • София

п.п. Иначе по Нове се работи, но доста лежерно и мудно. Не знам на какво се дължи.

Липса на читави работници, няма знаещи и можещи. Като се изработи един етап трябва да се чака бригада Х да довърши същото на  друго място и тогава да дойде.
Липса на основни помощни средства, които се наемат - напр. скеле, пътеки, мрежи, кофражни платна.
Липса на определени видове материали чакане да се достави поръчката.
Може да не се изказвам с професионални термини - но няма, голямо нямане е.
Нямането на пари не го коментирам.

# 522
Благодаря ви за помощта! И аз си мисля, че по-скоро ще се завърши, но, че винаги има риск, има, особено с тези скандали покрай фирмата инвеститор... Може би ще се консултираме с адвокат, да видим какво ще ни посъветва.
Адвокат не може да каже дали ще се завърши строежа. Няма договор, който да ви защити и да гарантира, че при незавършване/спиране на строителството ще си получите задатъка. Защита за Вас няма никаква, няма как и да достроите сами... Строителят ако закъса трябва доброволно да се откаже от строителството в полза на ЕС или се съдите пак организирано. Става сложно и бавно и минават десетилетия.
Обикновено, както писаха, големи фирми отварят нови с малък капитал, за да построят конкретна сграда. После ако се стигне до политически конфликти и притиснат фирмата, набумкат й глоби/задължения/, първа по редицата е ДЪРЖАВАТА. Да не Ви обяснявам колко десетки хиляди струва дело с добър адвокат срещу строител и колко години ще отнеме и пак развръзката е неясно до къде ще доведе. Пиша от личен опит! Наш имот стои на акт 14 от над 3 години и не си мърдат пръста. От година и половина имаме честта да плащаме ДАНЪЦИ за нещо, което може да се дострои, а може и да не се и НЕ можем да ползваме. Не знам този строител дали прехвърля имотите, но ако го прави, то и данъците ще са бонус-негатив!
И като допълнение И адвокат сме имали и строителя проверявахме /ММ е в бранша и гл.архитекти познава и т.н./.
Хората подминават чужди мнения и си мислят, че на тях няма да се случи, но действителността е друга и процедурите за дострояване от ЕС са тежки и бавни.

Последна редакция: пт, 21 апр 2023, 09:07 от drago_2008

# 523
Уорън Бъфет е казал "Не можеш да направиш добра сделка с лош човек".
Аз от такива хора, които крадат, мамят, подкупват и заради тях нямаме ни пътища ни инфраструктура като хората, а те карат бентлита - не бих купил. Няма как им имам доверие с имот на зелено.
Купувал съм преди много години на зелено, фирмицата беше малка, собственикът беше строителен инженер, а не "бизнесмен" с обществени поръчки. Построи си обекта човека, заслужи си парите. Дали е бил напълно почтен няма как да знам, но поне не беше от тези, които ги пишат по вестниците.

# 524
Абе гаранция Франция, .. аз забелязвам че: хора с кътани парици търсят да купят, готово построено да влезнат и да живеят- на зор са!
Хора купуващи на зелено са повечето купуващи за инвестиция- нямат зор да влезнат да живеят веднага, или въобще.

Общи условия

Активация на акаунт